Tavsiye Radyo Programları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
44
Çok iyi bir radyo dinleyicisi olduğum söylenemez ancak radyoların en çok dinlendiği sabah ve akşam saatlerinde denk geldikçe dinlediğim ve sizlere de dinlemenizi tavsiye edeceğim radyo programları olacak. Benim tavsiyelerimin üzerine sizler de yorumlarınızla katkı sağlayıp kendi tavsiyelerinizi eklerseniz çok sevinirim.


  • Kafa Açan Uzman (Fatih YILDIRIM ve Umut BEZGİN)
Âlem FM'in sabah kuşağındaki harika programı. Ben evden genelde 8:30'da çıkıyorum ve muhakkak açıp öyle devam ediyorum yoluma. Benim açtığım saatte programa adını veren "Kafa Açan Uzman" bölümünün bomba kısmı olan ses kayıtları başlıyor. Normalde 6:45'te başlıyor program ve 9:00'a kadar sürüyor ancak çoğu zaman yoğun istek üzerine uzuyor. Fatih YILDIRIM ile birkaç defa Instagram üzerinden yazıştık. Mütevazı, harika bir insan. 

Ses kayıtları olayına döneyim ben. Umut BEZGİN her gün farklı bir uzman kılığında katılıyor programa. Espriler havada uçuşuyor. Sonrasında da insanlar bu uzmana yönelik ses kayıtları gönderiyorlar. Şarkı sözlerini değiştirip uzmana özel şarkılar seslendiriyorlar. Bunu çok çok iyi yapan yaklaşık 10 kişilik bir ekip de var ve her sabah bizleri güldürüyorlar. Ekip dediysem radyonun elemanı değil. Onlar da benim gibi dinleyiciler ancak çok başarılılar bu konuda. Alem FM'in Whatsapp numarası olan 541 222 89 02'den ses kayıtlarını gönderiyorlar her sabah ve bizi mutlu ediyorlar. O ekipten şu an aklıma gelenler Trabzonlu Mühendis Birgül Hanım, Düz Mühendis, Müdür, Damla, Ramazan, Soner, Ahmed Karaca ve Selçuk...

Geçtiğimiz günlerde Kafa Açan Uzman olarak programa katılan Uzman Hırsız Minnoş Hilmi'ye yazılan şarkıları sizlerle paylaşmak istiyorum:



Fatih YILDIRIM ile Umut BEZGİN gerçekten çok başarılılar bu işte. Fatih YILDIRIM'ın akşam programı İzlenecek Bir Şey Değil de harika. Muhakkak tavsiye ederim.


  • Nihat'la Sivrisinek (Nihat SIRDAR)
Önceleri Show Radyo'da çıkan program sebebini kaçırdığım bir şekilde yeni açılan Kafa Radyo'ya geçti. Kafa Radyo yeni olmasına rağmen çok güçlü bir ekibi var takip ettiğim kadarıyla. Programı yoğunlukla Twitter'da açtıkları etiketler üzerinden ilerletiyor ve kendisini dinletiyor. Sivrisinek'in kim olduğunu merak etmiyor da değiliz hani.

3-4 gün önce #yanlışanlaşılanşarkısözleri hashtagi ile yayın yapmışlardı. O yayından çıkan komik cevaplar şöyle:



Bunların haricinde Metro FM'de denk geldikçe Pascal Nouma ile Kadir ÇÖPDEMİR'i; Radyo Viva'da ise Doğancan Canlı Yayın'dayı dinliyorum. Doğancan'ın sesi de oldukça temiz geliyor ve iyi biri olduğunu hissettiriyor. Yine zaman zaman NTV Radyo, CNN Türk Radyo ve Haber Türk Radyo'yu da açıp gündemi takip ediyorum. NTV Radyo'da çıkan Dil Yâresi hakkında da yazmıştım daha önce birkaç defa.

Sizin radyo dinleme alışkanlığınız var mı? Bana ve diğer okuyuculara önerdiğiniz radyo yayınları nelerdir? Yorumlarınızla destek olursanız çok sevinirim. 
Tags:

Yorum Gönder

44Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Metro fm de kadir çöpdemir-pascal ikilisi hoşuma gidiyor. Bazılarını yeni duydum, bi bakayım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Radyo programları denilince aklıma hep doksanlı yıllar geliyor. Kadir Çöpdemir'i her gün dinlerdik evde. O zamanlar radyolar bir başka keyifliydi sonra internet yaşamımıza girdi, eğlenmek için dizi izlemek, oyun oynamak gibi seçeneklerimiz oldu Ve bu güzel etkinliği unuttuk. Teşekkürler tavsiye ettiğiniz programlar için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇÖPDEMİR eski radyoculardan demek ha. Sizden öğrendim açıkçası. Benim eskiden radyo dinleme alışkanlığım yoktu. İşim gereği araçta dinliyorum zaten sadece.

