465: Dikkat Köpek Havlayamaz!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
#BirYaşımaDahaGirdim etti 465!

Bugün yine radyoda ilginç bir haber dinledim. Bir yaşıma daha girdim deyip sizinle paylaşmak adına akşam araştırdım ve haberi de hemen aşağıya sizin için ekliyorum.




Evet, videoda izlediğimiz gibi Fransa'nın kuzeyindeki Feuquieres Kasabası'nda 18 Şubat 2019 itibariyle köpeklerin uzatarak ve tekrarlayarak havlaması yasak. Eğer bu yasağa uymayan bir köpek olursa 68,00€ ödemek zorunda kalacak belediyeye. Yok canım köpek ödemeyecek cezayı, köpeğin sahibi ödeyecek. :)

Belediye Başkanı Jean Pierre Estienne bu kararından dolayı eleştiri yağmuruna tutulmuş ancak kendisini savunmuş. La Parisien Gazetesi'ne yaptığı açıklamada köpeklere karşı değiliz ama köpek sahibi iseniz, eğitimini de vermelisiniz demiş.

Bence adam haklı ama işin bir de başıboş köpek tarafı var. Eğer bizim ülkemizdeki gibi başıboş köpek çok olan bir yerse bu konuda nasıl bir adım atacaklar acaba? Bu sefer gerçekten cezayı köpeğin kendisine mi keserler acaba?

68,00€, asgarî ücretin Temmuz 2018'deki verilere göre 1.498,47€ olduğu Fransa'da çok caydırıcı gözükmüyor ama köpek ayda 22 defa havlarsa tüm maaşınız gidiyor. 68,00€'yu bugünkü kurla TL'ye çevirsek ve aynı ceza Türkiye'de olsa 5 havlamada maaşımız tuzla buz oluyor.

Ne diyorduk!!! Eyy Fransa benim vatandaşım köpekleri havlatmaz o yüzden sana 22 hak verdik bize 5 hak bile fazla!

Ne yazıyorduk biz ya hu! Nereden geldik asgarî ücret hesaplamasına? Demek ki benim zamcik.blogspot.com adresine yazma vaktim gelmiş de geçiyor! Yazayım da içimde kalmasın!

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ben değil kuzenim havlamış :D Böyle ilginç yasakları çok düşünüyorlar mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Havlamayı geçtik, pitbul saldırılarından nasıl korunuruz onu düşünüyoruz biz.

    YanıtlaSil
  3. :)) Bir yaşıma daha girdim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesi yaşlandırmak benim görevim zaten :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!