487: Kadın - Erkek Aynı Safta Namaz Kılmışlar

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
#BirYaşımaDahaGirdim etti 487!

Bilmiyorum şu gözler daha ne gariplikler görecek, şu kulaklar ne tuhaflıklar işitecek! Gaziantep Ulu Camii'de geçtiğimiz Kadir Gecesi'nde kadınlar ile erkekler aynı safta namaz kılmış! Bu nasıl bir cehalettir; bu nasıl bir saçmalıktır akıl almıyor! Buna kim onay vermiş? Haydi çok yoğun olduğundan böyle bir şey gerçekleşmiş diyelim oradaki cemaatten hiçbiri de müdahale etmemiş mi buna? 






Camilerimiz bilerek veya bilmeyerek iyice kiliseleştiriliyor. Önce tabureler koyularak işe başlandı şimdi de kadın - erkek birlikte ibadet edilmesiyle devam ediliyor. Tabure mevzusu da benim uzun zamandır değinmek istediğim bir konuydu. Ya hu eskiden yoktu bu taburede namaz kılma olayı. Eskiden yaşlılar veya sağlık problemi olanlar camiye mi gitmiyordu da eskiden göremiyorduk yoksa şimdiki hasta veya sağlık problemi olanlar çok mu rağbet etmeye başladı camilere? Tabure olayını da sürekli üst seviyeye çıkarıyoruz ve cazibeli sandalyeler, direkt monte edilmiş banklar gibi yeni versiyonlarını görmeye başladık. Diyanet, bu konuda camilere bir yazı astı ama takibini yapan olmadı sanki. İmamlar deseniz aldığı maaşa bakıyor. (İşini hakkıyla yapanları tenzih ederim.) Cemaatine emirleri ve yasakları aktarmakta gevşeklik gösteren çok imam var maalesef. 

Gaziantep'te yaşanan bu kadın - erkek aynı safta namaz kılma olayı sadece cehalet deyip basit bir şekilde geçiştirilemez ve geçiştirilmemeli de. Acaba müftülük, Diyanet bu konuda herhangi bir aksiyon aldı mı? 

Kadınların erkeklerle aynı safta namaz kılması doğru değildir. Kadınlar namazlarını kendilerine ayrılan özel bölümlerde kılmalıdır. Bu olayı da başka yerlere çeken marjinal gruplar var ancak o konuya hiç girmeyeceğim. 

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Geçen gün ruhul beyan'da okudum bu konuyu. Rasulullah efendimiz zamanında kadınlar erkeklerin arkasında namaz kılarmış. Yani şimdiki gibi ayrı bir bölüm yokmuş herhalde. Fakat Peygamberimiz s.a.v. , erkekler için en hayırlısının en ön safta olması; kadınlar için ise en arka safta olmanın daha hayırlı olduğunu buyurmuş.

    Bazı erkekler ön saftan geri kalırlarmış kadınlara yakın olmak için; bazı kadınlar da kadınların en önüne geçermiş, erkeklere görünmek için herhalde. Bunun üzerine Rasulullah efendimiz böyle buyurmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar arkalı önlü değil ki iç içe kılmışlar namazı. Edebe riâyet edilebildiği takdirde ayrı bir bölüm veya örtü bile olmadan kılınabilir herhalde arkalı önlü ama böyle iç içe girilirse olmaz o iş. Diyanet'ten veya Antep Müftülüğü'nden bir açıklama okudunuz mu siz?

      Sil
    2. Rasulullah efendimizin zamanında bile erkeklerle kadınlar birbirine karışmaya meraklı olunca; şimdi haydi haydi olur diye düşündüm.

      Mezhepsizlik de çok olduğu için bizim inandığımız şeylere inanmıyorlar. Mısırlı komşusu olan bir arkadaş anlatmıştı. Siz her şeyi yanlış yapıyorsunuz diyormuş. Kadınlar olarak secdede kollar yere yapıştırılmayacakmış, erkekler gibi yapılacakmış. Çünkü hadiste erkek kadın ayrımı yokmuş vs.

      Sil
    3. Fırak-ı Dâlle de müslümanız diyor. O yüzden bu devirde emri bil ma'ruf nehyi anil münker yapmak çok zor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!