456: Dünyanın En Çok Dişi Olan Adamı: Vijay KUMAR

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
#BirYaşımaDahaGirdim etti 455!

Muhtemelen bu soru yakın zamanda Kim Milyoner Olmak İster?'de sorulmuş. Çünkü herkes Google'da aratınca bana da düştü ve haber46.com.tr'ye yönlendirme vardı. Haber46 ise Kim Milyoner Olmak İster? sorularıyla SEO kasan (webmaster tabiriyle) bir haber sitesi. Hatta konuyu ilk biz paylaşalım da arama sitelerinde en başta çıkalım diye her şeyi yapıyorlar sanki. Çünkü benim de bu yazımda bahsedeceğim Vijay KUMAR haberini yabancı bir kaynaktan almışlar ve Google Translate ile çevirip haber diye sunmuşlar. Kopyala yapıştır işini o kadar abartmışlar ki kaynak yazı içindeki fotoğraf ve videodan yazıda bahsettikleri hâlde o video ve fotoğraf yok. Kaynak neresi mi? Guinnes'in konuyla ilgili kendi sayfası. :) Twitter'dan sitem ettim bakalım dönüş olacak mı?


Evet şimdi gelelim biz asıl konumuza. Guinness Rekorlar Kitabı'nı muhakkak duymuşsunuzdur. Benim çok ilgimi çeker bu konular. Bir yaşıma daha girdim dedirten bilgiler öğreniriz çünkü. Dünyanın En Çok Dişi Olan Adamı ünvanını Hindistan'dan Vijay KUMAR elinde bulunduruyormuş. Sağlıklı bir insanın ağzında 32 diş bulunması gerekirken bu abimizin ağzında ise 37 tane diş varmış.


O zamanlar 27 yaşında olan Vijay KUMAR'dan önce bu rekorun sahibi yine kendi vatanından Chassidar DANABALAN imiş. Onun 36 dişi varmış. Vijay Amca diyor ki "37 dişli olmanın dezavantajları da var mesela bazen dilimi farkında olmadan ısırıveriyorum!"

Arkadaşın rekoru tescillendikten sonra kitaba girmesi için fotoğraf çekimleri yapılmış. O çekimlerde yaşanılanlar da aşağıdaki videoda:



Guinness Rekorları hakkında daha önce de kişisel blogumda En Yararsız Gerçekler başlığıyla bir yazı paylaşmıştım. Okumak için tıklayın. O değil de ben de sağlıklı biri değilim herhalde. Çünü benim 32 dişim yok. Daha az. Sayımı yanlış mı yapıyorum acaba? Sizin kaç dişiniz var bu arada?

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. wawwww.. haha sende birlikte bizlerde yaşlanıyoruz hocam her gönderide bir yaş daha.. :)

    YanıtlaSil
  2. SEO için haber sitesi komik duruma düşmüş. Bu şekilde okunacağını mı sanıyor bunlar? Okunmayan, baştan sağma bir yazı Google 1.sayfa da olsa ne olur olmasa ne olur. 37 dişe sahip olmak mutlaka farklı bir duygu yaratıyordur.
    Bilgiler için teşekkür ederim Recep Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim efendim...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!