Bir Mim Gelir Momentos'tan!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
60
Evet bayram da düğünler de geldi geçti ve tekrar normal hayatımıza döndük. Birazdan evden çıkıp müşteri ziyaretlerime başlayacağım ben de. Uzun zamandır buraya içerik girişi yapmamışım. Allah'tan Momentos beni mimlemişti de konu bulmada sıkıntı yaşamadım. Mimi ilk başlatan Edischar; beni mimleyen ise Momentos

Şimdi geçelim sorulara:
  • Boş vaktinizde neler yapıyorsunuz?
Benim boş vakitlerimde yaptığım tek şey bloglarımla vakit geçirmek. Televizyon, dizi, film vs. izlemeyi çok sevmem. Sürekli bir şeyler paylaşmak isterim nedense. Bunu da sosyal medya adreslerimden ve bloglarımdan yapmaya çalışırım. Bloglarla vakit geçirme olayına mailleri takip etme, başka bloglara yorum yapma vs. gibi alt uğraşlar da ekleniyor hâliyle. Bunun yanı sıra artık bir yandan da kitap okumaya başlasam çok iyi olacak. Elime yeni geçen Dale Carnegie'nin eseri "Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı" ile başlayacağım bugün içinde.
  • Gününüzü nasıl planlıyorsunuz?
Açıkçası hafta içi çalışma günlerim zaten müşteri ziyaretleri ile belirlenmiş ve planlanmış durumda. Çalışma saatleri haricinde kalan vakitlerimi ve hafta sonumu da çok etkin bir şekilde planladığım söylenemez ancak belirli bir plan dâhilinde hareket etmeyi severim. Yapmam gerekenleri zaman ve mekan hatırlatmalı olarak Google Keep'e eklerim. Google Keep ile ilgili bir yazı yazmıştım zamanında. Okumak isterseniz tıklayınız lütfen
  • Hedefleriniz var mı? Varsa neler?
Hedeflerim tabii ki var ancak o hedeflere ulaşmak için gerekli motivasyonum yok sanki. Hem maddî hem mânevî sahada bir sürü hedefim, hayalim ve vizyonum var ancak şu an fark ettim ki onları buraya yazabilecek kadar olgunlaştıramamışım bile. Acaba benim somut bir hedefim yok mu gerçekten? O yüzden mi bu motivasyon eksikliği? Bu konularda oldukça tecrübeli blog yazarı arkadaşlarımız var. Benim bu ikilemde kalışıma bir çare olabilirler belki. 
  • İngilizce nasıl geliştirilir?
Öncelikle şunu söyleyeyim ki İngilizce okullarda öğretilen şekilde kesinlikle geliştirilemez. Hiç özel İngilizce kursuna gitmedim ancak eğer oralarda da bu şekilde öğretiliyorsa oralardan da bir cacık olmaz. Lisede yabancı dil ağırlıklı programda okumuş, üniversitede de İtalyan Dili ve Edebiyatı okumuş biri olarak söyleyebilirim ki dil öğrenmek için yapabileceğiniz en güzel şey eğer imkanınız varsa o dilin konuşulduğu topraklara gidip o dili konuşanların huyunu, suyunu görüp bilmeniz. Ben 3 aylığına Güney Afrika'ya gitmiştim 2008'de ve döndüğümde konuşurken zorlanıyordum. İngilizce ve Türkçe düşünmeye başlıyorsunuz çünkü. Dönüş uçağında hostesin Türkçe hitabına İngilizce cevap vermişliğim vardı istemsiz olarak. O topraklara gidemiyorsanız da o dili konuşan sanal arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Günümüzde bu işler için bir sürü site, uygulama vs. var. 

Bu mimi kimler yaptı kimler yapmadı takip edemedim ancak ben bu sefer mimleyeceğim kişileri sağ tarafta (mobilde altta) bulunan İzleyiciler sekmesinden seçeceğim. Yer tarifi yaptım ki eğer takip etmiyorsanız tıklayıp takip edin. :) Beni son zamanlarda izlemeye alan ve mimlenen 5 kişi şöyle:
  1. GeCe (Gkhn)
  2. Mithad Selim
  3. Dert Anası Gülhan
  4. Kedi Mırıltısı
  5. Aydınlık Yüz
ReHiTu beni mimleseydi kesin yapardım diyen varsa da yapsın lütfen. Bana davetiye gelmedi diye düğüne gelmeyen eltiler gibi kapris yapmayın lütfen. :) 

Yorum Gönder

60Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Haha sonda koptum :D eline sağlık rehitu , şu Google keep e bakacağım. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha eline sağlık diyoruz

      Sil
    2. İki kere neden elime sağlık dendi anlamadım ama teşekkür ederim efendim. :)

