Küresel Öğretmen Ödüllü Türk: Nurten AKKUŞ

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Nurten AKKUŞ'un Samsun'dan çıkıp tüm dünyaya yayılan projeleri kendisine yerel ve küresel çapta birçok ödül getirdi. Nurten AKKUŞ, Samsun Çarşamba doğumlu. Şu anda da Samsun Ayvacık'ta Ayvacık Anaokulu'nda kurucu müdür olarak çalışmaktadır. İşte bu anaokulunda yazdığı projeler hem yurt genelinde hem de dünya çapında ses getirip başkalarına da ilham kaynağı olmuş. İşte o projelerden bazıları şöyle:

* Baba Bana Bir Masal Anlat
* Oyuncak Kumbarası Sınıf Kardeşliği
* Bana Bir Gül(ü)ver
* (S)empati Okulu
* Okul Öncesi Spor Şenliği
* Sen Dili'nde Kadın
* Çoklu Zeka Oyun Salonu
* Mezunlar Günü
* Adam Olacak Çocuk
* Geleceğin Etkin Yurttaşları
* Sensiz 1 Eksiğiz

ve benzeri birçok projenin altında Nurten Öğretmen'in imzası var. İşte bu projeler ile önce kendisini ülkemiz genelinde tanıdık; sonrasında ise 2018 yılında 10 kişilik finale kaldığı; adının Bill Gates tarafından okunduğu Varkey Vakfı tarafından verilen Global Teacher Prize'da tüm dünya tanıdı.

Nurten Öğretmen o 10 kişilik finale adını yazdırmayı başarmıştı ancak kazanan Andria Zafirakou olmuştu. Bill Gates'in 10 kişilik listeyi anons ettiği videoyu izleyelim:



Nurten Öğretmen geçen sene kazanamadığı Küresel Öğretmen Ödülü'nü bu sene farklı bir kurum olan Hindistan merkezli AKS Education Awards'tan aldı. 73 ülkeden 12.000'den fazla öğretmen arasından sıyrılıp bu ödülü alması büyük bir başarı.


Üstteki fotoğrafta da olduğu gibi umarım Nurten Öğretmen'in başarıları daim olur ve daha birçok defa bayrağımızı küresel yarışmalarda başarıyla dalgalandırır. Kendisini tebrik ediyoruz. Kendisine "As bayrakları as!" dedirttiği için teşekkür ediyoruz. 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ülkemizde böyle insanların olduğunu görünce umutlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de öyle. Umarım her şey daha güzel olur...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!