Kocamanlar Bir Rezalet!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
37
Üzerinden 8 iftar geçmesine rağmen içimdekileri paylaşma isteğim hâlâ taze. Sizlere rezervasyon yaptırıp yiyemediğimiz bir iftardan bahsedeceğim. Başlıkta bir anormallik var diye düşünmeyin, çünkü bahsedeceğim mekan Kocamanlar ismiyle maruf Bursa'daki bir balık restoranı. Evet Kocamanlar gerçekten de kocaman bir rezalet oldu bizim için. İftarımızı geç açmamıza sebep oldukları akşam tam 8 gün önce 18 Mayıs Cumartesi günü idi.


İftar için firmayı Cumartesi sabah saatlerinde aradık ve yemek istediğimiz balıkları da seçtikten sonra 5 yaşındaki oğlumuzla geleceğimizi de üstüne basarak söyledikten sonra rezervasyonun mutlaka akvaryumun dibindeki masalardan yapılmasını istedik. Telefondaki bayan da "Tamam efendim; akşam görüşürüz." dedi.


Konuyu anlatmaya devam edeceğim ancak sizlere iftar yapamadığımız işletmeden biraz bahsedeyim. Kocamanlar Balık, Bursa'nın en büyük ve eski balıkçılarından. Balık Market, Balık Restoran ve Pazar Yeri gibi konseptleri var. Oldukça bilinen bir marka. Kocamanlar Balık Restoran'ın da 3 şubesi var. Biz, hem yakın olması hem de canlı balık akvaryumlu olması hasebiyle Kaplıkaya Cazibe Merkezi'ndeki şubeyi tercih ettik. 


Şu üstteki masalar gibi akvaryum kıyısında 7-8 tane daha masa var ve biz işte o masalardan biri için rezervasyon yaptırmıştık ancak gittiğimizde o bölümde sadece bir masa boştu. "Biz akvaryum kenarından rezervasyon yaptırdık" dedik ancak bizi ortalarda bir masaya yönlendirdi garsonlar. Derdimizi anlattık ve bizi telefonda görüştüğümüz bayanla (adını şu an hatırlayamıyorum) görüştüreceklerini söylediler. Kayra Eymen (çocuk bu ve akşama kadar hayâlini kurdu) tabii ki ortada oturmak istemedi. Kenarlara da hiç o güzelliklerle ilgilenmeyen yaşlı kişileri oturtmuşlar. Uzun süre bekledik gelsin bayan diye ama gelmedi. Garsonlara yine derdimizi anlatmaya çalıştık ancak arkadaşlarda ne esnaflık vardı ne de iş bilme. Yetkisiz ve vasıfsız birileri olabilirler ancak insan biraz iş bilmeli, uyanık olmalı. Ayakta kaldık ve insanların acıyan bakışlarına da maruz kaldık. Sözde yetkili bayan bir türlü gelemedi. "Biz gidiyoruz" deyip çıkmaya başladık ama o iki garson arkadaş hiçbir tepki göstermedi. "Kusura bakmayın" bile demediler. 
Bir hışımla başka yerler aradık iftarımızı açmak için ama tabii ki bulamadık o saatte. Aç kalmadık çok şükür iftarımızı açtık bir şekilde ancak Kocamanlar, bu rezaleti temizlemek için hiçbir adım atmadı. Rezervasyon yaptırırken bıraktığımız telefon numarasından o yetkili(!) bayan arayıp özür beyan eder diye düşündük ama olmadı. O garson arkadaşlar gibi işletme yetkilisi de esnaflıktan nasibini almamış demek ki! 

Memnûniyetlerimizi ve şikâyetlerimizi blog vasıtasıyla birilerine duyurmaya çalışıyoruz. Kocamanlar'ın iletişim kanalları üzerinden bu yazımı kendilerine ileteceğim ve çalışanlarına "müşteri memnuniyeti" odaklı yaklaşım sergilemeleri konusunda eğitimler vermelerini isteyeceğim. Ha bu arada müşteri memnuniyetinin yolu çalışan kalitesi ve memnuniyetinden geçer. Çalışan memnun olacak ki müşteriyi memnun eylesin!

Kocamanlar, kocaman bir rezalet olarak aklıma ve satırlarıma kazındı artık. 
Tags:

Yorum Gönder

37Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bizi de bu derece üzen oğlumuzun üzülmesi oldu zaten.

