Dünyanın En Büyük Oteli: First World Hotel

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Otellere dair "en"lerin olduğu bir listeye ulaşmıştım bir ara ancak o anda yazma motivasyonu bulamadığım için "keep"lemiştim. Dün de Youtube'da İlginçLopedi kanalının bahsettiği bir oteli gördüm. Dünyanın en büyük oteli diye başlık atmış ancak ben bahsettiğim otellere dair listede o ismi hiç duymamıştım. Hemen kontrol ettim ancak videoda bahsedilen otelden hiçbir yerde "en büyük" diye bahsedilmiyor. Biraz siz de merak edin diye ilk olarak İlginçLopedi kanalındaki videoyu vereyim:



Videoda bahsedilen odanın adı Prora. Bulunduğu yer Almanya'nın Rügen Adası. Burası Hitler döneminde denize paralel bir şekilde 4,5 km (kimi kaynaklara göre 5 km) uzunluğunda tam 10.000 odalı olarak inşa ediliyor. İnşası 3 yıl sürüyor ve 1939'da tamamlanıyor. Aslında tam manasıyla tamamlanamıyor ve muhtemelen kaba işçiliği bittikten sonra otel inşasında çalışanlar savaş çıkmasından dolayı askerî fabrikalara sevk ediliyor. Prora Oteli hiçbir zaman tam manasıyla bir otel hizmeti sunamıyor. 2015 yılında ise birtakım müteşebbisler oteli elden geçiriyor ve küçük bir kısmını otel, diğer kısmını ise rezidansa çevirerek değerlendiriyorlar. O yüzden buraya dünyanın en büyük oteli demek mümkün değil. Evet 10.000 odalı aktif bir otel olsaydı şu anda dünyanın en büyük oteli Prora olurdu çünkü başlıkta bahsettiğim First World Hotel'in oda sayısı 7351.

Gelelim şimdi asıl otelimize. Guinness Rekorlar Kurumu tarafından da tescillenmiş olan dünyanın en büyük oteli günümüzde Malezya'daki First World Hotel.


Yukarıda da bahsettiğim üzere 7351 odası olan otel aynı zamanda otel müşterisi olmayanlara yönelik boş zaman geçirme yeri. 3 yıldızlı bir otel olan First World Otel'in odaları ortalama 16 m² büyüklüğünde. Malezya zaten pahalı bir ülke değil ve ortalama 150,00₺ gibi bir ücretle bir gece konaklayabiliyorsunuz. 28 katlı olan otel yakında dünyanın en büyüğü olma ünvanını kaybedecek.

Arkadan gelen müstakbel dünyanın en büyük oteli ise Mekke'de inşa ediliyor. 2021'de tamamlanması beklenen otelin adı Abraj Kudai. Aslında 2017'de hizmete girmesi bekleniyordu ancak finansal bir krizden dolayı ertelendi.


Tamamlanıp hizmete açıldığında tıpkı 80 sene önceki Hitler'in hayalindeki Prora Oteli gibi 10.000 odalı olacak. Üzerinde özel helikopter pistleri de olacak olan otelde toplamda 75 adet restoran da yer alacak. Abraj Kudai tamamlanıp hizmete açılınca detaylarını yazarız bu yazıyı güncelleyerek. 

Aramızda hiç Malezya'ya gidip First World Hotel'de konaklayan var mı? 

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!