459: 350km Hızda Sıfır Sarsıntı!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
13
#BirYaşımaDahaGirdim etti 459!

Maalesef 2 gün önce ülkemizde elim bir tren kazası yaşandı. Ankara'dan Konya'ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren daha Ankara'daki banliyö tren istasyonlarından çıkamadan o anda orada bulunmaması gereken kılavuz trenle kafa kafaya çarpıştı. Son belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti; 86 kişi ise yaralandı. Bu kaza son yıllarda yaşadığımız 3. tren kazası oldu. :(

Umarım devlet ve millet olarak bu kazalardan gereken dersi çıkarırız ve gerekli önlemleri alırız. Bir daha böyle kaza haberleri duymamak için bilinçli bir toplum olmamız gerekiyor. Yöneticiler de artık normal bir vatandaş gibi davranmayı bırakmalı ve somut adımlar atmalı! 


Bizim ülkemizde bu kazalar olurken ülkemizdeki trenlerden daha hızlı giden trenlere sahip olan Çin'de adamlar bozuk para, kalem, cep telefonu ve su şişesi ile denge testi yapıyorlar! 351km hıza ulaşan trende sıfır sarsıntı var ve yaklaşık 20sn boyunca yukarıda saydığım materyaller devrilmeden yola devam ediyorlar!

Bir ülkede üretime, mühendisliğe, kimyaya ve bunların yanında da maneviyata önem verilmezse diğer ülkelerin artıklarından beslenilmeye devam edilir. Ancak taklitçi olabilir bu tarz ülkeler! Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Bu sıfır sarsıntı olayında bir hile var mıdır sizce?

Yorum Gönder

13Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Maalesef tren kazasına çok üzüldüm,ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum.Umarım bir daha tekrarı yaşanmaz..

    YanıtlaSil
  2. Kazada vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle şeylerin yaşanması çok üzücü.

    YanıtlaSil
  3. Valla uzun süredir binmedim için bizimkiler de eskisi kadar sallantılı değil heralde sadece ölüyorsun başka sıkıntı yok yani Allah rahmet eylesin başımız sağ olsun yaralılara acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkilere ben de binmedim ama 350km hızları görmüyor herhalde bizimkiler. Rabbim hayatını kaybedenlere rahmetiyle muamele etsin; yaralı kurtulanlara da acil şifalar versin.

      Sil
  4. Tabii öncelikle kazada ölenlere Allah rahmet eylesin. Maalesef çok üzücü bir olay. Videoya gelirsek sabit hızla hareket ederken zaten çok sarsıntı olmaz. Arabası olanlar bunu deneyebilir sabit bir hızda giderlerse sarsıntının olmadığını görürler (tabii motorun titreşimi olduğu için videodaki perfomans alınamayacaktır ama trende motor titreşimi çok az olduğu için çok olsa bile motor çok uzakta kaldığı için bu normal. Elektrikli bir araba da bunu denemek net sonuç aldıracaktır.)
    Önemli olan o tren fren yaparken veya durakta kalkış sırasında hızlanırken onlar sabit dursun da görelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mühendis misin kardeşim sen? :)

      Sil
    2. Keşke :) Geçen günlerde otobüsün içinde niye zıplayınca aynı yere düşüyoruz diye merak etmiştim onu araştırırken bunları da görmüştüm abi :) Oradan aklımda kalmış.

      Sil
    3. O nasıl bir araştıma konusu Ali? Kim, neden zıplıyor otobüsün içinde? :) Blogger olmak her konuda araştırma yaptırıyor adama değil mi?

      Sil
    4. Biraz benim de manyaklığım da var sanırım abi:) Her gün sabahın 7'sinde otobüsle okula gidince böyle şeyler düşünmeye başlıyor insan :) Otobüsün üstünde zıpylayınca geriye, içinde zıplayınca aynı yere düşmemiz garip gelmişti ilk başta. En son denemek için kendim de zıladım dğer yolcular deli gözüyle bakmıştı :(

      Sil
    5. Yaz bunu bloga da beyinler yansın :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!