    YanıtlaSil
  2. Müşterinin yoğun olduğu zamanlarda böyle duyarsız ve yüzsüz olabiliyorlar. Sizin boş bıraktığınız masa nasıl olsa dolacak gözüyle bakıyorlar. Maalesef bir çoğu aynı.
    Bu konuyu blogunuza taşıyarak sesinizi duyurmanız da güzel ama yetmez. Tüm sosyal medya hesaplarınızdan yazmalı, özellikle şikayetvar.com, blogsozlük gibi sitelerde de konu açmalı. En azından google aramalarında görünür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki yıllarda sadece bloguma yazarak iyi ses getirdiğim bir şikayet yazısı olmuştu. O da bir restorandı ve adamlar lütfen kaldır demek zorunda kaldılar. Çünkü Google'da ilk sırada çıkıyordu yazı. Burada da işletmenin itibarına en az zarar vererek patronun kulağına gitmesini; sonuç olarak da kendilerine bir çeki düzen vermelerini istiyorum.

      Sil
  3. Gerçekten rezalet olmuş abi. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın.

    YanıtlaSil
  4. maalsef bu tür hadiselerle bizlerde karşılaşıyoruz,mesela parasını önceden verdiğimiz siparişlerimizden biri gelmiyor,sonra gelir herhalde diye bekliyoz ama gelmeyince,garsona soruyoz ,"ya diğer sipariş nerede" diyoz,garson, "ya getirdim ya abi" demez mi,"ne getirmesi kardeşim,hani nerde?" diyince,garsonalrın hepsi bir olmuş bize ters ters bakmaya başlamazlar mı,sanki siparişi aldıkta mideye götürdük,gelmeyen siparişi sorunca "bizi bedavacılıkla" suçlamaya çalşışıyolardı sanki, yani hem suçlular hem de güçlüler..maalsef ama bazı restoranlar böle rahatsızlık yaratabiliyolar, parayı önceden vermemek lazımmış,bunu öğrendik.. 😊 sizinde başınızdan tatsız şeyler geçmiş,tabii çocuğa üzüldük açıkçası..ordan ayrılmakla iyi etmişsiniz,biz de aynı şeyi yapardık..hayırlı ramazanlar..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dürüst insan olup işinin ehli olmak gerekiyor. Esnaf böyle olunur çünkü. Çok haklısınız...

      Sil
  5. Kendim yaşamış gibi üzüldüm okurken, geçmiş olsun, vardır bunda da bir hayır... Garsonlar için bişey ifade etmiyor çünkü az kişi az iş. Onun cebine giren çıkan yok. Yetkililerde biter iş. O konuyu da irdele bence, başkalarına da yaşatmasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yukarıda da yazdım. Sesimi patrona duyursam yeter. Çalışan kalitesi bir işletme için çok önemli...

      Sil
  6. Bursa'da bu mekanın varlığını sizden duymuş oldum.
    Merak ettim bizde bir gidelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim yazımızı da bir okutursanız sevinirim Sibel Hanım.

      Sil
  7. hımm oluyo yaz bazen işte denk gelmiş size yani ramazan iftar telaşından beceriksizlik yapmışlar. bi de ne güzelmiş öyle o görüntü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen o görüntüye aldanıp rezervasyon yaptırdık ama görüntünün tadını çıkaramadık.

      Sil
  8. Bizde müşteri memnuniyetini görmezden gelen iş yeri çok maalesef. Tepki vermek gerek yoksa kendilerini düzeltmeyecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Sesimizi çıkarmadıkça hatalar katlanıyor.

      Sil
  9. Merhaba Recep Bey,
    Yazınızı okuyunca çok şaşırdım. Doktor kontrollerinde Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne her gittiğim de tahlil sonuçlarımı beklerken Kaplıkaya Cazibe Merkezindeki Kocamanlar balıkçılığa gider, kahvaltı ve kahve keyfi yaparım. 2-3 saat zaman geçirdiğim oldu. Orada uzun boylu bir bey var. O kadar ilgili, sohbet ve müşteriyi memnun etmeye çalışan biri ki bize bahçeden topladığı yeşillikleri bile özel servis etti. Ben açıkası oradan gördüğüm ilgi ve alakayı çok az yerde gördüm. Sanırım Ramazan dolayısıyla yoğunlar veya bir karışılık sonucu rezervasyon da unutulmuş. Amacım bu işletmeyi savunmak değil lütfen yanlış anlamayın. Böyle bir hatayı telafi etmeleri, özür dilemleri gerekirdi. Siz haklısınız tabiki. Kocamanlar balıkçılığın böyle yapması inanın çok şaşırttı beni ve yorum yazma gereği duydum. Bu hatalarını umarım en yakın sürede düzeltirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Efendim;

