480: Çamurlu Sudan İçme Suyuna!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
#BirYaşımaDahaGirdim etti 480!

Teknoloji, ilim, fen gerçekten artık çok ileride. Artık her şeye bir çare bulunmaya başlandı. Eski çağlarda da teknolojinin, ilim ve fennin çok üst safhalarda olduğu dönemler olmuş ancak helâk olan kavimler her şeyleriyle yerle bir olup gitmişler.

Bu ilerleyen teknoloji, ilim ve fennin ne kadarını insanlığa yararlı işlere harcayabiliyoruz acaba? Sadece maddiyat olarak mı yanaşıyoruz her olaya?


Geçenlerde bir Japon firmasının temiz su bulmakta zorlanan Afrika, Hindistan gibi topraklarda kullanılabilecek bir çözelti geliştirdiğini gördüm sosyal medyada. Bu çözelti sâyesinde çamurlu bir su, saniyeler içinde içme suyuna dönüşüyor. İçindeki kimyasal çözeltinin insan sağlığına bir zararı olmadığı açıklanmış şirket tarafından. İnsanlara faydalı bir buluş. Takdir edilmesi gerekiyor. İlgili video aşağıda:


Bu konuyu kaleme alırken ReHiTu.com'da 2017 yılında yayımladığım "Suyun Rengini Hep Birlikte Değiştirelim!" başlıklı yazı aklıma geldi. Diversity Derneği, Afrika'da su kuyuları açarak bölge halkının refahına katkı sağlıyor. O yazıya gidip Diversity Derneği'ne bağışta bulunabilirsiniz. Afrika'da değil de Pakistan'da bir su kuyusu açtırmak isterseniz de İpekyolu Asya Derneği'ne ulaşabilirsiniz.

PolyGlu gerçekten harika bir buluş! Umarım tüm dünyada bu tarz bir çözeltiye gerek kalmadan temiz suya ulaşım problemi kökünden çözülür. Ekolojik ve coğrafî açıdan belki mümkün değildir bu söylediğim ancak muhakkak farklı çözüm yolları da vardır.

PolyGlu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Daha önce duyup görmüş müydünüz?

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Renk olarak temizlenmiş gibi duruyor. Fakat içindeki mikroplar da giderilmiş oluyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocahanım siz daha iyi bilirsiniz su tâhirdir, temizdir. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

      Sil
    2. Öncelikle hoca değilim. :)
      Fakat su bahislerinde okuduğum kadarıyla her su da temiz olmuyor, sizin de bildiğiniz gibi.

      Mesela içine leş veya pislik düşmüş küçük bir su birikintisi bu madde ile temiz sayılır mı? Bu sadece çamurlu su için kullanılıyor herhalde.

      Sil
    3. Leş veya pislik karışmış su birikintisi ilk yorumda dediğiniz gibi belki sadece görüntüde temiz olur ama iç yüzünü bilemeyiz herhalde. Japonlara sormak lâzım. :)

      Sil
    4. Müslüman japonlara sormak lazım. :)

      Sil
    5. Aynen o da doğru...

      Sil
  2. Afrika kıtası aslında dünyanın en zengin elmas,altın,petrol vb gibi değerli maden yataklarına sahip..Buna rağmen Afrika insanları şaşılacak derecede fakirler..Batılılar Afrikayı tavuk gibi yolmuş da yolmuşlar.. Aslında ülkemizde de bu değerli maden yatakları mevcut ama nedense bu madenlerin ortaya çıkarılması istenilmiyor gibi.. Ülkemize gelen yabancı turist kılığındaki pek çok maden avcıları,değerli madenlerimizi talan edip,yurt dışına kaçıyorlar..Biz de onlara, tursit diye güler yüzle davranıp geçip gitmelerine izin veriyoruz,saf saf.. Neyse,konumuz bu değildi ama fakirliğin kaynakalrından birini dile getirmek de önemliydi..Umarım istenilen yardımlar tez ulaşır..Emeğinize sağlık.. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzla katkı sağladınız. Teşekkürler Sn. Yıldırım.

      Sil
  3. Acaba çözeltinin bir zararı var mı? Bu konuda hiç bir yerde bir bilgiye ulaşamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir zararı olsa muhakkak dile getirilir ve işleme alınmazdı. Japonlar bu konuda hassastır. O çözeltiden birine bir şey olsa harakiri yapar adamlar direkt!

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!