458: Dışkısever!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8
#BirYaşımaDahaGirdim etti 458!

Konu biraz midenizi kaldırabilir o yüzden dilerseniz okumadan uzaklaşabilirsiniz! 

Geçenlerde Twitter üzerindeki HataciEtimolog hesabımda bir diyalog yaşandı. Betül Evöyge YILMAZ Hanımefendi, hesabında #DoğruYazalım etiketiyle dilimizi doğru kullanmamız adına paylaşımlar yapıyor. O paylaşımlarından birinde "hayvan sever" şeklinde yazmanın yanlış olduğunu ifade edip doğrusunun neden "hayvansever" olduğunu belirtmiş. Her "sever" birleşik mi yazılır diye bir soru gelince de hayır deyip örnek bir tablo paylaşmış. Bu tabloda "dışkısever" kelimesi dikkatimi çekti!


"Dışkısever" kelimesini gerçekten ilk defa duymuştum. Betül Hanım'ın paylaştığı TDK Güncel Türkçe Sözlük'e göre "dışkısever" hayvan biliminde kullanılan bir terimmiş ve anlamı da "dışkılarda yaşayan hayvanlar" imiş.

Bunlar nasıl tür bir hayvanmış diye hem Yandex'te hem de Google'da görsellerde arattırdım. Yandex'te mide bulandırıcı sonuçlar çıkarken Google'da çoğunlukla Celal ŞENGÖR çıkıyor. Celal ŞENGÖR demek ki daha önce bu sıfatla vasıflandırılmış ki üst sıralarda çıkıyor. Çok dağılmayayım diye bakmadım detayına.
Yandex'te "dışkısever"

Google'da "dışkısever"
Yukarıdaki görsellerden de anlıyoruz ki "dışkısever"i birleşik yazan yok! Türk Dil Kurumu'na bir danışsanız ya kardeşim bir habere metin yazmadan önce!

Araştırmalarımda bu hayvanların nasıl bir şey olduğunu bulamadım. Açıkçası üstüne de fazla gitmedim çünkü midem bulanmaya başladı. Bir ara İngilizce'si üzerinden gideyim dedim adamakıllı karşılığını da bulamadım. Zargan'da tamamen farklı anlamda bir "dışkısever" buldum. Bu dışkıseverler hayvan değil ama hayvandan da âdîler! Tanım aşağıda:


Cinsel uyarım için b.ktan başka bir şey mi bulamadınız ya hu! Ne iğrençsiniz lan siz!

Yeterince mide bulandırıcı bir yazı oldu farkındayım! Gününüzü mahvettim; özür dilerim. Bu yazıyı paylaşıp arkadaşlarınızın gününü de mahvedebilirsiniz.

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok güzel bir siteniz var başarılı olmanız dileğiyle ..

    YanıtlaSil
  2. uyyyyy bu ne Rehitu???
    zaten yaş 50'yi geçti yarım asır devirdik. bu yazı da bi yaşıma daha soktu beni.. erken yaşlanacam. huzur evi masraflarını sana yazarım bak!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurevinde ne işin var ağabey? Ege'de bir sahil kasabasına yerleşecektik...

      Sil
  3. Yaşlılık işte unutuyo insan.. haha haha

    YanıtlaSil
  4. Yazınız çok güzel olmuş bende sizi iadeyi ziyarete beklerim.
    https://devyemekevi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize göre yemekler var mı bir bakarız tabii ki de...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!