Köfteci Yusuf'ta Bir Açık Buldum!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Kampanya Kurdu ReHiTu olarak sloganımız neydi? "Enflasyon canavarına karşı ayakta kalmanızı sağlayacak kampanya kurdu!"

Sizlerin de bildiği üzere gıdadaki enflasyon da azımsanacak derecede değil. Türkiye İstatistik Blogu'nun son haberine göre gıdadaki bir senelik artış %56,19. Haber burada. İşte bu yüzden bu gıda enflasyonu konusunda da üstüme düşeni yapıyorum ve şimdi size Köfteci Yusuf'taki açıktan bahsediyorum. Şöyle ki:




Gidenler bilir Köfteci Yusuf'ta bir porsiyon köfte 200gr oluyor. 200gr köfte de 5 tane 40 gr'lık köfteden oluşuyor. Ne zaman 200gr köfte isteseniz size gelecek olan köfte adeti 5 oluyor ancak 100gr yani yarım porsiyon istediğinizde durum ne; bilen var mı? O zaman da 3 adet köfte geliyor ki bu köftelerin hepsi hazır geldiğine göre 40'ar gr'dan 120gr'a tekabül eder. Yani siz 100gr (yarım porsiyon) köfte istediğinizde size 120gr'lık köfte geliyor. Köfteci Yusuf'ta fiyatlar kg üzerinden hesaplandığı için 100gr ile 200gr arasında birim fiyatı açısından fark yok.

Yukarıda bahsettiğim duruma göre ayrı ayrı yarım porsiyon aldığınızda 5 köfte yerine 6 köfte yiyorsunuz aynı paraya. Bu durum, diğer tek rakamla başlayan katlarda da aynı. Mesela 300gr aldığınızda da 8 adet köfte geliyor. 500gr'da ise 13 adet köfte geliyor.

Demek ki neymiş? Köfteci Yusuf'a gittiğinizde köfteleri 100'er gram 100'er gram söyleyecekmişsiniz. Böylece 500gr'da normalde 13 köfte yiyorsanız benim önerdiğim yöntemle 15 adet köfte yersiniz. 1000gr'a gittiğinizde fazladan yediğiniz köfte miktarı 4'e çıkıyor. Tabii bu açıktan yararlandığınızı anlayan görevli ne der; onu bilemem. :)

Hadi yine iyisiniz köftehorlar! Sâyemde 3 kuruşa nasıl 5 köfte yenilir öğrenmiş oldunuz! Kampanya Kurdu'nu takipte kalın; aç kalmayın! :)

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Köfteci Yusuf'un köftelerine bayılan biri olarak çok teşekkür ederim.Ne eğlenceli bir yazı olmuş😊

    YanıtlaSil
  2. ben pek bilmiyorum o diyarları..
    haha. ama gitseydim yapar mıydım, yapma mıydım böyle bişey? orasını söylemeyeyim. ben bileyim yeter.. haha.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!