464: Rize'nin Yol Geçen Camileri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
#BirYaşımaDahaGirdim etti 464!

Karadeniz insanı cidden farklı! Kimisi alay malzemesi olarak kullansa da adamlar akıllı insanlar aslında! Hem akıllılar, hem muzipler, hem komikler. Fazla akıldan ileri geliyor zaten yaptıkları uç şeyler bence!

Dün araç radyosundan dinlediğim ilginç bir haber vardı. Rize'de altından yol geçen iki camiden bahsetmişti. Bloga yazayım diye not aldım ancak camilerin tam olarak nerelerde olduğunu, isimlerini falan tam anlayamamıştım. Google amca sağolsun bölük börçük bilgileri birleştirip önümüze sunuyor.

Haberde iki camiden bahsediyordu ve ben o iki camiyi de buldum. Belki bahsedilen camiler ile benim yazdığım camiler farklı da olabilir. Yani demem o ki Rize'de bu şekilde 2'den fazla camii olabilir. Belli olmaz çünkü bu adamlara! Rizeli kendisi de demiş ya "Yolu caminin üstünden bile geçirirler burada!" diye. :)

İlk cami Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Güzeltepe Köyü'nden. Haber şöyle:



Cami yolun üzerine yapılınca...

Diğer cami de yine Çayeli ilçesinden ancak köy farklı. Kemer Köyü'ndeki bu cami de yolun iki yakasına kurulmuş ve tam ortasından yol geçiyor. Artık hangisi daha önce yapılmış bilemiyorum ancak ilk cami için 23 yıllık diye bir yerde gördüm sanki!


Ne Zihni Sinir camilermiş bunlar ya hu? Sizin oralarda var mı değişik mîmârîye sahip camiler? Namaz kılarken altından araç geçse bu camiler sallanır gibi geldi bana sanki. :) Siz ne düşünüyorsunuz?

Bir de konu değişecek ama aklıma geldi. Her Karadenizli, Laz mıdır? Rizeliler mi daha çok Lazdır yoksa Trabzonlular mı? Bilen açıklasın lütfen!

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Senin bu siteni çok seviyorum abi :) Bazen komik, bazen şarşıtcı o kadar bilgi ediniyorum. Polis arabasını çeken çekiciyi hala unutmadım mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim. Ben de zevk alıyorum buraya yazarken...

      Sil
  2. Sizin 'Komşum Bugün Ne istedi' başlıklı bir paylaşımınıza denk gelmiştim. Hatırladıkça gülümserim hep.Sanırım İngilizce yazılmıştı.Çevirisini okusam da Google oldukça iyi bir çeviri yapmıştı, Türkçe yazılmış gibi çok rahat okumuştum. Merak ettiğim o yazı size mi ait? Öyle bir komşunuz gerçekten oldu mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim yokluğunu göstermesin evet o komşumuz gerçek ve hâlâ komşumuz. Eski huyları yok artık. Hanımlar konuşmaya, görüşmeye devam ediyor. Yazdıklarım hayal ürünü değil gerçekti ve evet o yazı bana ait. :)

      Sil
  3. Yanlış hatırlamıyorsam İngilizce bir yazıydı değil mi? Birden şüpheye düştüm.
    O yazınızı gerçekten çok beğenmiştim.

    Ben de mizahi şekilde yazmayı çok seviyorum; ancak benim yazdıklarım mizah değil de kara mizah olduğunu fark edince bir daha esprili yazmamaya karar verdim. Artık bir okuyucu olarak hayatıma devam ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.quora.com/What-is-something-crazy-that-your-neighbor-has-done/answer/Recep-Hilmi-Tufan Evet Quora'da paylaştığım bir yazıydı o. :)

      Bence kendinizi kısıtlamayın. Ben hiçbir kurala uymadan (yazım kuralları hariç) aklıma geleni yazıyorum. Bazen ortaya çok güzel yazılar çıkarken bazen sırf yazmak için yazdığımı fark ettiğim kötü yazılar ortaya çıkabiliyor.

      Lütfen siz de yazmaya devam edin! Bugün "kara" yazarsınız ama yarın "ak" yazarsınız; hiç sorun değil bence...

      Sil
  4. Hangi ülkede olduğunu şimdi hatırlamıyorum ama evlerin altından tren geçiyordu. :)

    YanıtlaSil
  5. Ya bir Karadeniz gezisi yapmak çok istiyorum bu camileri de çok merak ettim gercekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Karadeniz gezisinde bu camiler rota dahilinde olur mu bilmem ama biz de ailecek bir Karadeniz gezisi yapmak istiyoruz evet...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!