Dünyanın En Başarılı Gençleri Arasındaki 2 Türk Kadın

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Gururlana gururlana "Her yerde Türk var!" dedirten bir başka yazıyla karşınızdayım. Her yıl JCI (Genç Liderler ve Girişimciler Derneği) tarafından belirlenen 20 başarılı genç arasında bu sene iki Türk kadını var. 


Bizleri gururlandıran bu iki kadından birisi Gözde DURMUŞ. Kendisi 33 yaşında ve Stanford Üniversitesi'nde görevli. Bu ödüle lâyık görülmesinin sebebi hastalıkları erken teşhis etme alanında attığı adımlar. Kendi laboratuvarında geliştirdiği ucuz maliyetli bir test çipi ile artık hastalıklar çok daha erken fark edilebiliyor. Bunun elle tutulur bir ürüne dönüşmesi ise alınacak onaylardan dolayı 5 - 10 yıl sürebilirmiş.

Diğer gurur veren Türk kadını ise Duygu YILMAZ. Kimya ve Gıda Mühendisi olan YILMAZ 31 yaşında. Duygu YILMAZ'ın başarı öyküsü ise babasının kahvaltıda yuttuğu zeytin çekirdeği ile başlıyor. Midesine iyi geldiği için babası zeytini çekirdeği ile birlikte yutunca Duygu YILMAZ'a ilham geliyor ve bu alanda çalışmalar yaparak bioplastik ürünler üretiyor. Zeytin çekirdeğinden üretilen bu bioplastikler doğada hızlıca çözünüyor. Böylelikle kara ve deniz canlıları için de bir tehlike arz etmiyor.

İkisi de birbirinden değerli çalışmalara imza atan bu Türk kadınları ödüllerini 7 Kasım'da Estonya'nın başkenti Talinn'de alacaklar. Bakalım o zaman çıkacaklar mı haberlere göreceğiz?

Tebrikler DURMUŞ, Tebrikler YILMAZ!
Teşekkürler...

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. bu kadar enerjiye pes denir doğrusu. kolaylıklar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımların enerjisinden bahsediyorsunuz sanırım Halil Bey! :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!