Bu Çinliler Bir Başka!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
32
Zaman zaman Aliexpress üzerinden alışverişlerim oluyor. Aliexpress benzeri Gearbest, Wish gibi yerlerden nedense alışveriş yapamıyorum. Aliexpress'in verdiği güveni veremiyorlar gibi. Uygulamaları bile çekici gelmiyor; mesafe koymama sebep oluyor. Nedense bir antipatim var!

Aliexpress'ten artık herkes alışveriş yapıyor. Normal Türk alışveriş sitelerinden alışveriş yapmak gibi kolay artık. Eskiden bu kadar yaygın değildi ve Çin'den ürün getirttim deyince insanlar şaşırırdı.

Baseus S07
Gün içinde sürekli aracımla firma ziyaretleri yaptığım için ve mevcut aracımın da maalesef bluetooth bağlantısı olmadığı için 3 ay önce çıkarılan arabada telefonla konuşma yasağından ötürü bluetooth kulaklık arayışına girdim. Şuraya bir parantez açıyorum:

(2016 Ford Focus'ta bile bluetooth bağlantısı yok ya hu! En boşunu kiralamışız! Bu arada şu konu da kafamı karıştırıyor benim: Arabada telefonla konuşmanın mı cezası var; yoksa kullanmanın mı? Bluetooth kulaklıkla konuşsam ve polis amca yandan geçerken görse arabada eller serbest dahi olsa telefonla konuşmadan dolayı ceza yazabilir mi? Bilen aydınlatsın lütfen.)

Çeşitli araştırmalarım sonucu Baseus ve Awei marka bluetooth kulaklıkların iyi olduğunu öğrendim. Türkiye'de de satılıyor aynı ürünler ve Aliexpress fiyatlarının 2 katına yakın. Aliexpress'teki satışçılar da firmanın kendi online mağazaları zaten. O yüzden tercihimi Aliexpress'ten yana kullandım ve önerilen Baseus S06'ıyı değil de bir üst modeli olan Baseus S07'yi aldım.

Bluedio TN2
Kulaklığı birkaç hafta kullandım ve sol kulağından ses gelmemeye başladı. Hemen "dispute" açtım. Bir yandan da mesajla firmaya ulaştım. "Dispute"u kaldırın biz size yardımcı olacağız dediler. Kaldırdım ve görüşmeye devam ettik. Benden iddiamı kanıtlamam için bir video istediler. Videoyu çekip gönderdim kendilerine ve tamam size yeni ürün gönderiyoruz dediler. Eskisini göndermeyi teklif ettim gerek yok dediler. Adamlar cidden müşteri memnuniyetine önem veriyorlar. Bizim gibi üstünü örtmeye çalışıp üste çıkmıyorlar. O yüzden bu Çinliler bir başka diyorum!

Ben aslında "dispute" açtığımda $11,84 olan kulaklığın bir kulağının bozulmasından dolayı yarı miktarının iadesini istemiştim. Ancak onlar hiç bu konulara girmeden direkt yeni ürün gönderdi. Yarı fiyatının iadesini istememdeki sebep de ben zaten işitme cihazı kullanıyorum bir kulakta; o yüzden normalde de tek kulağı kullanacağım için dert etmemiştim çok fazla.

Yeni ürün bir ay gibi bir sürede geçen hafta elime ulaştı. Henüz açmadım bile kutusunu. Önümüzdeki hafta da yeni bir bluetooth kulaklık gelecek elime. O da Bluedio TN2. Onu da bir anda gelen gazla indirimdeyken aldım. 3 ay önce hiç bluetooth kulaklığım yokken şimdi 3 tane var. Hediye mi ederim yoksa satar mıyım bilmiyorum. :)

Siz kullanıyor musunuz bluetooth kulaklık? Kullanıyorsanız markasını ve yorumlarınızı bizimle paylaşır mısınız?


Yorum Gönder

32Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çinliler dünyaya yayılan (Çin malı işte!) diye geçen kötü imajlarını düzeltebilmek için artık özellikle de dış ticarette (kalitesiz ürünlere karşı) çok sıkı tedbirler alıyorlar,sanmıyorsam bu yönde firmalara ağır yaptırımlar uygulanıyor diye duymuştum,tabi tam emin değilim..Aliexpress'de bunlardan biri olmalı,yaşadığınız tecrübe bunu gösteriyor gibi..Çin malları kalite yönünden artık yavaş yavaş değişmeye başlamış gibi gözüküyo..✔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'de her bütçeye uygun kalitede ürün var. $11,84'a bluetooth kulaklık olduğu gibi $111,84'a ve $1,84'a da var. Aliexpress'teki yorumlama ve puanlama sistemine çok önem veriyor hem satıcılar hem de alıcılar; o yüzden de ellerinden gelen en iyi hizmeti sunuyor firmalar. Bizim buradaki gibi n11'den rica edip kötü yorumları sildiremiyorlar yani.

      Sil
  2. Böyle tacirler hep kale gibiv ayakta kalır..İş iş gibi yaparsan herkes tercih eder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşini adam gibi yapan dediğiniz gibi her zaman ayakta kalır Sibel Hanım.