      Sil
    2. Kadir Çöpdemir özel radyolarda en eski benim bildiğim. Süper FM'de başlamıştı. Bir ara kapatılmıştı özel radyolar yas tutmuştum resmen Kadir Abi'yi dinleyemiyoruz diye. :) Telefonla canlı bağlantısına katılıp hediye kazanmışlığım bile vardır. Net hatırlamıyorum ama ya parfüm seti ya da makyaj seti kazanmıştım sponsor firmasından hediye dağıtıyordu. :) Yaşım 16 falandı daha liseye gidiyordum. :)

      Sil
    3. Detaylı yorumunuz ve katkınız için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kadir Çöpdemir- Pascal’a denk gelirsem dinliyorum. Yoksa düzenli takip etmiyorum abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yorumda da bahsedildi ÇÖPDEMİR - NOUMA ikilisi. Demek ki tutuluyor ha...

      Sil
  4. İşi gidiş ve dönüş yolum toplam 1 saati buluyor. Onun için radyo çok dinlerim, önceleri Serdar Gökalp vardı adam ne telefon şakaları yapardı çok gülerdim. Radyo değiştirdi artık takip edemez oldum. Sonra Cem Arslan ı çok dinlerdin oda acayip siyasete girmeye başladı, onuda bıraktım. Şuan yabancı radyoları takip ediyorum ama Alem FM 'i kanallarım arasına adlım çünkü şu beste işi çok hoşuma gitti. İnan şuan hala gülüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar GÖKALP de Alem FM'de 16:00 - 18:00 arasında çıkıyor. Bir de gece yayını var sanırım. Serdar GÖKALP'in telefon şakaları gerçekten efsaneydi. Devam ediyor mu bilemiyorum.

      Cem ARSLAN, Gazoz Ağacı mıydı yoksa? O da kulağıma geliyor ama nerede bilmiyorum.

      Şarkı sözleri gerçekten harika. Mutlaka dinlemelisin her sabah. :)

      Sil
  5. Paskal ve Kadir Çöpdemir. Bu ikiliye bayılırıım. Yukarıda ki önerilerinizi de birgün mutlaka dinleyeceğim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pascal ile ÇÖPDEMİR'in bu kadar dinlendiğini bilmiyordum. Saat kaçta çıkıyordu onlar?

      Sil
  6. Eskiden çok iyi radyo dinleyicisiydim.Şimdilerde programdan ziyade müzik dinlemek için her gün birkaç saat açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de müzik dinlemeyi sevmiyorum radyoda. Normalde de çok fazla müzik dinleyen biri değilimdir zaten.

      Sil
  7. I have seen these videos :)

    YanıtlaSil
  8. Radyoyu çocukken ve gençken çok severdim. Zaten tv çocuğu değilim yaş itibarıyla radyo çocuğu kuşağıyız. Radyo tiyatrosu, Arkası Yarın'lar, Çocuk Saati'nde ünlü çocuk hikayeleri. Çok güzel günlerdi. tv ve youtube çıktı radyoların pabucu dama atıldı benim için. Hiç radyo dinlemiyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bahsettiğim şu radyo programlarına bir şans vermelisiniz. :)

      Sil
  9. Sakallının tipi işid tipi sevmedim kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  10. Pascal Nouma ile Kadir Çöpdemir ilgi çekici, denk gelirsem dinlerim. Tavsiyeler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Hiç radyo dinlemiyorum.Yine de aklımda olsun.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araba kullanmasam akşama kadar ben de dinlemem herhalde ama bu adamların sonradan ses kayıtları bile dinlenir. :)

      Sil
  12. Rehitu tavsiye radyo programları yazısı hazırlar da okunmaz ve hemen listeye alınmaz mı? En kısa sürede dinleyeceğim. Özellikle bayram öncesi uzun yolculukta iyi gidecektir.

    YanıtlaSil
  13. ben genelde yollarda çok zaman harcıyorum ama her yerde her radyo çekmiyor o yüzden sürekli değiştir dur :) Ama tavsiyelerden bir kaçını dinliyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Lise yıllarımda Alem FM'de Zekirdek vardı. Programının adı da Matrax'dı. Onu dinlerdim. Muhteşem eğlenceli, kahkaha dolu bir programdı. Şimdilerde de devam ediyormuş ama radyo dinleme alışkanlığım kalmadı. Yavuz'un minibüsünü falan hep rafa kaldırdım. Güzel bir yazı olmuş. Tekrar radyo dinleyiciliği yaparsam önerilerinizden başlayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zekirdek hâlâ var evet Kafa Radyo'da çıkıyor ama ben dinlemiyorum. Dediğim gibi ben de iyi bir radyo dinleyicisi değilim sadece araçta iken dinliyorum.

      Sil
  15. harika bilgiler muhteşem konu teşekkürler admin.

    YanıtlaSil
  16. Açıkçası radyo devrinin bittiğini düşünüyorum. Çok fazla boş muhabbet yapan insanlardan oluşuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radyo devri tamamen bitmez ama hitap ettiği kitle değişip azalabilir. Sosyal medyalar ile tekrar güç bulduklarını düşünüyorum ben.

      Sil
  17. Bazen benim de dinleyesim geliyor ama radyoya çok yabancıyım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de dinleme alışkanlığım sadece trafikte. Yoksa sair zamanlarda aklıma bile gelmiyor.

      Sil
  18. eskisi gibi tadı yok radyoların, yerel radyolar bile nasıl takip edilir telefonları susmazdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya ve telefonlar bu kadar yaygın değilken gençler radyodan mesaj gönderirdi birbirine. :) Hey gidi günler hey!

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!