498: Ekmeğe Saygısı Olmayan Liseliler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
#BirYaşımaDahaGirdim etti 498!


Sosyal medyada dolaşan videoyu görmüşsünüzdür. Kadıköy Lisesi'nde okulun kıdemli öğrencileri çömez öğrencileri karşılarken simit atıyorlar. Bu beni şaşırtmakla kalmadı üzdü de. Nasıl oldu da biz bu derece bozulduk. Nasıl oldu da çocuklarımız bu derece nimetten, ekmekten, rızıktan habersiz büyüdü? Nasıl oldu da bu derece maneviyattan uzaklaştık? Nasıl oldu da ekmeğe hürmeti bıraktık? Bize neler oldu böyle? Bu yaşananlar size normal mi geliyor yoksa sizi de üzüp kaygılandırıyor mu? Ne ara bu hâle geldik biz ya hu?

Bahsettiğim video aşağıda. İzlemeyenler için ilk gördüğüm yerden ekliyorum buraya:


Bu konu sadece dînî bir konuda değil aslına bakarsanız. Ekmek her dinde, her kültürde ve her medeniyette kutsal kabul edilir. Bu yeni nesil kendi dinine de, kültürüne de uzak yetişiyor maalesef. Ben cidden çok şaşırdım. Bu kadar saygısızlık beklemiyordum.

Haydi bu gençler böyle bir hata yaptılar. Oradaki öğretmenler, veliler, büyükler hiç mi sesini çıkarmadı acaba? Kadıköy Lisesi olduğu söyleniyor. O liseden bir açıklama geldi mi acaba?

Böyle olaylar yaşayınca, görünce, duyunca aklıma hep Arif Nihat ASYA'nın o meşhur şiiri geliyor:


Maalesef tam bir âhir zamandayız! İyi hasletler kalkıyor artık dünya üzerinden. Biz bırak ekmeğin kendisini ekmekten dökülen kırıntılara bile dikkat etmemiz gerektiğini söyleyen Peygamberimizin yüzüne nasıl bakacağız acaba?

Lütfen çocuklarınızın mânevî eğitimlerini eksiksiz bir şekilde tamamlayın. Vatana, millete, davasına sahip çıkan; doğruyu yanlışı bilen; ekmeğe hürmet eden nesiller yetiştirelim. 

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Videonun altındaki yorumlarda okuldakiler bir şey yapmıyor mu bu duruma diyorlar. Yapıyorlar. Süpürüyorlar ya daha ne yapsınlar.

    Ben artık hiç bir şeye şaşmıyorum. Ahir zaman deyip geçiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müdür konuşma yapmış ve ekmek, nimet atılmaz; çiçek atın demiş. Yuhalanmış! Garip kaldı iyice maneviyat bu topraklarda!

      Velinin biri de rahat bırakın çocuklarımızı diye uzunca bir yazı yazmış. Martılara bile simit atarız biz demiş. Alakaya maydanoz!

      Sil
    2. Çocuklarını hayvan yerine koyuyorlar demek ki.
      Ben martıya atılmasına da karşıyım gerçi. Etraf ekmekten geçilmiyor. Bir kere martı etçil bir hayvan.

      Sil
    3. Martıların bile kimyasını bozmuşuz desenize. :)

      Sil
  2. İlk olarak diğer ülkelerden bir haber sanmıştım. Bizimkiler olduğunu görünce, “Yok artık” dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne kocaman bir "yok artık" çıktı ağzımızdan Cem...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!