"Ama Mutlu Değil Bizim Çocuklar"

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
37
Biraz önce bir arkadaşımın Whatsapp durumunda güzel bir şiir gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Günümüzün çocuklarından bahsediyor. 4,5 yaşındaki bir ergenin babası olarak aynı durum bizde de var maalesef. Hatta eşim sürekli kızar ve "Sen bir türlü mutlu olmuyorsun" der bizim ergene. Biz ebeveynlerin hâlini özetleyen şiir şu şekilde:




 
Şairi kim bilmiyorum ancak gerçekten çok güzel yazmış. 6 kıtada her şeyi anlatmış. Ben çocuk eğitimi konusuna önem veren biriyim. Bazen okuduklarımızı, bildiklerimizi kendi çocuğumuzda uygulayamıyoruz maalesef. Yanlış olduğunu bildiğimiz şeylere bazen biz de göz yummak zorunda kalıyoruz. Çocuk eğitimi konusunda da Pinterest'te bir panom var. Oraya da beklerim sizleri:



Pinterest'te siz de var mısınız? Eğer varsanız lütfen yoruma kullanıcı adınızı yazınız ki sizleri takip edebileyim.

Şairin de dediği gibi "Çocuk yetiştirmek bir büyük sanat!" Siz bu sanatta ne kadar başarılı bir sanatçısınız? Kendinizi iyi bir ebeveyn olarak görüyor musunuz? Yorumlarınızla katkıda bulunursanız sevinirim.

Yazı sonu yazı önerisi:

As bayrakları as dedirten Türk: ÖZBOLAT

Yorum Gönder

37Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kafiyeyi uydurmak için öyle yazmış benim hoşuma gitti o kıta da. :)

    YanıtlaSil
  2. Maalesef çocukların mutsuzluğunun en büyük nedeni aileler. Her istediklerini yapınca çocuklar doyumsuz ve mutsuz oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her istediklerini yapmasanız bile artık çevreden gördükleri her şeyden etkilendikleri için de mutsuzlukları had safhada. Cidden zor iş ebeveyn olmak.

      Sil
  3. Şiirsel açıdan kalitesine pek bir şey diyemem ama anlamı çok iyi :-)

    YanıtlaSil
  4. Şiir güzelmiş veli toplantılarına giriş şiiri olabilir..
    Not aldım ..
    Güzel pano için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Aslında bu mutsuzluğu biz büyükler içinde söyleyebiliriz abi.

    YanıtlaSil
  6. Ay çenem düşüp çok uzun yazmamaya çalışayım:)
    Ben doğurmadım ama iki yeğenimin ebeveyni olarak görüyorum kendimi, çok severim onlar da sağolsun severler teyzelik harika bir şey ama nasıl mutlu olsunlar ben hak veriyorum. Bir kere gelecek endişeleri var, ya iş bulamazsak? Ya ekonomik kriz olur kovulursak? Sonra tekrar işsiz kalırsak? Ülkenin içinde bulunduğu durum onları da mutsuzluğa itiyor. Hepsi biliyor ki, malum bir partiye yamananlara tüm kapılar açılıyor. Değillerse zor, ekmek aslanın ağzında. Atanamayan öğretmenler intihar ediyor okuyorlar bankmatik memurlarını tabii...umutları kalmıyor. Sırf malum partili ama ilkokul mezunu karılar ballı maaş alsın diye uyduruk unvanlar, uyduruk işler icat etmişler, yok hanımefendi danışmanı yok din psikoloğu diye. Din psikoloğu olur mu? 4 yıl psikoloji okuyup üstüne yüksek lisans şart yoksa klinik açamıyorlar. Bu nasıl uydurukluk? Din bir bilim değil ki psikolojiyle bağdaşsın. Gazetede okudum kadının biri dava açmıştı migren şikayetiyle gitmiş doktor diye bir karıya (böylelerine kadın demiyorum) "Senin başın açık, açık saçık geziyorsunuz başınız ondan ağrıyor, kapan, dua oku " filan demiş! Oha yani bunların diplomasını incelemeli belki doktor bile değil. Yok doktorsa diploması iptal edilmeli. Meslekten atılmalı. Ben migrenin ne olduğunu da iyi bilen biriyim çekmeyen bilmez. Yani çocuklar ne yapsın? Mesela eskisi gibi yeşillik yok, ağaca çıkmadan büyüyorlar (ben şanslıydım çıktım ağaçlara hatta çağla topladım). Her şey suni, yapay, sevgi yok, herkes bencil, korku var, endişe var, fikir özgürlüğü yok, bir şey dese, yazsa, eleştirse...tivit atmaya korkuyorlar yani çok kötü döneme denk geldiler...aileler ne yapsa da ülkenin durumu onları mutsuz yapıyor. Daha yazarım da başınızı ağrıtmayayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oha yazarken farketmemişim yine...yayınladıktan sonra baktım yine
      asker mektubu olmuş, kusura bakmayın:)

      Sil
    2. Gençlerin mutsuzluğuna dair yazıya muazzam katkısı olan bir yorum olmuş. Teşekkür ederim. Uzun yorumları ailecek severiz. :)

      Herkes mutsuz bu devirde. Gerçekten kötü bir döneme denk geldik. Bahsettiğiniz içi boş unvanlar maalesef artık özel sektörde de var. Adam bilmem ne şefi ama altında ekip yok. Pabucumun şefi!

