Bereket Hayatımızdan Çekildi mi?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
33
Geçenlerde bir söz karşıma çıktı. İlk olarak arkadaşlarımın durumlarında görmüştüm. (Farkında mısınız "arkadaşlarımın durumları" deyince "Whatsapp durumları" kastettiğimi hemen anladınız. "Hikayede paylaşacağım" deyince de Instagram akla geliyor direkt. Facebook da "hikaye" terimini kullansa da aynı işlem için ilk akla gelen Instagram.)

İşte o sözde diyordu ki "Bereket hayatınızdan çekilirse, çuval dolusu paranızla aç gezersiniz!"


Bereket hayatımızdan tam anlamıyla belki çekilmedi ama yavaş yavaş çekiliyor sanki. Maddî anlamda da çekiliyor, mânevi anlamda da çekiliyor. Kimse ay sonunu getiremiyor. Herkesin bir borcu var. Ayağını yorganına göre uzatanların sayısı da çok az. Bizim babalarımız eskiden maaşlarını aldıktan sonra kenara döviz veya altın koyabilirlerdi; şimdi onların devrine göre maaşlar daha yüksek gibi görünmesine rağmen olmayan paraları esnek hesaptan yiyoruz. Sürekli eksilerdeyiz. Tamam giderler de arttı ama kabul edelim bir şükürsüzlük, bir bereketsizlik var.

Zaman da bereketsiz artık. Yapmak istediklerini, planladıklarını yetiştiremiyorsun. Saatler dakikalar gibi, dakikalar saniyeler gibi geçip gidiveriyor. Daha dün gibi değil mi 2019'un o ilk günleri? 25 Nisan'a gelmişiz ve neredeyse yılın yarısına ulaşacağız ancak geriye dönüp baktığımızda elle tutulur bir gelişme de kaydetmemişizdir. 17 Ağustos Depremi ne zaman oldu desem belki de çoğunuz 3-5 yıl önce diyecek ama tam 20 yıl önce 1999'da oldu deprem. Ne kadar da hızlı dönüyor bu devran değil mi?

Eskiden "Allah bereket versin!" sözünü ve karşılığında da "Bereketini gör!" sözünü çok duyardık ancak azaldı sanki. Bu konuda Köfteci Yusuf'u es geçmek istemem; her şubesinde ödeme yaptıktan sonra kasiyer hanımların söylediği bir söz "Allah bereket versin!" İlk duyduğumda çok hoşuma gitmişti. Her şubesinde aynı muamele var ki bu da muhtemelen yönetim tarafından tembih edilmiş bir kural. 

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bereketsizlik var mı hayatınızda veya çevrenizde? Gözlemlerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 

(Son zamanlarda benim blogumda bir bereketsizlik var. Ziyaretçi sayıları düştü; dua edelim de bereketli olsun.) 

Yorum Gönder

33Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Şükür olmazsa bereket olmaz. Söz çok doğru. Bereket ve şükür yoksa dünya elinde olsa yine de yetmez.

    YanıtlaSil
  2. Bereketsizlik yok diyecek olan sanırım çıkmaz. Her alanda böyle. Elbette giderler çok, ekonomi malum vs. Ancak az ile yetinme de kalmadı. Herkes hep daha fazla istiyor. Eskiye kıyasla herhangi bir şeye ulaşmak daha kolay, bu da beraberinde başka sorunlar getiriyor. Bizim çocukluğumuzda beklemeyi öğrendik, "ay başı gelsin bakarız"larla büyüdük.
    Bloglardaki bereketsizlik yeni bir şey değil. Birkaç yıldır düşüşte zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğa yok diyemiyoruz, aslında kendi nefsimize de yok diyemiyoruz artık. :(

      Sil
  3. Ne güzel tavır.. Keşke her kurum bu şekilde çalışanına eğitim verebilse..

    YanıtlaSil
  4. of evet yaaaa haklısın iyi gitmiyoz böyle giderseee daha da kötü olcak.

    YanıtlaSil
  5. Benim yine fena değildi ama birkaç gündür düşüş var nedense. Hayırlısı artık...

    YanıtlaSil
  6. Blogların ziyaret sayısının düşmesinin nedeni Google'nin yeni şartları abi. Maalesef arama sonuçlarını mahvettiler çoğu site artık çıkmıyor. Bu arada teman değişmiş yanlış görmüyorsam hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonra Blogger'ın kendi temalarını kullanacağım kardeşim. Eyvallah...

