494: Sony'den Giyilebilir Klima: Reon Pocket

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
#BirYaşımaDahaGirdim etti 494!

Sony'nin ürettiği giyilebilir klimadan bahsederek yaşlanmadan evvel lise çağlarıma gidip gençliğimi hatırlamak istiyorum. Lisedeyken bilirsiniz gençler olduğundan hep fazla görünmek ister. Her gençte vardır bu. Çeşitli hevesleri de olur. Çok aşırıya kaçmadığı sürece aileleri, hocaları ve öğretmenleri hoş görmelidir. 

Kamu spotunu da verdiğimize göre anlatayım ben anımı. Şu an tam hatırlamıyorum nasıl bir kıyafetti ancak yaz - kış sürekli giydiğim bir montum vardı. Üzerime en çok onu yakıştırırdım. Bir gün sınıftaki kızlardan biri okul dışında hep aynı kıyafeti giydiğimi söyleyerek beni yermeye çalışmıştı. Ben de o montun klimalı olduğunu söyleyerek kendimi savunmuştum. Yaz - kış giyiyorum ya klima etkisi var diye savunma yapmıştım gençlik aklıyla.

Benim bu yalanı uydurduğum dönemlerde böyle bir şey yoktu ama artık var. Bakın Sony, Reon Pocket adı verdikleri giyilebilir bir klima geliştirmiş. Kavurucu sıcaklar altında "esmiyooorr" diye hayıflandığımız zamanlarda böyle bir klima harika olmaz mı?


Sadece 85gr ağırlığında olan bu giyilebilir klima şu an piyasada yok. Sony prototip ürünleri üretmiş. Çeşitli fonlardan destekler de almış ve 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda piyasaya sunmayı düşünüyormuş. Tabi klima diyoruz o yüzden kışın sıcaklarda da ısınmak için kullanılabilecek bu alet. Fiyatı konusunda herhangi bir bilgi bulunmayan bu minik giyilebilir klima tek şarjla 24 saat boyunca ısıtma veya soğutma işlemi yapabiliyor. 



Peki böyle bir ürünün sağlığımıza herhangi bir zararı olur mu acaba? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Türkiye'ye gelse alır mısınız? Çok terleyen biri misiniz?

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Isıtıcılı eldivenler varmış bir dönem hala var mıdır bilemiyorum. Ben hiç görmedim. Sadece duymuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir aslında. Vardır belki ama fayda / zarar muhasebesi iyice yapılması gerekiyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!