      Sil
  3. Vishten telefon şarj aleti getirmiştim bozuk çıktı ürün bozuk diye mesaj attığımızda yenisini gönderdiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla müşteriyi üzmeden hâllediyorlar evet Yusuf SEZGİN Bey.

      Sil
  4. Özellikle Çinliler çalışkanlık, dürüstlük ve saygı gibi konuları çok ciddiye alan bir toplum oldukça sıkı kurallari var islerine bağlılıkta. Her toplumda sıkıntılı insanlar vardır ama önemli olan çoğunluğu ele geçirmemesi ve Çinliler bunu başarıyor gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunluğu ele geçirmemeleri konusunda çok haklısınız Okumaya Gel! Yorum için teşekkürler...

      Sil
  5. Allah razı olsun. Çinliler olmasa ucuza elektronik alet kullanabilir miydik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar kurların yüksekliğinden dolayı artık eskisi gibi çok cazip olmasa da hâlâ iyiler. İşin tüketim tarafında değil de üretim tarafında olabilsek keşke...

      Sil
  6. Recep Bey, polisler de görmeyiversin, elleriniz direksiyonda... Çok şeyi görmüyorlar ama...Bu arada rahmetli eşim trafik polisiydi :))) O senelerde havalı kornalar vardı.Diyelim ki yemek yiyoruz ve dışarda böyle bir korna sesi duydu. Üstündekilerle motoruna biner, arabanın peşine düşer, bazen başarır, söktüğü hortumlarla eve dönerdi ve biz çok gülerdik. Hey gidi günler hey. Bu arada kızım evde olsaydı yasak mıdır
    diye soracaktım, eşi bu konularda titizdir. Öğrenirsem yine
    yazarım. Selamlarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahmetli polis amcamıza Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Sizlere de sabırlar diliyorum.

      Bazı dönemlerde bazı şeylere rağbet artıyor. Şu sıralarda konumuzla ilgili olarak rağbet gören şey camlara film çekilmesi. Bir ara yasaklamalar gelse de herkes yine bildiğini okuyor sanırım.

      Yorumunuz için teşekkürler; saygılarımla...

      Sil
  7. Amin,Allah razı olsun Recep Bey...
    Kızım eşine sormuş Recep Bey.Eller direksiyonda, o nedenle telefon yasak değil demiş. Benden de saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahmet oldu size de Ece Hanım. Teşekkürler bilgilendirme için...

      Sil
  8. Bir ara bende çok araştırdım tam Anker SoundBuds Life alacaktım ki Bang & Olufsen Beoplay H3 indiirme girince kablolu ile devam etme kararı aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bu işlerin içinde değilim. Adlarından bile pahalı olduğu anlaşılıyor seninkilerin Ali kardeşim. :)

      Sil
    2. Efsane cuma indirimlerinde neredeyse yarı fiyatlarına aldım. O yüzden baya ucuza geldiler abi. Aksi halde anca hayal olarak kalıyorlar :)

      Sil
  9. Aliexpress’den bir arkadaşım devamlı alışveriş yapıyor. Oda senin gibi çok memnun abi.

    YanıtlaSil
  10. Arabada telefon kullanmanın incelikleri için aslında bir trafik polisi ile sohbet edilebilir. Polise rastlarsanız aklınızda olsun. :) Diğer yandan sorunun cevabını bende merak eder oldum. :)
    Uluslararası alışveriş yapılan sitelerden hiç alışveriş yapmadım. Kulaklıkta kullanmıyorum. Ama yaşadığınız bu tecrübeleri merak ve dikkatle okudum. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir trafik polisine denk gelirsem sorayım muhakkak. :) Aslında yukarıda Ece Hanım cevabını vermiş; eller direksiyonda olduğu sürece sıkıntı yokmuş.

      Sil
  11. Elinde telefon olmadığı sürece sıkıntı yok ama arabanızda blutoeth her neyse işte olsa bile her zaman rahat konuşamıyorsunuz yanınızda biri oluyor arayanda az dengesizse yine bu kulaklıklara ihtiyaç oluyor ben çok alış veriş yaptım 20 30 parça getirdim teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Para iadesi de yapıyorlar ancak olumsuz yorum almamak için önce değişim öneriyorlar adamlar. Kulaklıklar cidden kaliteli bu arada...

    YanıtlaSil
  13. Ali expresten ben de bir seyler istiyorum bakalim yeni yilda 😊

    YanıtlaSil
  14. bluedio ürünleri iyi oluyor. millet peynir ekmek gibi alıyor. kulaklık kullanmıyorum ama nedense evde 3 tane dış 3 tane de kulak içi kulaklık var. aliexpress candır. geçen seneye kadar düzenli alışveriş yapıyordum. doların artışından sonra bıraktım alışverişi.

    YanıtlaSil
  15. Geliyorum gidiyorum yeni yazı göremiyorum neden mütevellit acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi yazacak çok konu var ama bende o mod yok. İş değişikliği yaptım onunla ilgileniyorum 1 haftadır zaten. Diğer yavru bloglarıma bak sen. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!