Ütü Masanızın Markası Nedir?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
50
Ütü masamız 3,5 yıl dayandı bize ve son birkaç aydır can çekişiyordu. O zamanki adı Şaypa olan şimdilerin Onur Marketler'inden ucuz yollu bir ürün almıştık. O zamanlar kaliteye değil fiyata bakıyorduk çünkü her şeyimiz yanmıştı ve bomboş eve girmiştik. Yangın olayını merak eden yeni okuyucularım şu yazımı okuyabilirler: 2 Ağustos 2015

Geçen hafta iyice kendini belli eden rahatsızlığından sonra bizim ütü masası Hakk'ın rahmetine kavuştu. Yeni bir ütü masası almamız gerekiyordu artık. Ben de ucuz alıp da ikide bir bozulacağına kaliteli ürün alalım ki kafamız rahat etsin diye düşünenlerdenim. O yüzden hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olsun diye ürün araştırmaya başladım. (Aşağıdaki görselde "hakkın" yazmışım; doğrusu yukarıdaki gibidir. Daha fazlası için https://twitter.com/hatacietimolog) :)


Ürün tercih ederken genelde eşimin, dostumun tavsiyelerini de dikkate alırım. WOM (Word of Mouth) denilen Ağızdan Ağıza Pazarlama'nın etkisine inanırım. Bu yüzden de Instagram'dan önce hikaye olarak; sonra da akışta paylaşım yaparak sordum millete. Aslında öncesinde bizim Facebook'taki Blogger / Blogcu grubunda sormuştum. Orada Kazakistan damadı olan teyzom Beytullah POYRAZ, Kayseri firması olan Devecioğlu Ev Gereçleri'ni önerdi. Bu arada tüm blogcu arkadaşlarımızı bekliyoruz bahsi geçen grubumuza: https://www.facebook.com/groups/bloggerblogcu

devecioğlu ütü masası

Devecioğlu'nun Harbinger serisi var. Hoşuma da gitti ürünler ama çok emin olamadım. Sonrasında Instagram ve (dolaylı yoldan Facebook paylaşımı da olduğu için) Facebook'tan cevaplar da gelmeye başladı. Aslında cevapların bazısında kendi ütü masasının markasını bilmeyenler de vardı. Normaldir çünkü ben de bir önceki mevta ütü masasının markasını bilmiyordum. "Ütü olsa neyse de ütü masası için de tavsiye mi istenir!" diyenler de oldu.

Bir ara yolumuz Koçtaş'a düştü. Orada da baktım ütü masası modellerine. Gazzella, Doğrular gibi markalar vardı orada da. Gazzella önerenler zaten olmuştu. Önerilerin arasında Saraylı, Lorenzo ve Polti de vardı. Lorenzo'yu babam önerdi ve şaşırdım çünkü ilk defa Facebook'ta yorum yapıyordu. :) Polti'yi ise muzip bir iş arkadaşım önerdi ki fiyatı zaten 12.900,00₺ idi. :)

Şimdi bizim eski masanın kronik sorunu iki açılan ayağının tam ortasındaki birbirine birleştiren çubuğun ikide bir çıkmasıydı. Aynı sorunu yaşamamak adına o sistemde olan bir ürün kesinlikle almayacaktım. O yüzden de tercihimi Gazzella'dan yana kullandım. Onda farklı bir ayak sistemi var.
ütü masasında istenmeyen ayak

Gazzella'nın da farklı fiyat aralıklarında ürünleri vardı. Ben tercihimi biraz daha uygun fiyatlı olan SM GZM 800 DS modelinden yana kullandım. Gazzella Duty diye de geçiyor. Koçtaş'ta pahalı olduğu için internete de baktım ve çeşitli araştırmalarım sonucu en uygun fiyatı ve ödeme kolaylığını Hepsiburada'da yakaladım. Hepsiburada'da HaydiAL isimli mağaza ürünü 198,68₺'ye satıyordu.