      Sil
  7. Katılıyorum ben de. Domino taşları etkisi gibi geliyor bana. Bir taş yıkıldı mı, öteki, sonra öteki. Sonunda yıkılmayan taş kalmıyor. Bir ülkede adalet kalmayınca, haksızlıklar diz boyu olunca, hırsızlık sıradanlaşırsa (ağzı olan yer, bal tutan parmağını yer, devletin malı deniz yemeyen domuz gibi...)o ülkede her şey çöker ve bereket de bunlardan biri. İBB'ye 13 milyona web sitesi yapmışlar. Bir web sitesi 13 milyona nasıl oluyor? Sayıştay bir sürü başka milyonluk hırsızlık ortaya çıkarttı. Bunca hırsızlıkla birileri karun oldu ama ülkenin bereketi de gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazdınız Müjde Hanım. Size katılıyorum...

      Sil
  8. İnsanlığım tabiri caiz ise resetlenmeye ihtiyacı var. Artık her şeyi baştan, bir daha ele almalıyız. Çünkü gidişat hiç iyi değil. Bugün bereket gitti, yarın belki bütün inancımız gidecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melhame-i Kübrâ denilen o büyük savaş sanırım bu resetlenme işini üstlenecek Mehmet Bey.

      Sil
  9. Bereketsizlik değil bence de biraz kazanç ve gider arasında sorun var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir - gider dengesizliği konusunda haklısınız ancak ben sadece para olarak bakmamıştım olaya. Vakit de yetmiyor artık farkındaysanız.

      Sil
  10. Zaman konusunda da bereketsizlik konusuna iyi dikkat çekmişsiniz. Su gibi akıp gidiyor ve geriye dönüp bakıyorsun, kocaman bir HİÇ. Bu bereketsizlik sinyali. Umarım bu yazı hayatımıza bereket getirir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Allahım sen vaktimize ve naktimize bereketler ihsan eyle!

      Sil
  11. bloglardaki bereketsizlik yorum kültürü ile alakalı olabilir,çok az yorum yaparsan o kadar yorum alırsın misali..diğer bereketsizlikler de hemen hemen bu örneğe benziyor,az şükür yaparsan o kadar bereket alırsın misali gibi..tabii bereketin anahtarı sadece şükür değil,yapılan eylemde(kazanç türü;iş,çalışma) önemli..iş yapmazsan,nasıl bereket beklersin..ama galiba ikisi birlikte olursa o da belki..🙄 güzel bir konuydu aslında,elinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yorumlarından gelen ziyaret sayıları belirli bir düzeyde kalıyor. Asıl Google'dan gelebilecek ziyaretçileri çekebilmek önemli diye düşünüyorum.

      Ne kadar para o kadar köfte ekmek misali dediğiniz gibi bereketin olması için de çok çalışmak lâzım Ertuğrul Bey.

      Sil
  12. Hayatımızdan çıkıp giden Bereket değil de belki de kanaat eksikliğidir Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Şükür,bereketi arttırır bana göre de :)
    Bence herkesin blog okunma oranları düştü bu ara :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalardan mıdır yoksa Ali kardeşimizin dediği gibi Google'ın son kurcamalarından dolayı mıdır nedir bilmiyorum ama ciddi anlamda düşüş var.

      Sil
  14. Bereketin anahtarı dua ve şükürdür. Bol bol dua edelim. Allah bloglarımızın bereketini artırsın...

    YanıtlaSil
  15. güze bir konuya değinmişsiniz, paranın sadece adı var bugünler de nereye gittiği belli olmuyor.. blog konusuna gelince sanki bir ölüye kalp masajı yapıyormuşuz gibi hissediyorum bazen ama olsun bir yerlerde okuyan ya da yazan birileri hala var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarı yarıya düştü benim blog görüntülemelerim; bu da muhtemelen Ali'nin yukarıda bahsettiği gibi Google'ın kurcamalarından kaynaklanıyor. Bakalım, bekleyelim görelim neler olacak.

      Sil
  16. Etrafımızdaki insanlarla paylaştıkça bereketin çoğaldığını düşünenlerdenim. Tabii gelirimize göre harcama yapmamızda önem taşıyor 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bereketin kaynağı paylaşmak zaten haklısınız Neşeli Süs Evim...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!