Yeni Seneniz Mübarek Olsun!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
4 sene önce kaleme aldığım aşağıdaki yazımı gelin birlikte irdeleyelim. Bakalım neler olmuş, neler değişmiş, neler yapmışım, neler yapmamışım. :) Kırmızı ile yazdıklarım yeni eklemeler. 


Bu gece akşam namazından itibaren 1 Muharrem 1440 yılındayız [Bu sene 1444 oldu evet ama kimse de çıkıp uyarmamış 1 Muharrem 1440 yılı olur mu hiç diye. 1 Muharrem 1440 tarihi, günü falan yazmam gerekirdi. :)] arkadaşlar! Öncelikle yeni seneniz mübarek olsun! Geçtiğimiz senede işlediğimiz kötülükleri Rabbimiz affetsin. Yeni senede her hareketimiz iyilik üzerine olsun!


Eski yılın son gününde ve yeni yılın ilk gününde yapılacak bir takım ibadetler vardı. Bu yazıyı önceden yazsam onlardan bahsetmek isterdim ancak maalesef geç kaldım. Seneye onlardan bahsedeyim en iyisi. (Seneye bahsettik mi tabii ki hayır. 4 sene sonra aklımız başımıza geldi. Muharrem ayının 1'i ile 10'u arasında kılınacak namaz hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.)

Yeni senede benim uygulamak istediğim bazı kararlarım var. Sizlere onlardan bahsetmek istiyorum.

  • Sözde değil özde Müslüman olmak için daha fazla gayret sarf edeceğim. (Geride bıraktığım 4 yıla baktığımda sınıfta kaldığımı görüyorum. Allah'ım sen beni affet!)
  • Tasarruf tedbirleri uygulayacağım. (Bu konuda da sınıfta kaldım.)
  • Dışarıda daha az yemek yiyeceğim. [Beceremiyoruz Allah'ım. :(]
  • Kilomun kontrolünü elime alıp en az 10kg vereceğim. [Geçen sene bir nebze başarılı olmuştum ama tekrar ipin ucunu kaçırdık. 10 kg veremedim tabii ki. :(]
Burada konuyla ilgili küçük bir şiir arası vermek istiyorum. Geçenlerde yazdığım bir şiirde de bahsi geçmişti bu 10 kilogramın:



  • Aileme daha fazla vakit ayırmaya devam edeceğim. (Bu konuda fena değilim.)
  • İşimde daha başarılı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. (O zamandan bu zamana 3 iş değişikliği yaptım ama hepsi de daha iyi şartlarda transfer olarak gerçekleşti. Demek ki başarılı bir iş hayatım var denilebilir.) 
  • Eskisi gibi hiçbir şeyi kafaya takmayacağım; kendi tabirimle 5 liralık şey için 5 bin liralık üzülmeyeceğim! (Bunu çok iyi yapan biriyim. Gamsızım!)
  • Blogumda daha aktif olmaya çalışacağım ancak bunları yaparken ailemi ihmal etmeyeceğim. (Bazen uzun süre giremiyorsunuz bazen çok fırsat buluyorsunuz ama bir şekilde gidiyor. Memnunum şu anki durumdan.)
  • Bugünün işini yarına ertelemeyeceğim. (Bu hatayı bazen yapıyorum.)
  • Davama daha çok sahip çıkıp; daha çok hizmet etmeye gayret edeceğim. (Bu konuda sınıfta kalıyorum. Ah nefis ah!)
  • Sevdiklerimi üzmeyeceğim; daha çok arkadaş biriktirmeye gayret edeceğim! (Menfaatlerin öne çıktığı bu dönemde biraz zor olsa da deniyoruz işte.)
  • Günlük vazifelerimi aksatmamaya gayret edeceğim. [Bu konuda da başarılı olduğum söylenemez. :(]
  • Satış için gittiğim yerlerde en yüksek başarı oranını yakalamaya çalışacağım. (Ben elimden geleni yapıyorum. Fena da deği işler.)
  • Günde en az 5 sayfa Kur'ân-ı Kerîm okuyacağım. [Bu konuda da zaman zaman kaytarmalar oluyor. :(]
Aklıma gelenler bunlar oldu bu saatte. Aslında her bir maddeyi detaylıca açıklamak isterdim. Yazılı bir ön hazırlık yapmadan yazan biri olduğum için böyle oluyor. Affınıza sığınıyorum. 

Tekrar hicrî yeni yılınızı kutlar; hayırlara vesile olmasını temennî ederim...
Tags:

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yeni yılınız kutlu olsun Recep bey, kararlarınızı umarım aksatmadan tutarsınız. Dışarıda yemek yemek aslında hiç hijyenik değil ama çalışanlar ne yapsınlar? Hele şimdi şarbonlu etler, sütler, onlara dokunan ellerle yapılan yemekler filan da aklıma geliyor sürekli yeğenlerime dışarıda kaynamış çorba, pilav yiyin et yemeyin diyorum.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıda ben de et yemiyorum. Öğle yemeklerini mecburen dışarıda yemem gerekiyor o zamanlarda da simit, çorba vs. tercih etmeye çalışıyorum.

      Teşekkürler katkınız Müjde Hanım.

      Sil
  2. Yeni yılını kutlarım lakin kendi adıma üzüldüğüm bir şey var yazında: Her yeni yılda bunca hedef belirlerim ve sadece birkaçını yapabilirim :/ Yapamadığım diğer hedefleri hatırlattın, sanırım bazıları için oldukça geç kaldım bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız bence! Siz de hicrî yeni yılla yeni hedeflerinize doğru adım atın bence...

      Sil
  3. Sevgili Recep; nice mutlu seneler dilerim sana ve ailene.. Böyle adetleri ve paylaşımları ne yazık ki unuttuk.. Mevla bir gün bile şu dünyaya rahmet nazarıyla bakmamıştır çünkü dünya inananları ibadetten alıkoyar.. Durak bu dünya.. Zikir ve ibadetlerimizi ihmal etmemeli tadili erkana riayet etmeliyiz.

    Hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyoruz ne yazık ki.. Yeni yılda hedeflerimiz olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylediniz ağabey. Rabbim aldığımız kararları uygulayanlardan eylesin bizleri.

      Sil
  4. Yeni yılını tebrik ederim. Umarım her şey gönlünce olur.

    YanıtlaSil
  5. Yeni yılımız mübarek olsun abi. Hepsini gerçekleştiremesen bile, hepsini yapmak için elinden gelen gayreti göstereceğine eminim.

    YanıtlaSil
  6. Bu yıl müslümanlar için hayırlı ve bereketli olur inşaallah.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!