gazzella duty ütü masası

Ürün taa Adana'dan 2 günde geldi. Aslında 1 günde gelirdi ama Aras Kargo'nun gevşekliği diye düşünüyorum.Gazzella'nın hoşuma giden ayak birleşimi ise aşağıdadır.

gazzella ütü masası ayak birleşimi

Ütü masası hakkında da uzun uzadıya yazdım ya helal olsun bana! Hiç mi işin gücün yok diyenler oluyor bazen! Benim hobim de bu arkadaşım! Paylaşmaktan, yazmaktan zevk alıyorum. Ha bu hafta yıllık izindeyim bir de. :) Onun nedenini de yazarım yakında. Siz okuyun ve yorumlayın e mi? Sizin ütü masanızın markası ne ki bu arada?

Tags:

Yorum Gönder

50Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Uzun uzadıya anlatmanız ilk etapta hoşumuza gitmese de ihtiyacımız olduğunda iki üç kez okuyacağız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki üç kez okuyarak anlaşılacak kötü mü yazıyorum yani? :)

      Sil
    2. Yo öyle değil bir çok marka önerileri var, mesela Gazzella'yı araştırıp beğenmeyen biri diğer öneri markalarınız için tekrar okuyacaktır :) belki yeni anlamlarda çıkabilir :D

      Sil
  2. Ütü masasının markasına baktım sonunda abi :) Hiç markası olduğunu bile fark etmemiştim oysaki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinkinin markası neymiş Ali? :)

      Sil
    2. Ege imiş abi :) Bizim buradaki "bir milyoncu" diye adlandırlan yerlerden alınmış bir masa :)

      Sil
    3. "3,5çu" deniyor bizim burada da :)

      Sil
  3. Ben de böyle küçük aletlerde marka takıntısı yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki marka takıntısından ziyade kalitelisini bulmaya çalışmaktı Fatih Bey...

      Sil
  4. Bu tür işlere bizim evde eşim kafa yorar. İnternetten aldığı da olur, mağzadan aldığı da. Araştırarark almayı o da sever ve kolay kolay yanılmaz. Eve gidince ütü masamızın markasına bakacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enişte tam benim kafada o zaman. :) Selamlarımı iletiniz lütfen. Sizin ütü masanızın markasını da bekliyorum muhakkak. :)

      Sil
  5. bende hiç merak etmemiştim, üşenmedim gittim baktım benimkinin mrkası var mı? diye .Varmış.Lady ,diye bir marka, epey oldu alalı, adamakıllı sağlam çıktı.Türkmalı imiş üstelik.Bir kez üst kılıfını değiştirdim o kadar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam Demir Lady çıkmış o zaman sizinki.:) Artık soran olursa anında bilirsiniz ütü masanızın markasını. :)

      Sil
  6. Recep Bey ütü ile şemsiyeye verdiğim paraya ciddidende çok üzülüyorum.. Çok doğru tespitler.

    YanıtlaSil
  7. O işlerden hiç anlamam ben aslında, markaların ütü masası konusunda önemli olduğunu bilmiyordum. Yazmak acayip keyifli bir durum, siz yazın biz okuyalım... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen evli değilsin herhalde Furkan kardeşim. :)

      Sil
    2. Nasip olursa o aşamadayım abim :)

      Sil
    3. Bu aşamayı kazasız belasız atlatırsınız umarım. Evlilikte en çok korktuğum aşamalardan biridir düğün hazırlıkları evresi.

      Sil
    4. Inşaallah abim, Rabbim yardımcımız olacaktır inşaallah her sıkıntımız da...

      Sil
  8. Valla ne diyeyim sevindim senin adına şu ütü masası işini çözdün sonunda.. Ben dolaplı olanlara soğuktum ama hanım sevdirdi. İçine yayıntıları da alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de mi bıktın abi benden? :)

      Dolapları da ben sevdim; hanım sevmedi. :)

      Sil
  9. Bizim evde bu işleri eşime bırakırım:) Ama aklımızda olsun.