      Mutluluğu getirecek kaynaklardan maalesef çok uzağız. Umarım düzelir bu düzen!

      Sil
    3. Çok teşekkürler:) Düzelirse, çocuklarımız da mutlu olur.

      Sil
  7. şiir güzeemiş geçekteen,çocuklaıın yetiştirilmesii kolay gibi gelii ama işte öyle deil,yaşayan biliyoo işte..şairde güzee sölemiş; "Çocuk yetiştirmek bir büyük sanat!"" diyee,anne ve babanında buna göee çocuklaıına bi sanatçı edası gibi davranmasıı lazım..emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  8. https://tr.pinterest.com/BilgiKirintilri

    Evet her dediklerini isteklerini zamanı gelmeden yaptığımız için herşeye çok çabuk doydukları için tatmin olmayan aç gözlü bir nesil yetiştiriyoruz ve çok mutsuzlar.

    YanıtlaSil
  9. güzel bir şiir ve anlatılanlar da doğru mutlaka. ancak her şeyi o hale getiren de başta eğitim bilimciler ve ana babalar. neden kimse çocukların fikrini alarak eğitime başlamıyorlar? yavru maymunu annesinden uzunca bir süre ayırarak yavru maymun için anneliğin ne kadar önemli olduğunu anlamaya çalışan ünlü araştırmacı bile prof olduğu halde maymun yavrusundan ve annesinden öğrendiğine göre artık gerisini daha dikkatli düşünmemiz lazım. galiba biz başta çocuklarımıza ve sonra da kendimize işkence ediyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültürel bir yozlaşmaya doğru gidiyoruz sanki. Doğru yaptığımızı sandığımız çoğu şeyi yanlış yapıyoruz maalesef. :(

      Sil
  10. 'Çocuk yetiştirmek bir büyük sanat' diye ne güzel demiş. Çok önemli çocuk yetiştirmek gerçekten daha doğrusu iyi yetiştirmek çok önemli çocuğun geleceği açısından da, çok güzel bir şiirmiş. Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  11. Daha test etmedim ancak çocuk yetiştirmek gerçekten bir sanat ve önem verilmesi gereken bir konu. Bu arada şiir bana Posta gazetesinde yayımlanan şiirleri hatırlattı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Posta Gazetesi'ndeki şiirler mizah konusu olduğunda görüyorum ancak içlerinde iyi yazarlar da vardır herhalde. Bu tarz doğal şiirleri ben daha çok seviyorum açıkçası.

      Sil
  12. Bir çocuğun hakkıyla yetiştirilmesi o kadar zor bir olay ki ömür vermek gerekiyor. Yapabilenlere büyük alkış :) Güzel yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çocuk yetiştirmek çok zor. İnsanla uğraşmak hepten zor çünkü. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
  13. Tüm bunlar doğadan uzaklaşmamızın nedeni, doğadan uzaklaşmayı cehaletten kaçma olarak yanlış anlamış olmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi yanlış anlıyoruz zaten maalesef Erhan Bey. :(

      Sil
  14. Ne kadar güzel bir paylaşım olmuş bu böyle. Evet elde her türlü imkan var ama bizim çocuklar mutlu değil. Niye acaba :) Gerçekten düşünmek gerek bu konuda. Ailelerin bu şiiri okumasını tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  15. Oğlum 8 yaşına girecek yakında... İnternet çağında çocuk büyütmek eskiye nazaran zor.. "Hayır" ı küçüklükten öğretmek ve iyi iletişim kurmak kilit bence..

    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu devirde çocuk büyütmek sizin de yazdığınız gibi çok çok zor.

      Oğlunuza ve sizlere mutlu bir ömür diliyorum...

      Sil
  16. Evet çocuk büyütmek zor zanaat geleceği şekillendirmek için çocuklarımızı nasıl harmanlayıp yoğurduğumuz çok önemli bir konu .yazı için teşekkür ederim çok faydalı bilgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Çocuk büyütmek zor diye hayıflanırken bizim de ikinci yolda Allah nasip ederse...

      Sil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!