Bu Nasıl "Hayalci Çocuk"?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
46
Çalışma arkadaşlarımdan Merve Hanım geçenlerde bir WhatsApp mesajı gönderdi ve "Siz de paylaşın Recep Bey" dedi. Ben de ancak paylaşabiliyorum. Olayı duymuşsunuzdur belki çünkü büyük haber sitelerinde de yer almış bir hafta on gün önce. Halime ERDOĞAN isimli bir yazar(!)ın "Hayalci Çocuk" isimli kitabının 58 ve 61. sayfaları arasında skandal ifadeler yer alıyor!


O ifadelerin ekran görüntülerini ben de paylaşacağım şimdi. Sonrasında da bu konu üzerinden birkaç kelam edeceğim.


Şu yukarıda iki sayfasını paylaştığım kitabın kapak fotoğrafını da görmek ister misiniz?


Ne kadar da mâsumâne değil mi? Bir kitapçının rafında görsek hem çocuklarımızın dikkatini hem de bizim dikkatimizi çeker, öyle değil mi? O yüzden ailelerin bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Çocukları için aldıkları kitapları muhakkak öncesinde kendileri de okumalı. Üzerinde yazan "Pedagog Onaylı", "MEB Onaylı" gibi ifadelere çok fazla itibar etmeden öncesinde kendi onaylarından geçirmeliler kitapları. Bu sadece kitap için değil her şey için geçerli tabii ki!

Halime ERDOĞAN'ın 3. kitabı imiş bu. Önceki kitaplarının adları ise şöyle:

* Sihirli Bulutlar
* Yasak Aşk Melankolisi

Hayalci Çocuk toplatılmış. Satıştan kaldırılmış. Kitabı yayımlayan kurum Puslu Yayıncılık imiş. "Geçen sene Mart ayında yayımlandıktan 1 ay sonra biz piyasadan toplattık!" diye açıklama yapmışlar. Yazar Halime ERDOĞAN ise kendisini savunmuş ve bunu "bilinçlendirme" ve "farkındalık" oluşturma adına yaptığını söylemiş. "Bilinçlendirme" ve "farkındalık" için yapıyorsun da bu kadar detaya girmeye ne gerek var? Bunlar nasıl ifadeler böyle?

Önüne gelen kitap çıkarmamalı ve önüne gelen de yayınevi kurmamalı bence! Sonrasında bu tarz sıkıntılar baş gösteriyor. Sözde dînî kitaplarda da bunu yapıyorlar. Bakıyorsunuz tüm kitap gayet güzel dinimizi anlatıyor ama içinde bir cümlelik bir zehir ile farkında bile olmadan sizi zehirliyorlar! Uyanık olmak gerekiyor!

Daha Türkçe yazım kurallarını bile bilmiyorlar. Yazar atladı diyelim; yayınevinin editörü yok mu? Varsa o da mı bilmiyor Türkçe imlâ kurallarını? Yukarıda paylaştığım iki sayfada bile ilk bakışta fark edilen hatalar dolu! İşte bu yüzden önüne gelen kitap yazmamalı ve basmamalı!

Halime ERDOĞAN da bir blog yazarı imiş. yazarhalimeerdogan.blogspot.com adresi var ama güncel değil. Twitter ve Instagram adreslerini de kapatmış gelen tepkiler üzerine. Kimmiş bu Halime ERDOĞAN diyorsanız da işte şu fotoğraftaki sarışın bayan!


ReHiTu'dan son bir tavsiye daha:

"Puslu ve sisli ortamlardan da uzak durunuz!"

Tags:

Yorum Gönder

46Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Hayır hadi önüne gelen kitap çıkartıyor bunu düzenleyen, yayınlayan hiç mi açıp okumadı? Senin de belirtiğin gibi abi anlatılan olaya zaten diyecek söz yok bir de bi o kadar imla hatası noktalama işareti hatası var.
    Her önüne gelen çocuk kitabı yazıp basmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Özellikle çocuk kitaplarını denetleyen özel bir birim olmalı!

      Sil
  2. Bu bilgilendirme için teşekkürler, Recep Bey
    İzninizle paylaşmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim.

      Ne izni efendim; aksine çok memnun olurum...

      Sil
  3. Zırvalamış yayınevleri bu tür kitapları nasıl basıp çıkartıyor. Buda ilginç bloğuma beklerim https://yusuf-sezgin.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vasıflı elemanlar çalıştırmazsanız böyle olur maalesef :(

      Sil
  4. bizim insanımızın sorunu bu,herkes her şey olabiliyor.Daha kötüsü ben yaptım,oldu bitti mantığı hakim.Onay ibareleri de kopyala yapıştırdan öte bir şey değil zaten ve bu her şey için geçerli,ne yazık ki.Şikayetler ve tepkiler olmasa idi muhtemelen hala raflardaydı.Yük tüketicinin omuzunda ne yazık ki,ne denli bilinçli tüketici o denli yerinde sonuç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru! Tüketiciye gelmeden gerekli önlemler alınsa keşke ama maalesef burası Türkiye!

      Sil
  5. Rehitu birde ders kitaplarını incelesen sana çok malzeme çıkar .Birde bunların yazarlarının TORPİLLİ doçent ve proflar olduğunu düşün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman sosyal medyada bahsettiğiniz tarzda kitaplar görüyoruz maalesef. :( Bizi her anlamda içi boş bireyler yapmak için bilinçli olarak yapılıyor bu çalışmalar bence...