      Sil
  2. Başlık yazısına bayıldım öncelikle, ne hoş, taç gibi :) Boş vakit açıklaması çalışan biri olarak gayet güzel değerlendiriliyor. Zamanla bu da evrilecek, her şey aynı gitmiyor çünkü. Hedef konusunda sanıyorum önce yakın ve olabilitesi mümkün olanlardan başlamak gerekiyor, bunun da gerçekleştiğinde sağlayacağı motivasyon sebepli olduğunu söyleyebilirim. Halkayı yavaş yavaş büyütmek gerektiğini öğrenmiştim bir yerlerden. Belki daha profesyonel odaklı çalışan arkadaşlarımız da bir şeyler söylerler. İngilizce konusunda kesinlikle katılıyorum. Çok teşekkür ederim mim' e cevap verdiğin için. Ellerine sağlık. Harika planlı ve hedefli bir hafta diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedefler konusunda evet dediğiniz gibi bir yöntem uygulamalıyım sanırım. Hepimiz için mutlu ve hayırlı bir hafta olur inşallah.

      Sil
  3. İngilizce hakkındaki önerilerine katılıyorum. Google Keep'i duymamıştım ona da bakacağım. Ayrıca beni etiketlemişsiniz, teşekkürler fakat ben cevaplamıştım bu soruları:) Blogumdan görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah inceleyemedim ancak uğrayıp okurum blogunuzu muhakkak.

      Sil
  4. Plânlar hedefler güzel bir mim olmuş

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Beni mimlediğiniz için teşekkürler. Mesajını Bastetin Mabedi bloğumdan göndermişsiniz. Ama orayı aktif şekilde kullanmıyorum. Yedek bir blog olması için açmıştım orayı. Çok nadir paylaşım yapıyorum oradan. Bu mimi Dertli Dostum bloğumuzdan yayınlayacağım en kısa zamanda. Teşekkürler bu keyifli etkinliği başlattığınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkinliği başlatan Edischar ve teşekkürü o hak ediyor. Miminizi de bekliyoruz kısa zamanda Gülhan Hanım.

      Sil
  6. İnsanın boş vaktinde bir şeyler paylaşmak istemesi ya da blog yazması kadar güzel bir şey yok bence. Aslında bu bilgiyi paylaşma ya da bilgi edinme uğraşı. Ben yazarak öğreniyorum mesela. Yazılarımın çoğu aslında benim de ilk kez öğrendiğim konulardan oluşuyor. Hem bilgimi pekiştiriyorum hem de çevremle ve takipçilerimle paylaşmış oluyorum. Belli bir süreden sonra da bu paylaşım isteği bir alışkanlığa dönüşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hislerime tercüman oldunuz Mehmet Bey teşekkür ederim. Bazıları bu uğraşımızı (alışkanlığımızı) boş bir iş olarak görüyor maalesef. :(

      Sil
  7. Tşk ederim ilk fırsatta mim e cevap vereceğim. Faydalı bilgilendirmeniz için ayrıca tşkler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev tamam:)
      https://geceblg.blogspot.com/2019/08/mim-edischar.html?m=1

      Sil
    2. Teşekkürler mimi havada bırakmadığın için @GeCe (Gkhn)

      Sil
  8. türklerin motivasyonu hiç olmaz zaten. araplardan sonra en tembel bikaç ülkeden biriyiz zateen :)

    YanıtlaSil
  9. Tahmin et abi bunu görünce aklıma ne geldi? Bir zamanlar seni etiketlediğim bir mim vardı o geldi :)
    Şaka bir yana eline sağlık. Çok güzel cevaplar olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Cevaplar çok güzel olmuş 😄👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Pastel;

      Beğenmenize sevindim. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

      Sil
  11. En kısa zamanda motivasyonunuzu bulabilmeniz dileğiyle diyeyim.. Samimi bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Akela;

      Teşekkür ederim uğrayıp yorum bırakıp takibe aldığınız için.

      Sil
  12. Beni mimleseydiniz kesin cevap verirdim :)) ama önceden beni mimlemisler :)) teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonraki ilk mimde unutmazsam sizi de mimleyeyim @Bi Çay [Bi Çaylak]

      Sil
  13. Güzel sorular güzel cevaplar :)

    YanıtlaSil
  14. Dil konusunda güzel bir öneri vermişsiniz, başka ülkeye gitmek zor olsa da sanal alem pek çok kişiye fayda sağlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle @Gül Özdemir Hanım; yeter ki öğrenilmek istensin bir yöntemi muhakkak vardır.

      Sil
  15. Biz dert anaları olarak mim görevimizi yerine getirdik. Bilginize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim @Dert Anası Gülhan. Uğrayacağım birazdan.