    YanıtlaSil
  10. O zaman bol bol yazı gelecek bu hafta abi 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona garanti veremem Cem. Farklı mecralarda da yazıyorum. :)

      Sil
  11. bu siteyi İnsanaDavet sitesinden gördüm ve sitenizi çok beğendim takipteyim artık. kendi siteme de beklerim https://konuloji.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip için teşekkürler. Daha önce de yazışmıştık sanki.

      Sil
  12. Sadece bir ütü masası üzerine bu kadar metin yazıp. Akıcı ve samimi olması çok hoşuma gitti. Sıkmıyor. Gerçekten güzel bir blog başarılar...

    YanıtlaSil
  13. Bir dönem biz de ütü masasından çok çekmiştik.'Ütü masası tavsiyesi' ihtiyacımız olursa bu sayfanız aklımda olsun.

    Biraz serzeniş de bulunmuşsunuz son paragrafta sanırım. Benim de hobim bu demişsiniz. Açıkçası çok güzel bir hobi, hatta çok yararlı bir hobi...Blogger dediğin sorunlara çözüm arar, bulduğunda bunu herkesle paylaşır:)
    Ayrıca iyi, kaliteli ütü masası arayanlar da bayağı çokmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ütü masasından çekeni ütü masasından çeken anlar. :)

      Evet serzenişim bu blogları boş görenlere idi.

      Katkınız için teşekkürler...

      Sil
    2. Rica ederim.
      Herkes bağlaç de'yi bitişik yazar, ben de bitişik yazılması gereken de'yi ayrı yazmışım. İlginç. Bunu da ifade edemeden geçemedim.
      Bu arada ütü masanızı güle güle kullanın.

      Sil
    3. "Serzenişte" olacaktı evet. Benim de gözümden kaçmış siz tekrar yorum yazınca farkettim. :)

      Sil
  14. valla bizde koçtaş tan aldık 6 yıldır kullanıyoruz memnunum

    YanıtlaSil
  15. Ütü masamı 19 yıldır kullanıyorum. Çeyizimden :) Merdiven olanlardan:) Ama markasını merak edip hiç bakmadım. Şimdi üşenmedim baktım TROPİCAL safir ütü masası yazıyor. Bu kadar yıl dayandığı ve hala sapa sağlam olduğu için kesinlikle öneririm. Tabii hala bu marka varsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19 yıl mı? Hey maşallah! Tropical Safir diye arattırdım yok ama muhtemelen o modelin adıdır. Üretici firma adı farklıdır. Mesela Gazzella'nın üreticisi Silter İleri Ütüleme Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. diye bir firma.

      Sil
    2. Üretici firma olarak Tropikal Elektirikli Ev Aletleri Ve Madeni Eşya Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. olarak geçiyor Recep Bey. Ben de araştırdım yok. Keşke olsaymış firma :) Allah sağlık versin daha 19 yıl götürür.:)) Demek ki artık eski kalitede ürünler de yok.

      Sil
    3. Eski kalitede ürünler hiçbir sektörde yok. Kayınpederin evinde çeyizden kalma 30 yıllık koltukları yeni değiştirdik. İnegöl'den alınanlar 3 yıl sonra dökülüyor. :(

      Sil
  16. Valla ağır bir şey olsun devrilmesin diye aldığım ve yıllardır kullandığım bir şey var ama açıkçası ütü masasında marka aramak aklımın ucundan bile geçmez. Sonuçta masa yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masa ama kullanılan profilleri ince olursa uzun ömürlü olmayacaktır. Aslında önemli bir konu bence. Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
  17. Hocam ütü markamızın markasını sorarken bize nasıl bir ütü masası almamız gerektigini anlatmışsınız harikasınız

    YanıtlaSil
  18. Utu masasının bu denli önemli olduğunu bilmiyordum. Hemen kendi ütü masam ile karşılaştırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ütü markası tavsiyesi istense neyse de ütü masası markası tavsiyesi istenince insanlar abes karşıladı zaten. :)

      Sizin masanız nasıl Emel Hanım?

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!