Türkiye'nin En Tehlikeli Yolu: Derebaşı Virajları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Aşağıdaki görseli Pinterest'te gördüm. Tam da yeni bloguma yazmalık bir konu dedim önce; sonra da kim seçer ki dünyanın en tehlikeli yolunu diye aklıma geldi. Yani bu konuda bir otorite mi var ki dünyanın en tehlikeli yolunu belirliyor; öyle değil mi?



Dünyanın En Tehlikeli Yolu

Sonra Google Amcama Sordum! Büyük haber portallarında bile dünyanın en tehlikeli yolu seçildiğine dair haberler yapılmış. E o zaman ben de yayımlayayım dedum. (Yol Trabzon'da olunca şive da değuştu uşağum.) Ancak "dünyanın en tehlikeli yolu" biraz fazla abartı kaçacaktı o yüzden ben başlığımı "Türkiye'nin en tehlikeli yolu" olarak değiştirdim.

Dünyanın en tehlikeli yolu denmesinin sebebi dangerousroads.org sitesindeki kullanıcılar tarafından "dünyanın en tehlikeli yollarından biri" seçilmesi. Bahsedilen sitedeki ilgili yazıyı okumak için tıklayınız. 
tehlikeli yollar

1915 - 1916 yıllarında Rus askerler tarafından bölge halkına yaptırılmış yolun şu an alternatifi olduğu için aslında kapalı levhaları varmış girişinde ve çıkışında ancak bölge halkı ile macera tutkunları hâlâ bu yolu kullanmaya devam ediyormuş.


Oldukça yüksek bir rakımda yer alan virajlar etrafında korkuluk olmadığı için acemi şoförler için çok çok tehlikeli. D915 karayolu olarak da geçen Bayburt ile Trabzon'u birbirine bağlayan yolu turizm alanında değerlendirmek adına bölgedeki devlet erkanı harekete geçmiş durumdaymış. 

GezginÇift de buraya gidip görmüş ve videolamış. İzlemek isterseniz buyurun:


Siz hiç geçtiniz mi acaba bu Türkiye'nin en tehlikeli yolu ve dünyanın en tehlikeli yollarından biri olan Derebaşı Virajları'ndan? Geçmediyseniz de geçmek ister miydiniz? Aramızda Trabzonlu veya Bayburtlu var mı?

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Tehlikeli ama videodan gördüğüm kadarıyla mükemmel manzarası var.Manzarası için gidilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Bilge Geyik. Manzara ve macera için gidilebilir.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!