Millet Mahallesi'nde Kiralar Ne Kadar?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0
Bursa dışarıdan çokça göç alan bir memleket. Küçük şehirlerde, kırsal memleketlerde iş imkanı azaldıkça Bursa gibi iş imkanı fazla olan büyük şehirlere göçler her geçen gün artıyor. Bu göçler artışta olunca da ev sahiplerinin iştahı kabarıyor. Suriyeliler ve Araplar da bunun üzerine eklenince sürekli evlerin kiraları artıyor.

Millet Mahallesi kiraların en çok arttığı mahallelerin başında geliyor. 4 sene önce Bursa'ya taşınıp geldiğimde 850,00₺'ye tuttuğum evde şu anda 1.350,00₺'ye oturuyorum. Bu evden çıksam benzer bir eve ödeyeceğim en uygun kira 1.500,00₺. Ben 3+1 bir evde oturuyorum. 2+1 bir evde bu fiyat 150 - 200,00₺ daha aşağıda olur sanırım. 

Buyurun birlikte inceleyelim Millet Mahallesi'nde ev kiraları ne kadarmış. Kiralık ev denildiğinde benim aklıma ilk olarak Sahibinden.com gelir. Oradan bakıyorum ve gördüğüm manzara beni deli ediyor. Millet Mahallesi'nde en ucuz kiralık ev 1.350,00₺'den başlıyor. Ucuzdan pahalıya sıralama yaptığımda ortaya çıkan tablo bu: 


İlk sıradaki 1.000,00₺ sizi aldatmasın. O ilan yanlış girilmiş. Zaten görüyorsunuz Setbaşı Karaağaç Mahallesi yazıyor. İsteyene 3.000,00₺'ye de kiralık ev var Millet'te. Aşağıdaki görselde pahalıdan ucuza sıralanmış evleri göreceksiniz:



Benim dikkatimi çeken diğer konu ise koskoca Millet Mahallesi'nde sadece 26 tane kiralık konut ilanı var. Mahalleye çıkıp şöyle bir dolaşsanız bir sürü boş daire de var aslında. Tamam hepsi Sahibinden'de olmuyor ama yine de az geldi gözüme açıkçası. Aslında o boş evler kiralık için değil de "satılık" olarak bekliyor sanki. Kiralık ev bulmak zor olabiliyor. İyi sitelerde zaten bugün boşalan ev yarın tutuluyor. Hatta eski kiracı çıkmadan bile yeni kiracı ile sözleşme imzalanıyor.

Siz ne kadar kira ödüyorsunuz? Kira yenileme döneminde ne kadar bir zam öngörüyorsunuz? Ev sahibi iseniz evlerinizi fazla tutarla kiraya verdiğinizi düşünüyor musunuz?

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!