Hastane Sırası Online Beklenir!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
32
Oğlum Kayra Eymen çok çabuk hasta olabilen bir çocuk. Çok dikkat etmemize rağmen maalesef bünyesi zayıf. Mesela son 2 aydır sürekli bir kuru öksürüğü var. 4-5 defa 4-5 ayrı doktora götürmüşüzdür ama ilaç hatta antibiyotik tedavisi hiç işe yaramadı. Allah'tan ciğerlerinde bir şey yok sadece geniz akıntısı var.

Son günlerde de sürekli başkasını arkaya atmaya başladı. Boynu ağrıyor. İlk günlerde yastığa güzelce yatmadığı için tutulmuştur; geçer diye düşündük buna rağmen doktora da götürdük 2 doktor da dikkat çekmek için yapıyor, tik de olabilir dedi ama birkaç gün önce gözlerini de çok hızlı bir şekilde açıp kapatmaya başladı. Boynuna çok bir şey demiyor ama gözlerim ağrıyor diyordu.

Dün Bursa Yıldırım Göz Vakfı'na götürdük. Alerjik bir durum deyip damla verdi. Bu çocuğun neye alerjisi olduğu da bir türlü bulunamadı. O kadar Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde tetkikler yapıldı hiçbir şeye karşı alerjisi çıkmadı. Göz doktoru da neye karşı alerjisi olabileceğini söyleyemedi.

Kafasını sürekli geri atmasından dolayı gittiğimiz doktorlardan birine bizi Çocuk Nörolojisi'ne sevk etmesini istemiştik. Sevk etti ama sıra alabilmek ne mümkün! MHRS üzerinden en fazla 15 gün sonraya randevu alınabiliyor ve Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 2 Çocuk Nörolojisi Doktoru var. İkisi de full dolu. Hastaneyi aradım sabahtan gelsek sıra beklesek doktor muayene eder mi diye; doktorların sekreterleri ile görüştüm ve kesinlikle muayene etmez dediler. Başka yönlendirebileceğiniz hastane, doktor var mı dediğimde özel hastanelerde yok sanırım bu bölüm dediler. Doktorların kendi özel muayenehaneleri var oralara bakabilirsiniz dediler ve ilave olarak da tam gece 00:00'da 182'yi aramamı tavsiye ettiler.

2 Ocak gecesi uyumadım ve gece 23:59'da elimde telefon MHRS uygulaması üzerinde tetikte bekledim. Dedikleri gibi tam da 00:00'da sistem güncellendi ve 17 Ocak'taki müsait seanslar çıktı. Mecburen aldık 17 Ocak'a randevu! Ne demiştim başlıkta? Yeni Türkiye'de hastane sırası online beklenir!

Sosyal bir devlette eğitime ve sağlığa para ödemek içimi acıtıyor! Özel okullar ve özel hastaneler mantar gibi türedi. Halkı buralara yöneltmek için her şeyi yapıyorlar. Muayene ücretleri Sağlık Bakanlığı'nın koyduğu rakamın kat kat üstünde. Dün Yıldırım Göz Vakfı için 75,00₺ ödedim. Kayra Eymen'in Yıldırım Tıp Merkezi'nde iken de doktoru olan İlknur Handan GÜNDOĞAN, Doruk Yıldırım'a geçti ve oraya geçen sene her girişte 90,00₺ ödüyorduk bakalım yeni yılda oraya da zam geldi mi, göreceğiz! Hanımın içi rahat etmediği için boynunu göstermek amacıyla yarın için Handan Hanım'dan da randevu aldık. Yarın 90,00₺'ye zam gelmiş mi görürüz.

Son günlerde çok fazla özel hastaneye gitmek zorunda kaldığımız için özel sağlık sigortalarını araştırmaya başladım. Bunun yerine tamamlayıcı sağlık sigortalarını önerdiler. Yıllık 500-600,00₺ civarı diyorlar. 10 defa ayakta muayene olabiliyormuşuz bir de. Bana az geldi bu 10. Siz değerli okuyucularımın bu konudaki fikirlerini de merak ediyorum; sizin yararlandığınız bir sağlık sigortası var mı? Artıları - eksileri neler? Bursa'dan yazımı okuyanlar varsa bize her alanda en iyi doktorları yazabilir misiniz? Mümkünse devlet hastanelerinden olsun bu doktorlar lütfen! Özel hastanelere para vermek istemiyorum gerçekten!

Yorum Gönder

32Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kardeş allah yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  2. Kuru öksürük vardı bende de.. Solunum fonksiyon testleri neler yapmadılar ki.. Sonunda alerji testi yaptılar. Akarlara alerji ve soğuk hassasiyeti çıktı. "Ne demek" dedim. "Soğuklarda ağzını burnunu iyi kapa" dedi doktor. Sabah işe geldim, biraz soğuklarda bile öksürüyorum hala.. Demem o ki alerjik bir durum olabilir.

