Kırık Telefonla Dolandırıcılık!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
25
Bugün bizzat şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum sizlere. Lütfen siz de okuduktan sonra kamu spotu niyetine her yerde paylaşınız ki bu tarz adamlar, kimseyi mağdur edemesin!

Bugün Bursa'da sanayinin kalbi diye nitelendirilen NİLTİM'de bir bayiide oturuyordum. Bir anda dükkan sahibi Recep Ağabey, birisinin çağırmasıyla dışarı çıktı. Dışarıda kısa bir bağrışma falan oldu; sonra Recep Ağabey içeri girdi. Ne oldu diye sorduğumuzda az evvel dükkandan çıkan arkadaşı arabasıyla bir adamın eline çarpmış; o adamın elindeki telefon da yere düşmüş ve kırılmış. Telefonu kırılan kişi zararının karşılanmasını istiyormuş. Recep Ağabey'in arkadaşının acil işi olduğu için konuyu kendisine havale etmiş. 

Recep Ağabey içeri girince arkadan telefonu kırılan adam da geldi. Recep Ağabey'e de tekrar zararının karşılanması talebini iletti. Telefonun markası Samsung Galaxy Note 5 idi. Cidden de ekran komple kırıktı. "Çalışıyor mu bir bakalım." dediler ancak "Şarjı yok; çalışır." dedi adam. Recep Ağabey, çalışanlarından birine talimat verdi "Gidin beraber bir telefoncuya tamir ettirin." dedi. O sırada adam hemen lafa girdi ve "Ben Malatya'ya gideceğim, şimdi siz burada yaptırırsanız ve tekrar bozulursa ben orada tekrar yaptırmak zorunda kalırım; o yüzden yaptırmayalım da parasını verin." dedi. 

Recep Ağabey niyetini anlamıştı ama çaktırmadı "Kardeşim bak sen yapıyorsun diye demiyorum ama kulağımıza geliyor; böyle vurdu, çarptı, kırdı muhabbetine eski kırık telefonlar ile dolandırıcılık yapanlar varmış!" dedi. Adam anlamazlığa geldi ve talebini yineledi. "20 gün önce de kırılmıştı ekranı; ben 650,00₺'ye yaptırmıştım." dedi. Recep Ağabey sinirlendi kredi kartını verdi çalışanına "Gidin, yaptırın!" dedi. Adam hâlâ para koparmanın peşindeydi. Bu sefer devreye çalışanı Ferhat girdi ve adamın planını anlayınca; dinsizin hakkından imansız gelir minvâlinde sert konuşmalar ile adamı kovdu. Recep Ağabey olaydan sonra "Ben anladım zaten olayı; o yüzden de rahat bir şekilde verdim kartı, çünkü tamirciye gitmeyecekti adam!" dedi. 

Aman dikkat! Dolandırıcılar, üçkağıtçılar çoğaldı ve sınırları zorlayan değişik taktikler ile insanları kandırıp paralarını alıyorlar! Bu adamlar da bana çarptın, vurdun ve elimdeki telefonu düşürttün yalanıyla insanlardan vurgun yapıyorlar. Günde bir kişiyi kandırsalar ve 500,00₺'sini alsalar ayda 15.000,00₺ yapar!

Lütfen bu yazıyı paylaşın ki kimseyi bu şekilde kandıramasınlar! Sizin denk geldiğiniz, duyduğunuz değişik dolandırıcı taktikleri var mı? Varsa paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

25Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Aynı sanayiye farklı kılıklarla defalarca gelen hırsızlar oluyor. Bu hırsız yine az da olsa yapacağı hırsızlığı düşünmüş daha kötüleri de var, çok eskiden bir reklam firmasında çalışırken bir adam girdi ben sizin arka taraftaki komşunuzum acil 200 TL ver ben hemen getireyim dedi :/ Müdür ben seni tanıdım ulen dediği gibi peşlemişti adamı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzeri bir olay dün yukarıdaki olaydan sonra başka bir dükkanda bizim de başımıza geldi. Genç biri geldi ve mahalleden bir arkadaş askere gidiyor üç beş bir şey topluyoruz esnaftan dedi. Dükkan sahibi yok dedi. 3-5 ısrar sonrası çıktı dükkandan ama çıkarken de tepelere, köşelere bakıyor. Oradan anladık ki bu adam hırsız ve keşfe gelmiş güvenlik kamerası tespit ediyor.

      Dün bu olayı da yazıya ekleyecektim ama karıştırmadım artık.

      Sil
  2. Bunlar sanırım bu konuda resmen üzerinde çalışıp düşündükten sonra uygulamaya geçiyorlar.
    Profosyonel dolandırıcı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii Sibel Hanım. Aklını üçkağıta kullanan tipler bunlar...

      Sil
  3. Yazının başında dedim ki kesin elindeki telefon önceden kırılmıştır. Para koparmak için böyle yapıyordur öyle de çıktı Rabbim bunların kökünü kazısın... İnsanların saf temiz duygularını sömürüyorlar... Bir yakınımda dolandırıcılık üzerine başına bir şey gelmişti onu sitede paylaştım abi güven(me) adında ki yazı... Belki okumuşta olabilirsin... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüp bakayım kardeşim; hatırlayamadım...

      İnsanlara güvenemiyoruz artık maalesef.

      Sil
  4. Amin.

    Çarpınca kırılmıyor telefon; çarpınca yere düşüp kırılıyor sözde. Yani çarpma şiddetli değil; onu da düşünmüş yani uyanıklar.

    YanıtlaSil
  5. Minareyi çalan kılıfını hazırlar... Ki bu söz, amacın derecesini anlatıyor daha çok.Ama bunlar para kazanacaklarını bilseler onu da yaparlar... Sağlıcakla Recep Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuya uygun çok güzel bir atasözümüzü bize hatırlattınız; teşekkürler. Esen kalınız Ece Hanım.

      Sil
  6. Vay arkadaş bunlar nasıl taktiklerdir? Çok iyi yaptın abi bu olayı paylaşarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de faydalı olması için paylaşmak istedim. Şeytanın aklına gelmeyecek işler...

      Sil
  7. Al işte bir tane daha dolandırıcılık örneği ! Pes dedirtiyorlar adama.. aslında "bana çarptın düştü telefonum" diyen adama, "kardeşim ya iyi tutsaydın, ya da cebine koysaydın, elinde tuttuğun mal senin sorumluluğunda" diyeceksin.. etrafıma yayacağım.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk milletinin naif bir karakteri olduğu için ve böyle olaylarda zayıf sayılabilecek bu karakterimizi kullandıkları için zaten bu tarz dolandırıcılar ve dolandırma şekilleri türüyor. :(

      Sil
  8. hırsızlığa dolandırıcılığa kalıcı yaptırımlar uygulanması lazım ki böyle itler çoğalmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut şartlarda maalesef bahsettiğiniz kalıcı yaptırımlar yok. :( Şikayet etsen, karakoldan beraber çıkıyorsun. Maalesef durum böyle. :(

      Sil
  9. Sahtekarlıkta sınır tanımıyoruz yazık ki.Yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültürümüzün ve dinimizin tersine gelişmeler gösteriyoruz maalesef. :(

      Sil
  10. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Dolandırıcılar da gelitşriiyor kendini maşallah. Onlarda artık ilginç ilginç yöntemler buluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ali. Onlar da boş durmuyor dediğin gibi...

      Sil
  13. Artık o kadar çok dolandırıcı var ki normal insanlara bile güvenemez konuma geldik. Tüm ülke hırsız dolancı tiplerin elinde.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!