Satın Almayı Planladığım Ürünlerin Listesi (MiM)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
30
Diğer blogcu arkadaşlara nispeten yeni yeni tanıştığım blogcu arkadaşım Kuzgun beni, kendi başlattığı miminde mimlemiş. Değişik bir mim konusu aslında. Onun yazısının ve miminin başlığı "Uzun vadede almayı planladığım ürünlerin sıralı tam listesi" idi. Ben konuyu biraz daha kendime uyarladım. Uzun vadede almayı planladığım bir şey yok çünkü. O kadar uzun hayallerle yaşayan ve ileri görüşlü biri değilim. Anı yaşarım. 


Neyse gelelim satın almayı planladığım ürünler listesine. Aklıma gelenleri yazacağım; uzun bir liste mi olur yoksa kısa mı olur şu an kestiremiyorum. :)

  • Ütü masası
Evdeki ütü masası yamuk yumuk duruyor. Ha göçtü ha göçecek! Bir ayağı çukurda! Tamamen ayağa kalkamaz duruma gelene kadar kullanmaya devam ederiz herhalde. 
  • Çamaşır kurutma askısı
Bunun da ütü masasından farkı yok. Bazen kendini bırakıyor yere ama ev halkının yardımıyla ayağa kaldırıyoruz. 3,5 yılda bu hâle geldiler ütü masası ile. Çok da yüklenmiyoruz aslında kendilerine ama.
  • Oyuncak dolabı
Oğlumuzun odası için bir oyuncak saklama dolabı almak istiyorum. Bu ay birkaç defa yeltendim şu Ikea'dakilerden almaya ama maddî durumlardan ötürü erteledim. Hoş Ikea tarzında olan farklı markaların bile fiyatları Ikea ile aynı. O yüzden alırsam da yine Ikea'dan alırım herhalde. Almayı düşündüğümüz ürün yandadır. O saklama kapları ile birlikte komple 322,93₺ fiyatı var. 
  • Hole Halı
Bir önceki yazımda yazdım ben köyde doğdum diye. Köyde doğanlar ile kentte doğanlar arasında yetiştirme tarzlarından dolayı muhakkak farklılıklar vardır. Günümüzde bu fark biraz daha azaldı tabii ama bizim zamanımızda vardı. Aslında sadece yetiştirme tarzı değil bölgesel her türlü etmeni saymak gerekir. Mesela ben Kütahya Tavşanlı Ovacık Köyü'nde doğdum ve oralarda "gocuk" kelimesi kullanılırdı. 3. sınıfta Kütahya Pazarlar İlçesi'ne taşındık. Orada "gocuk" dedim ve bana güldüler sınıf arkadaşlarım. Meğer onlar "kaban" ve "mont" diyormuş. Düşündüğünüzde aynı il içinde farklı iki yerleşim birimi. 

Yine konudan uzaklaştık gibi oldu ama evlerin o girişindeki kısma bizim doğduğumuz yerde "salon" denirdi. Şimdilerde "misafir odası" dediğimiz yerlere "salon" deniyor. Ben de başlığı atarken tereddüt ettim. "Salon" desem yine derdimi anlatamam diye düşündüm. "Hol" de uygun bir tabir midir bilmiyorum. Okurlarım arasında nice nice mimarlar var benim; onlar bu konuda bizi aydınlatır umarım. Evet işte bu holdeki halıyı da 3 sene önce almıştık. Eski arkadaşlar hatırlayacaktır bundan 3,5 sene önce biz talihsiz bir kaza yaşadık ve tüm eşyalarımız yandı. Her şeyi yeniden aldık. Bir süre bu holde halımız yoktu ve bir komşumuz hediye almıştı halıyı. Takım olsun diye yolluklarını da biz aldık ama halılar 3 sene dayandı. Çok da iyi bir halı değilmiş. Onu da değiştirmemiz gerekecek artık. Yanlardan sökülmeye başladı çünkü.
  • Araç kamerası
Daha önce vardı; hatta burada tanıtım yazısı bile yayımlamıştım ama ürün sonradan kullanılamaz hâle geldi. Satıcı firmadan da adam akıllı bir destek alamayınca kaldırdım attım bir kenara. Yeniden almak lâzım. Eski araç kamerası yazım şurada.
  • Mutfak masası
Bu kerata da ucuz yollu bir ürün idi. Yangın sonrası arabamızı sattıktan sonra mecburen ucuz yollu ürünler aldık. Benim oturduğum tarafın masa ayağı arada bir sekiyor; hemen düzeltiyorum ben ama yakında tamamen kopacak gibi. Sandalyeler deseniz dikkatli baktığınızda üretim hatası var gibi kambur kambur duruyor. Şimdilerde de alttan çiviler batmaya başladı. Bu da yakında yolcu olacak gibi. Yenisine bakmaya başlasak iyi olacak.

Bu yazıyı iki gün önce yazsaydım bu listeye Kayra Eymen'e "gocuk" :) ve botu da eklerdim herhalde. Neyse ki o işi dün akşam hallettik. 