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Hayatım blog değil ben o kadar boş zamanı olan biri miyim Cem? Sen bana boş insan mı diyorsun Cem? :)

      Sil
  17. Yazı çok keyifliydi ellerinize sağlık. Okurken hedef konusuna aşırı takıldım. Yazın aldığım koçluk eğitiminde öğrendiğim noktalardan birisi bu konuydu. Motivasyonun anlamını açmanızı, neler olduğunda motive olduğunuzu düşünmenizi, hedefinizi net bir şekilde belirlemenizi öneririm. Mesela 2020 Haziranında Bodrum'da bahçeli bir yazlık alacağım gibi bir hedef ve bu hedefleri açmak onu kendimize doğru çekmekte çok etkili oluyor.
    Neler olunca motive oluyorsun?
    O hedeflerinin olgunlaşmaması senin için ne ifade ediyor ve olgunlaştığını nasıl anlarsın?
    Gibi sorular yöneltmek isterim size.
    Tecrübeli bir kişi değilim ama o eğitimi aldığım ve bu yazıyı görünce kendimi tutamadım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedefler konusunda benim kendi gözlemim hedefin adını tam olarak koymamam sanırım. Sizin verdiğiniz örnekten ilerlersek "2020 Haziran'ında Bodrum'da bahçeli bir yazlık" yerine nitelikleri belli olmayan "yazlık" hedefliyorum sanki ben. Bu da o hedefe tam anlamıyla yoğunlaşmamı engelliyor.

      Değerli katkınız ve koçluğunuz için teşekkür ederim Atakan Bey.

      Sil
  18. Aynen nitelikleri tam belli etmemek ulaşmakta engel oluyor. Net bir hedef belirleyip motivasyon üzerine yoğunlaştıktan sonra ben sizin her hedefinize ulaşacağınıza inanıyorum. Burada sorgulama çok önemli mesela ikilem dediniz o ikilemden çıkmak için neye ihtiyacınız var nasıl hedefinizin olgunlaştığını anlarsınız gibi sorular etkili oluyor.
    Rica ederim.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  19. Mimleri cevaplamaya cesaret edemiyorum. Kendim hakkında ipuçlarını yorumladığım kitap, film, belgesel ve diziler vasıtasıyla vermek daha pratik geliyor. Cesaretinizden ötürü kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi adım soyadımla yazıyorum blogları ve bu yüzden mim cevaplamak benim için cesaret işi değil zevk işi @Dönüşü Olmayan Orman :)

      Sil
  20. We need to improve our language abilities to speak better :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kinga, you are not reading my answers or messages to you. So you are not aware of my English blog. :)

      Sil
  21. Son kısımda sesli güldüm :D .İngilizce önerilerini de aldım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Çok keyifli bir mim olmuş kaleminize sağlık.İngilizce konusunda dediklerinize kesinlikle katılıyorum.O topraklara gidemesek bile sanal arkadaşlarla konuşabiliriz dil gelişimi açısından.
    İnsanın boş zamanlarında blogu ile ilgilenmesi en güzeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bolca boş vaktim oldu mesela. Yine de bloglarım için yeni yazılar üretebilirim. :)

      Sil
  23. Şu yabancı dil öğrenme konusunda bir tek ben engelliyim sanırım. Hocam italyanca biliyorsanız, o dilde bir blog nasıl olurdu. İtalyanlar için Türkiye 'de yaşamak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İngilizce olanını bir halledelim de İtalyanca olanına sonra bakarız Sn. Prof.

      Sil
  24. Bir mim gelir Edischar'dan. rehitu ! Hadi o zaman!

    YanıtlaSil
  25. UMARIM HEDEFLERİNİZE KISA ZAMANDA ULAŞIRSINIZ RECEP BEY.

    YanıtlaSil
  26. keyifle okudum yazınızı elinize sağlık, hedefler konusunda; hedefleriniz ulaşılabilir mi? bunlara ulaşmak için hangi alt hedefleri gerçekleştirmelisiniz? bunları düşünebilirsiniz belki... yazarak düşünmek de iyi bir yöntem olabilir... ayrıca bu hedeflere ulaşmayı gerçekten istiyor musunuz? yoksa bunlara ulaşmanın sizin için korkutucu veya istenmeyecek bir yönü olabilir mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedeflerim ulaşılabilir hedefler evet ama o hedeflere gerçekten ulaşmayı istiyor muyum; istemiyor muyum henüz karar veremedim. Yorum için teşekkürler...

      Sil
  27. güzel bir mim olmuş ben elinize sağlık yani ama blogu olanın zaten boş vakti olmaz diye düşünüyorum saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız aslında dediğiniz gibi blogu olan adamın boş vakti olmaz ki! :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!