470: Gece 20 Kişi; Gündüz 200.000 Kişi!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
#BirYaşımaDahaGirdim etti 470!

Geçenlerde TRT Haber'de bir habere denk geldim. "Alışverişin Kalbi Tahtakale'de 20 Seçmenli Seçim" diye başlık atmışlar. Tahtakale'yi bilenler bilir; gerçekten de alışverişin kalbinin attığı bölge olan Eminönü civarında bir mahalledir. Bizim yazının başlığını ben uydurdum. Onun asıl versiyonu Eminönü için söylenendir: "Eminönü'nün gündüz nüfusu 3 milyon, gece 3 bin!" Eminönü gerçekten de alışveriş ve turistik geziler için harika bir bölgedir; bunun yanısıra kara, deniz ve raylı sistem ulaşımların da kesişim ve aktarma noktasıdır. Bu yüzden de gündüzleri müthiş bir yoğunluk vardır.


Aslında bu haberin beni bu kadar şaşırtmaması gerekiyordu ancak resmî bir veri olunca ilgimi çekti. TRT Haber, Tahtakale Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim SEÇER ile röportaj yapmış ve bunu haberleştirmiş. Seçim öncesi bir rakip çıkmazsa SEÇER bu seçimlerde de tek başına aday imiş.

Bölgede konut olmadığı için aile de yaşamıyor. Aile yaşamadığı için de sadece hanlarda bekçilik yapan kişiler var seçmen olarak. Onlar da hepi topu 20 kişi imiş. Önceleri 46 seçmen varken kimisi teknolojiye yenik düşüp kimisi de evlenip bölgeden ayrılmış. 2015 seçimlerinde de 20 kişiden 19'u sandığa gitmiş.

Bahsekonu haberi de sizinle paylaşarak yazımı tamamlamak istiyorum.


Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!