Liste kısa ama yazı uzun oldu herhalde. Yukarıda listelediğim tüm ürünler için sizden tavsiyeler de istiyorum. Dikkat ettiyseniz Ikea haricinde marka belirtmedim. Sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. 

Bloguma yorum yazan son 3 kişiyi mimliyorum ben de:

Tags:

Yorum Gönder

30Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Değişik bir mim bu.Hoşuma gitti. Yalnız gocuk kelimesini bende hatırlarım , kullanılırdı.Ankara'da büyüdüm ,gocuk derdik kışlık kabanlara.Şimdi ,mont,diyor çıkıyorlar işin içinden. Oyuncak dolabı güzelmiş, toparlayıcı olur , ama baya fiyatlıymış.Liste kabarık, Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir mim. Bakalım kim neler almak istiyormuş.

    YanıtlaSil
  3. Evet hatırladım o tatsız olayı, gelmiş geçmiş olsun Recep bey. Insan satın almayı düşündüklerinin listesini yaptığında daha programlı oluyor. Hangisi öncelikli olacak, hangisi gözardı edilebilir gibi. Şu aralar tamamen bir sadeleşme olayına girdiğimden, bilakis eşya azaltma derdindeyim, epey başardım. 😊 yurtdışında var olan bir uygulama yavaş yavaş burda da başladı. Insanlar kullanmadıkları eşyaları kendi evlerinin önunde satışa çıkarıyorlar çok makul rakamlara. Keşke sizin şehirde de başlasa, birinin işine yaramayan digerine uygun fiyata merhem olur. Kolaylıklar diliyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Minimalizm deniliyor sanırım adına. Evlerinin önünde değil de artık insanlar ihtiyacı olmayan ürünleri Facebook, Sahibinden, Letgo gibi mecralarda satıyor evet...

      Sil
  4. gocuk,mont,kaban..hepsi bir..ve hepsini kullanırım ben de,,dilime nasıl geldiyse,canım ne istediyse:) bazı şeyler küçüklüğümde ki gibi kalsın diye bilhassa söylerim..misal ısrarlar ve inatla babaanne ve anneanne demem..üstüne basa basa nine derim...:) ayrıca hol çok soğuk bence,o yüzden de kullanmam çoğu zaman bu kelimeyi..ilk girişe antre diyorlar,bahsettiğiniz buysa şayet..tıpkı hol gibi soğuk bu kelimede:)

    velhasıl kelam insan kendisini iyi hissettiği kıyafetin içinde nasıl oluyor ise,yine kendisini iyi hissettiği,el gibi kalmayacağı kelimelerin içinde olmalı bence:)böylesi daha samimi

    annemin dediği gibi ; ev ihtiyaçları hiç bitmiyor :)

    kolaylıklar gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim detaylı yorumunuz için. Çok doğru dediniz. Ben de sizin gibi biriyimdir. El ne diyecek diye düşünmem kesinlikle...

      Sil
  5. Harika olmuş Rehuti
    Bu gün Bahsettiğim program;
    https://speechnotes.co/
    Yazılan yazıyı bloga kopya ederken sağ tık-düz metin olarak yapıştır seçeneği ile yapıştırıyoruz.
    Zaman tasarrufu...

    YanıtlaSil
  6. Bu mimlemeye cevap verdiğimi ifade etmek isterim:)

    YanıtlaSil
  7. OOOOOOO Bu davete icabet gerekir, n yazıkki yeni farkettim :) Mimlendik :)

    YanıtlaSil
  8. Gocuk, salon, bunları hala kullanıyoruz abi 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salon zaten kullanılıyor da benim orada belirtmek istediğim "salon"u neresi için kullandığımız idi Cem.

      Sil
  9. Baya bir şey almayı planlıyormuşsun abi sen de. Bu arada sınavlardan dolayı uzun zamandır giremiyordum abi mimini bugün gördüm en kısa sürede de yazımı hazırlayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum kardeşim. Umarım sınavların da iyi geçmiştir.

      Sil
  10. Gocuk kelimesini biliyorum. Ikeada gercekten cok güzel seyler var biz de hemen herseyi oradan aldik. Özellikle evde cocuklar var diye makinede yikanabilen halilardan aldik.

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir mim olmuş. senin üslubun çok hoşuma gidiyor. Kendime dair ortak noktalar buluyorum. Bu listeler hç bitmiyor. Bir ihtiyaç giderilince diğeri hemen beliriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle abi. Bazıları da sanki üst üste geliyor.

      Teşekkür ederim bu arada...

      Sil
  12. Çok yararlı bir şeye benziyo :) kullanımı kolay :)

    YanıtlaSil
  13. Güzel bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum bırakıp kendinize link sağladığınız için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  14. Umarım link bırakmamda sakınca yoktur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üsttekilerle aynı kişi olduğunuzu düşünüyorum. Bu yazım iyi bir hit de almıyor aslında ama :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!