Gıda Fiyatları %56,19 Arttı!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Haziran ayının son günündeyiz. Maalesef bu ay da her şeye zam geldi. Bu zamlar tekrarlanan İstanbul seçimlerinden sonra katmerlenerek geldi ki gelmeye de devam edecek. :(

Halkın enflasyonu maalesef açıklanan resmî enflasyon rakamlarından çok çok fazla. Gıda maddeleri üzerinden enflasyon artışı araştırmaları yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun Ar-Ge Birimi KAMUAR'ın Ankara'daki pazar ve marketlerden fiyatlarını düzenli olarak takip ettiği 78 zorunlu gıda maddesi göz önüne alınarak yaptığı araştırmalar sonucu Haziran ayında enflasyon yine tırmanışta.




Yukarıdaki infografikte de görüyorsunuz değil mi hâlimizi? Özellikle sebze ve meyvedeki yıllık artış oranları yuh dedirtiyor. %176,82 artış ne demektir ya hu? Devletin hâlâ daha etkili bir aksiyon aldığı söylenemez. Gündeme geldiğinde şöyle böyle yapılacak deniyor ancak hiçbir faydası görülmüyor. Onların tabiri ile sebze - meyve terörü maalesef ülkemizi kıskaç altına aldı. Bu buhrandan ne zaman kurtuluruz bilemiyorum.

Gıdada ortalama %56,19 artış olmuş ancak maaşlara bu kadar zam gelmedi. Maaşlar enflasyon karşısında ezildi. Artık geçinmek gerçekten zor. Herkes ek iş yapma peşinde. Bakalım Mevlam neyler; neylerse güzel eyler!

Enflasyon canavarı karşısında ezilmemenize yardımcı olacak yeni blogum kampanyakurdu.rehitu.com adresine beklerim sizleri de.

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!