478: Havaalanında Bedava Yemek Yemenin Yöntemi

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
#BirYaşımaDahaGirdim etti 478!

Çin'de bir adam first class veya business class dedikleri türden pahalı bir uçak bileti alıyor ve bu uçak biletiyle bir yıl boyunca bedava yemek yiyor. Olay Xi'an Uluslararası Havaalanı'nın VIP Salonu'nda gerçekleşiyor. Haber 29 Ocak 2014 tarihli. Muhtemelen 2013 yılında gerçekleşen bir olay. Benim haberdâr olmam  ise Quora'da okuduğum bir cevaptan sonra oldu. Sizlerle de paylaşmak istedim.


Olayın baş kahramanı (ismi zikredilmemiş) bir gün China Eastern Airlines'tan tümüyle şartsız kefilsiz iade edilebilir bir uçak bileti alıyor. Biletini uçuş öncesi imkanlardan yararlanmak adına VIP salonuna girmek için kullanıyor. Bahse konu arkadaş bedava yemeği çok beğenmiş olmalı ki uçmayı unutuş. Aynı bileti iptal ettirip bir gün sonrasına yenisini alma işlemini bir yılda tam 300 defa yapmış. Geriye kalan 65 gün ise herhalde bayram - seyran dolayısıyla yemeğe iştirak edememiştir diye düşünüyorum.

China Eastern Airlines yetkililerinin olayı çözebilmesi biletin 300 defa yeniden revize edilmesi sonrası mümkün olabilmiş. "Sahalarda ender rastlanan bir hareket" demiş oturmuş kalmış o garibanlar da; ne yapsınlar ki!

Bu bizim utanmaz adam da o kadar yüzsüzmüş ki 300 defa bedava VIP yemek yemiş olmasına rağmen; foyası ortaya çıkınca bileti iptal ettirip yenisini almak yerine bu sefer para iadesi almış. Enflasyon Çin'de de bizimki gibiyse o para çok değer de kaybetmiştir şimdi be azizim!

Adamın yaptığını tabii ki tasvip etmiyoruz ama sizin duyduğunuz, okuduğunuz benzer #BirYaşımaDahaGirdim dedirten bilgileriniz var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ay inanamıyorum! Güldüm de normalde böyle bir hırsızlığa gülmemem gerekirdi ama adamın hali gözümün önüne geldi,:)))bu arada bu bloğunuzu bugün farkettim takibe aldım. Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Hanım. Her zaman beklerim.

      Sil
  2. Ne diyeceğimi bilemedim. Ama şaşırmıyoruz artık böyle şeylere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Sn. Müfred. Şaşırıp hor görmemiz gereken bir durumu artık kabullenip geçiyoruz...

      Sil
  3. üstüne de para iadesi mi almış,vay be ne kurnazmış ama..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir sıfat daha uygun ama devrimizde bu başı çekiyor maalesef. :(

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!