    Bu sene haddinden fazla salgın var. Üşütmüştür belki. Pek mühim bir şey olacağını zannetmiyorum. Sen yine de sigortam.net üzerinden hem tamamlayıcı hem de diğer sigortalar için bir teklif al derim. Çok geçmiş olsun şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen bizim yavrudaki de bu alerjik denilenden. Ömür boyu çekecek sanki. Sigortam.net'ten baktım şimdi en ucuz 500,00₺'den bahsediyor. Değer mi, değmez mi bilemedim...

      Sil
  3. Geçmiş olsun diliyorum Recep bey oğlucuğunuza. Geniz akıntısı problemi yaşıyorum yıllardır. Bahar mevsimlerinde, fırtınalı havalarda daha şiddetli. Tabi ki kişiye göre değişebilir ancak KBB ve Baş ve Boyun Uzmanı olan abim bu havalarda Aerius tablet ve burun spreyi kullandırtmak suretiyle beni oldukça rahatlattı. Bi de geceleri yüksek yastık kullanmak tıkanmaları önlüyor. Tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz tablet ve sprey 4 yaşta da kullanılabilir mi acaba Ecehan Hanım?

      Sil
    2. Tabi evet, dr. yaşa göre yazıyor, mesela şurubu var Aerius'un, kızlarıma da kullandım her ikisini de (ve halâ)
      Tekrar geçmiş olsun.

      Sil
    3. Anladım; teşekkür ederim dönüşünüz için Ecehan Hanım...

      Sil
    4. Durumu nasıl oldu Kayra Eymen'in Recep bey? Umarım şifa bulmuştur.

      Sil
    5. Birkaç gündür daha iyi. İlginiz için teşekkürler...

      Sil
  4. Geçmiş olsun. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama, kreşe yada ana okuluna gidiyorsa bu aylarda bahsettiğiniz hastalıkla sizi bir hayli yoracaktır. Ama biraz büyüsünler dirençleri artıyor o zaman. Geçecektir. Benim iki çocuğumda da aynı şeyleri yaşadık.
    Çocuk Nöroloji de inşallah bir şey çıkmaz. Bu bölümde sıra bulmak zor oluyor. Hem madden hem manen yorucu oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 yaşında ve anaokuluna gidiyor bu sene. İnşallah bir şey çıkmaz. Yarın Handan Doktor'a gideceğiz bakalım.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun. Şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. Recep bey benim son yazımda konuya hakim doktor var.Yazi sonunda web sitesi adresi de var.Biz çok memnun kaldık.Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Hastane konusunda diyecek tek bir sözüm bile yok haklısınız diyebiliyorum sadece ne yazıkki..

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun.Allah hayırlı şifalar versin.İstanbul çok daha vahim bekleme hususunda.O 15 günlük sonraya olan randevu için en az 15 gün de boş yer var mı diye bakınıyorsunu. Oldu mu size 1 ay..ondan sonra da sizi ordan oraya koşturan doktorlar ve tam manasıyla derman bulamadığınız sorunlarınız ile baş başa kalıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun Allah herkese acil şifalar versin. Bazen ne olduğunu anlamadan hastane hastane geziyoruz ve asıl gezerken hasta oluyoruz. Umarım gerçekten bir sorun yoktur ve hemen iyileşir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylediniz Aylin Hanım. Hastaneler adamı asıl hasta eden yerler. :(

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun abi acil şifalar küçük kardeşimize.

    YanıtlaSil
  11. Recep bey çok gecmis olsun, ınşallah asıl sorunu tesbit edecek doktoru yakalarsın. Ben Bursa da nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama bazı yerlerdeki hava kirliliği had safhada! Birde çocukların gerçekten natural beslenmesi cok önemli diye düşünüyorum. Çok fazla paket yiyecekler tüketmemeli. Hersey evde yapılmalı. Tüm bunları yapınca çoğu hastalığın önüne geçmek kolaylaşıyor diye düşünüyorum. Öksürük için tavsiyem doğal tedaviler. Kolay gelsin size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da Millet Mahallesi'nde oturuyoruz. Doğal tedavileri de uyguluyoruz ama bağışıklık sistemi güçlenmiyor ne yaparsak yapalım. Bugün yine kontrole gittik; sinüzit dedi doktor. Dayadı yine antibiyotiği. :(

      Teşekkürler bu arada Terazi Kızı...

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun. Umarım iyi bir doktor ve hastane bulursunuz. Şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  13. Çocuk doktoru sayısı olduğundan ve buna karşılık hasta sayısı .ok olunca sıra uzuyor hocam. Özellerde bile çocuk nöroloji bulmak imkansızdır. Alerji kısmına gelirsek soğuk alerjisi diyorlar saraçoğlunun bununla ilgili bir konuşması var izlemenizi tavsiye ediyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=2tQcstcaa7s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoyu muhakkak izleyeceğim Profesör Bey. Teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!