      Sil
  6. Denetimsiz kitap da okutulmamalı filmde seyrettirilmemeli. Konu çocuk olunca ayrı bir hassasiyet gerekir. Bu hassasiyeti toplumdaki herkes göstermeli bilhassa da yayın sektörü. Konu okuyun diye direttiğimiz kitap çünkü. Önüne gelen kitap yazarsa olacağı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle! Herkes "yazar" vasfıyla vasıflanamaz bence! Gerçek yazarlara hakaret etmiş oluruz böyle yaparak. :(

      Sil
  7. Çok yazık. Böyle haberleri görünce içim sıkılıyor.

    YanıtlaSil
  8. Ne günlere kaldık :/ Özellikle çocuk kitapları veya çocuklara yönelik şeylere karşı çok rahat davranılıyor. Üzülünecek bir haldeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür Bakanlığı mı olur yoksa MEB mi olur bilemem ama bu konuda ciddi bir komisyon kurulması şart!

      Sil
  9. Bence bu kadın, toplumsal çöküşün bariz bir örneği. Tek bir senarist elinden çıkan filmlerin toplumun genelinin bir özeti gibi gösterilmeye çalışılması, çocukluğuna inilmesi gereken sorunlu yazarların çocuk kitabı yazması ve moda adı altında yutturulmaya çalışılan ve milletimizin örf ve adetlerine milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki giyim tarzı dayatmaları...

    Daha geçenlerde de erkek çocuklarını "para" karşılığı birbirini öpmeye zorlayan ve aynı şekilde "farkındalık" oluşturmaya çalışan bayanı da unutmamak gerekiyor...

    Liste uzar gider... Fazla midemizi bulandırmayalım.

    -Haberlerde bülten bülten, gazetelerde çarşaf çarşaf "cinsel istismar" haberlerini neden çok duymaya, okumaya başladık?

    -Farkındalık için mi!?!

    Kelimelerimi ağdalaştırmadan yayın için teşekkür ederim Teyzo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek çocuklarını öpüştüren erkek değil miydi ya hu? Gerçi ne fark eder ha erkek ha kadın! Esfel-i sêfilin oldukları kesin!

      Sil
  10. Uyarı ve farkındalık için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. yuh ya cümlelere bak. kitaplar için bir denetleme merkezi yok galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okuma oranları düşük diye sitem ediyoruz ancak her kitap okuyan da kitap çıkarıyor sanki! Bu kadar kolay olmamalı!

      Sil
  12. Inanilir sey degil nasil onayliyorlar. Ben ilkokulda cocuklara aldigim kitaplari önce kendim okurdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusunu yapıyormuşsunuz Derya Hanım! Şimdilerde buna ihtiyaç daha da çok arttı artık!

      Sil
  13. Duyduğuma göre yazarı ölmüş ve piyasadaki kalan kitapları da toplatılmış. Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Her önüne gelen kitap çıkarırsa böyle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben duymadım ama ne kadar doğrudur araştırılmalı. Kitap çıkarmak bu kadar kolay olmamalı!

      Sil
  14. Maalesef bu tür kitaplara çok sık rastlamaya başladık..

    YanıtlaSil
  15. Bir eğitimci olarak bıktım böyle kitaplardan. Bilinçlendirme ve farkındalık için başka konu bulamamış mı bu yazar(!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim merak ettiğim konu ise bu nasıl bir hikaye ki konu oraya geliyor? Hayal mi kuruyor da oluyor bu olaylar nedir yani?

      Sil
  16. Hayretler içindeyim.Kapak fotoğrafına bakıp aldanmamak lazım.Yazar çocuk kitabı diye nasıl cinsel içerikli bu denli bir yazı yazar.Bunu okuyan çocukların ruh hali ne olur ? Ayyy com şok oldum.Iyiki paylaştınız bu olayı. Bir çok kişinin duymadı ve önlem alması gereken vahim bir konu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım paylaşımlar sâyesinde daha fazla kişi duyar konuyu. Teşekkürler...

      Sil
  17. Şahsen bu 2. Böyle bir yayınla karşılaşıyorum. Gerçekten kitapları okuyup yayına sunan bir denetleme heyeti olmalıdır diye düşünüyorum. Gerçi sosyal medya sayesinde böyle iğrenç girişimler hemen ortaya çıkartılıyor. Bu kadın artık bu isimde yolda bile yürüyemez. Takma ad ile artık kitap çıakrtır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın için ölmüş diyen de var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum...

      Sil
  18. Korkunç...hiç kimse hiç bir şeyi umursamıyor mu acaba? denetim nerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef millet sahipsiz! Gerçekten sahipsiziz; devletin çok da umrunda değiliz!

      Sil
  19. Dehşet içinde okudum yazınızı. Bir süre kendime gelemem sanıyorum. Bu kadına hiç bir STK dava filan açmadı mı acaba? Araştıracağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın gelen tepkiler üzerine sanal âlemden kayboldu ama reel âlemde hâlâ var mıdır; bilemiyorum. Ölmüş diyenler de var...

      Sil
  20. Pedagog Onaylı olması şaşırtıcı,nası okuyup,izin vermişler anlamak zor o zaman..🤔 çok önemli bilgiler bunlar,emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ticâri rant varsa maalesef gören gözler görmez oluyor :(

      Sil
  21. Bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. bilgilendirici paylaşım için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  23. http://bebegimincicileri.blogspot.com/
    http://kitaplarimolmadanasla.blogspot.com

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!