481: Helâl Haram Birbirine Karıştı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
23
Aşağıda okuyacağınızı yazımı tam 2 sene önce 25.05.2019'da o zamanlar bir alt blog olan Bir Yaşıma Daha Girdim'de yazmıştım. Bugün güncelliyorum ancak Instagram üzerinden gömme koduyla eklediğim ikinci görsel maalesef yok. :(

*****

#BirYaşımaDahaGirdim etti 481!

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki artık at izi ile it izi birbirine karıştı. Neyin doğru neyin yanlış; neyin güzel neyin çirkin; neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt etmek için çok uyanık olmak gerekiyor. Adam yaptığı doğru işe hiç düşünmeden bir yanlışı alet edebiliyor. Helâl işine haramı karıştırabiliyor.

Bu konuyla ilgili iki bir görsel paylaşacağım ve hep birlikte yaş artırımına uğrayacağız.
 

İlgi çekmek, takipçi kasmak (sosyal medya tabiriyle) için yazılmış bir twit de olabilir evet ama doğru olma ihtimâli oldukça yüksek. Düşünsenize tüm gün Allâh'ın emri iktizasınca aç kalıyorsunuz ancak orucunuzu Hz. Allâh'ın men ettiği bir şekilde açıyorsunuz. Bu sadece "şarapta marine edilmiş et" olayı da değil. Restoranlardan iftar için rezervasyonlar yaptırıyor insanlar ama orada tüketeceği kırmızı veya beyaz etin gerçekten helâl olup olmadığını hiç düşünmüyor. Mesele sadece "%100 dana eti" olması da değil. O dana ticârî bir amaç için kesilecekse bile kurban edilmeden önce "Bismillâhi Allâhü Ekber" denilip İslâmî usûllere göre mi kesilmiş ona bakmak lâzım. Sadece Ramazân'da değil sürekli hayatımızda helâli aramak zorundayız. Bu konuda "Helâli Arama Stratejileri" kitabını öneririm sizlere.

Yazımın başında bahsettiğim ikinci görsel ise şudur:

Burada da tam tersi haram olan bir işletmeyi açarken bereket getirmesi için Hz. Allâh'a kurban kesiyorlar. Ne hâllere düştük yâ Rabbi!

Sizin şâhit olduğunuz benzer olaylar var mıdır? 

Yorum Gönder

23Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kafirler öldüğü zaman Allah rahmet eylesin diyenler de var.

    YanıtlaSil
  2. bu zaman helali haram,haramı helal görme zamanı..günümüzde müslümanlar artık bu helal-haram kıstasına dikkat etmiyor maalsef..kıyamet yaklaşıyo..😊

    YanıtlaSil
  3. Olacak bir durum aslında hiç şaşırmadım. Sonuçta günümüzde iman taklidi şekilde devam ediyor. Yani kısaca neye inandığımız dan haberimiz yok... Ezbere yaşıyoruz vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tespitinizde çok haklısınız. Maalesef sözde bir İslam yaşantısı var.

      Sil
  4. Bizim kurbanı kesen kasabın alkol problemi olduğunu öğrenmiştik sonradan.. Babam epey bir üzülmüştü ama yapacak da birşey yoktu :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah affetsin diyelim artık Sezgin Bey. Dikkatli olmak gerekiyor gerçekten ama kimin de ne olduğu alnında da yazmıyor ki!

      Sil
  5. Yakında mezarlara led döşeyecekler tam olacak Müfred Hanım. Maksatları sırf İslâmî terminoloji ile konuşmamak. "Allah" demekten korkan, utanan insanlar onlar. Saçmalık!

    YanıtlaSil
  6. Çok doğru demişsiniz. Dikkat etmemiz gereken çok şey var. Bazen keşke yüzyıllar önce yaşasaydım diyorum. Herkes kendi işini kendi görürdü. Şimdi tükettiğimiz hiçbir şeye güvenemiyoruz. Sağlıklı olan bir şey de kalmadı gibi. İslam konusundaki hassasiyet de yok denecek kadar azaldı malesef.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten de enteresan. Ben bu eti şarapta marine ettim diyen şahıs acaba şarabın haram olduğunu bilmiyor mu ? Yoksa biliyor da kasıtlı mı böyle yapıyor ? Anlamak güç.
    Daha da acı olan şey müslümanların müslümanlara saygısı da kalmadı. Ramazanda sokağa çıkıyorsun sokakta ramazana saygıdan eser yok. Her neyse. Fazla söze lüzum yok. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya eski dönemlerde Yahudiler çocuklarını tembihlermiş, Müslümanlar bu ayda oruç tutuyor, sakın onların yanında bir şey yemeyin derlermiş. Dediğiniz gibi aynı hassasiyeti sözde Müslümanlar günümüzde artık göstermiyor. :(

      Sil
  8. Bir keresinde yaşadığım şehirdeki ünlü restoranlardan birinde yemek yedim, sonra arkadaşlarımdan biri bana restoranın helal lisansının iptal edildiğini çünkü restoranın pirinç şarabından yapılan baharatlardan birini değiştirmek istemediğini söyledi. Ondan sonra o restoranda bir daha yemek yemedim. Tanrı bizi affetsin. Birçok restoran sahibi yaramazdır ve helal sertifikalardan yararlanır, bu nedenle Müslümanlar kandırılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bizim ülkemizde de benzer sorunlar var Naia. Sizdeki kadar sıkı belgelendirme yok ama maalesef. :(

      Sil
    2. Bence sizin ülkenizde helal yiyecek bulmak daha kolay :-0

      Sil
    3. Maalesef öyle değil ancak bu konuda sizinle tartışmayacağım. :)

      Sil
  9. Çok dikkat etmek gerekiyor,çok hassas davranmak,helali haramı iyi ayırt etmek gerekiyor bence de ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle DüşTasarımcısı. Rabbim herkese bu idraki nasip etsin.

      Sil
  10. Ahir zaman. Kendimiz örnek olamıyoruz ki çoluğumuza çocuğumuza örnek olalım. Geçenlerde; yaşlıca bir adama, "Sübhaneke duasını biliyor musunuz, biliyorsanız okur musunuz?" diyor sordu kameralar.. Tabiki ben Müslümanım dedi ve kaçarcasına uzaklaştı. Kalbımı basarım bilmiyordu. Bırakın en temel meseleleri İmanın İslamın şartların dahi sayamayız. Fatiha'yı Subhaneke'yi zaten geçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle abi çok haklısın. :( O tarz videolara ben de çok denk geliyorum maalesef. Rabbim hepimize gerçek hidayeti nasip eylesin...

      Sil
  11. Kafirler öldüğü zaman Allah rahmet eylesin diyenler de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki var. Bilmeden diyorlar ama bilseler ne güzel olur...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!