      Biz gittiğimizde uzun boylu bir beyefendi yoktu, belki de izin günüydü bilemiyorum ancak biz maalesef sizin gördüğünüz ilginin çeyreğini dahi göremedik. Çocuk üzülmese yine dert değil ama bu kadar ilgisizlik olması beni bu yazıyı yazmaya itti.
      Sizin de dediğiniz gibi umarım işletme yetkilileri sesimizi duyup sonraki müşteri şikayetlerinin önüne geçmek için gerekeni yaparlar.

      Sil
  10. Kayra için üzüldüm. Sırf bu tarz saçmalıkları yaşamamak adına Ramazan ayında iftara gitmiyorum. Hem daha fazla ödeme yapıyorum, hem de soğumuş yemek yeyip, bir de işletmelerin afra tafrasını çekiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok kötü olmuş . Güveniyorsunuz gidiyorsunuz hüsrana uğruyorsun . Yaptıkları çok ayıp . İftarda bizimde başımıza böyle bir olay geldi. Gündüz ayırdığımız masaya akşam başka kişileri almıştı. İşletmelerin en büyük hatası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Aynı odayı iki kişiye rezerve eden kendince kurnaz(!) otelciler gibi hareket etmiş sizinkiler de. :(

      Sil
  12. Kötü bir tecrübe olmuş. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  13. Fazla talep bunların geniş davranmasına neden oluyor. Bu kadar yoğun talep varken patronlarda birkaç şikayeti dikkate almıyordur.

    YanıtlaSil
  14. Bende bu tür olaylara hiç tahammül gösteremem, eğer benim istediğim ve kendilerinin kabul ettiği şartlar yerine gelmesse o firmayı rezil ederim. Elimden geldiğince her yere yazarım. Kimse ismine, büyüklüğüne güvenmesin bu dünyada Nokia battı herkes batabilir :) . Benim müşterim çok demesinler bir gün mumla ararlar. Mesela ben bu yazıyı okudum Bursa 'ya geldiğimde o mekana uğramam. Bu arada hocam https://www.profesorungunlugu.com/2019/05/pinterest-takip-etkinligi.html diye bir paylaşımım var destek olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müşteri memnuniyeti çok önemli ama onlara sorsan hangi birini memnun edeyim der geçer.
      Uğrayacağım muhakkak...

      Sil
  15. Gerçekten kocaman bir rezalet. Geçmiş olsun diyelim.

    YanıtlaSil
  16. Yapılan bir hata kaç kişiyi o işletmeden uzaklaştırıyor. Geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef dediğiniz çok doğru. İşletmeler daha özverili olmalı artık...

      Sil
  17. Söz verip tutmamak çok ayıp, söz verilsin bir konuda ve ben de o beklentiyle (herkesi kendim gibi sanıyorum ya)gideyim ve aaaa hani söz vermiştiniz?! Çok sinir. Bence bu yazıyı onlara gönderin, bakalım nezaket gösterip sizi tekrar hem de akvaryum kenarına davet edecekler mi? Tabii para almadan. :) Bence öyle yapmaları gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir beklentim yok ama hatalarını görüp gerekeni kendi içlerinde yapmaları lâzım.

      Sil
    2. Sahibi ben olsaydım, bu rezaletten haberim olmasaydı, kesinlikle sizi tekrar ailece davet eder ve tek kuruş ödetmezdim. Kesin yapardım.

      Sil
    3. Bakalım yazıyı görecekler mi veya görüp de görmezlikten mi gelecekler acaba?

      Sil
  18. Populist mekanlara, en yoğun saatlerde gitmek zaten bu durumlarla karşılaşacağınız belirtisidir. Mekanların bilindik olması, hizmet standardının iyi olacağı anlamına gelmiyor. Hizmet standardı, iç organizasyonel iletişim olmadığı için yaşadığınız talihsiz duruma üzüldüm. Sizden önce daha tanıdık biri geldiyse, rezervasyonunuz olsa dahi akvaryum yanında masalara onlar oturtulur. Genel anlamda maalesef düşünce tarzı ve müşteri hizmetleri algısı baştan bozuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahbap - çavuş ilişkisi damarlarımızda var dediğiniz gibi.

      Yorum için teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!