503: Toprağa Gömülünce Filizlenen Gazete

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
#BirYaşımaDahaGirdim etti 503.

LinkedIn'de takip ettiğim Erkan AYAN zaman zaman güzel şeyler paylaşıyor. Son paylaşımlarından birinde toprağa gömülünce filizlenen gazete kağıdından bahsetmiş. İlgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim. 


Bahsettiğimiz gazete Japonya'nın en çok satan gazetesi Mainichi Shimbunsha imiş. Erkan Bey sanki gazetenin tüm sayılarının yaprakları gömüldüğünde filizlenen tarzda imiş gibi yazmış ancak yine onu takip edenlerden biri olan Zeynep Güven ÜNLÜ Hanım sadece bir günlük gazetenin geri dönüşebilir maddeden üretildiğini yazmış. Zeynep Hanım kanıt olarak da daha önce Japonya'da çalışırken Mainichi Gazetesi ile yaptığı konuya ilişkin görüşmesini paylaşmış. Mainichi Gazetesi filizlenebilen gazeteyi sadece 4 Mayıs 2015 tarihli sayıda kullanmış. Bir nevi reklam gibi düşünün çünkü bu toprağa gömülünce filizlenen gazete fikri Bloomin firmasına aitmiş.

Bloomin.com'dan da inceleyebileceğiniz üzere firma, toprağa ektiğinizde sulayınca filizlenen kağıtlar üretiyor. Bu kağıtlar davetiye, promosyon, gazete vs. kağıdı olabiliyor pek tabii. Oldukça güzel bir fikirmiş ama pazarı nasıldır bilemiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bir düğün davetiyesi yaptıracak olsanız tercih eder misiniz böyle tohum davetiyeyi? Ülkemizde var mı benzer bir ürün?

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Davetiye veya gazete kullanıldıktan sonra eskiyor ve bu değerlendirmenin bir yolu olabilir. Ayrıca çiçekler uzun süre solmuyorsa, iyi bir anı olmuş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazete için belki olmaz ama dediğiniz gibi davetiyeler için güzel olabilir.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!