Türk Kadın Mucit Canan DAĞDEVİREN

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Canan DAĞDEVİREN ismini daha önce duydunuz mu bilmiyorum ancak duymadıysanız çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Canan DAĞDEVİREN gerçekten de "As Bayrakları As!" dedirten buluşlara imza atmış birisi. Hayatı başarılarla dolu. Genç yaşına rağmen birçok bilimsel çalışmaları var.



Canan Hoca'nın fiziğe ilgisi küçük yaşlarda babasının ona aldığı Marie Curie kitaplarından başlamış. Şu anda yaptığı buluşlar da Marie Curie'nin eşi Pierre Curie'nin keşfi olan piezoelektrikten zaten. Curie ailesi Canan Hoca'nın hayatında çok etkin bir rol üstlenmiş. Demek ki çocuklarımıza küçük yaşlarda örnek olabilecek kişileri tanıtmak gerekiyor. 

Canan DAĞDEVİREN'in birçok başarıları bulunuyor. Bunlardan en güncel olanı meme kanserini teşhis edebilecek olan bir sutyen. Teyzesini 5 yıl önce meme kanserinden kaybetmesi ile bu alanda çalışmalara başlayan DAĞDEVİREN, önümüzdeki sene bu sutyenlerin piyasaya sunulabileceğini söylüyor. Canan Hoca bundan önce de yine bir acı kayıpla, dedesini kalp yetmezliğinden kaybederek bitmeyen kalp pili geliştirmişti.



Canan DAĞDEVİREN'in Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olma gibi bir özelliği de var. Bunun yanısıra Forbes'in ve MIT'in genç bilim insanları listesinde de yer alan Canan DAĞDEVİREN'in projeleri arasında direkt insanı ve insan sağlığını yakından ilgilendiren çalışmalar var. 

"As Bayrakları As!" sevincini bizlere daha birçok kez yaşatacağını düşündüğümüz Canan DAĞDEVİREN'i tebrik ediyoruz. Umarım Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam eder.

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!