Şikayetinizi Bizlere, Memnûniyetinizi Dostlarınıza İletiniz!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
15
Başlıkta geçen ibareyi muhakkak siz de bir işletmede görmüşsünüzdür. Ben böyle akıllıca ortaya çıkarılmış genel sloganların hastasıyım. Şu anda aklıma gelen şu var bir de. Otoyollardaki dinlenme tesislerinde görmüşsünüzdür belki:

"Durursan sen de tok, ben de tok.
Durmazsan sen de aç, ben de aç!"

Bence harika! Sizin verebileceğiniz örnek var mı bu konuda? Herkes tarafından kullanılabilen, anonim, esnaf sloganları bekliyorum sizden.

Şimdi gelelim başlığa. Bu arada başlığa uygun bir görsel arayışında idim ve başlığa aratınca gördüm ki bu slogan en çok taksici esnafı arasında yaygınmış. Tüm kartvizitlerde bu slogan yazıyor neredeyse. :)

Açıkçası ben tam tersini yapanlardanım. Daha doğrusu şöyle memnunsam muhakkak reklamını yaparım o markanın veya işletmenin ama memnun değilsem fiziksel bir mekansa Google Haritalar'da olumsuz yorum yapıp eksi puanımı veririm. İşletmeye bu şekilde şikayetimi bildirmek benim daha çok tercih ettiğim bir yöntem. Diğer türlü sadece kendilerine söylediğimde yeterince hassas davranılmayacağını düşünürüm hep. Fiziksel bir mekan değilse de genelde şikayetlerimi Twitter üzerinden o markayı veya işletmeyi etiketleyerek bildiririm.

7. Seviye Yerel Rehberim Google Haritalar'da. Öyle olunca yazdığım yorumlardan yüzlerce kişi yararlanıyor diye düşünüyorum. O yüzden de kesinlikle insanları yanlış yönlendirip hakka girmek istemem. Bir eksik varsa da muhakkak belirtirim. En son yaptığım yorumlardan bir tanesini ve o yoruma işletme sahibi tarafından gelen cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Bahsekonu olan Atos Otel, Eskişehir'de. Gerçekten de bir daha tercih etmeyeceğim bir otel olacaktı ki adamlardan gelen "alaycı" yorum bu kararımı perçinledi. Yaptığım eleştirilerin "zorlayıcı" olduğunu söyleyerek bana inceden inceye "yalancı" demeye çalışmış. En sonunda da "yorumunuzu okurken gözlerim acıdı" diyerek işi ciddiye almadığını izhar etmiş kendisi.

Ben bir otel odasında namaz kılacaksam kıbleyi tayin etmek için tavana, gardrop ve çekmece içlerine bakarım bir ibare var mı diye ancak burada yoktu. Sinek kovucu da yoktu olsa muhakkak görürdüm. Beni suçlamak yerine gerçek bir idareci ise çıkıp 108 No'lu odaya bakabilirdi durum tespiti için. Diğer yorumlara verdikleri cevaplara da baktım sürekli bir savunma ve yalanlama içinde kendisi.

Ben sürekli eleştiren biri değilim. Olumlu yere olumlu, olumsuz yere ise olumsuz yorum yapıyorum. Benim yorumlarımda kesinlikle yalan, iftira yok. Bilmediğim, deneyimlemediğim yere ise kesinlikle yorum yapmıyorum. Bir ara böyle bir furya da vardı. Gruplar kurulup o grupların yönlendirmesi ile bir işletmeye olumlu veya olumsuz yorum yağmurları gönderiliyordu.

Siz şikayetlerinizi işletmelere veya markalara nasıl iletmeyi tercih ediyorsunuz? Varsa bu konuda yaşadığınız deneyimler benimle paylaşır mısınız? İyi tatiller...
Tags:

Yorum Gönder

15Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ben geçen gördüm güzel slagon;
    Çay ver-10tl
    Bilader çay ver-7,5tl
    Bi baksana-5 tl
    Çay istedik-4 tl
    Çay verir misiniz?----1 tl valla çok hoşuma gitti...
    Bu arada temanız çok güzel...Bu şekilde eski yazılarınız daha görünür gibi geldi bana..Hayırlı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de görmüştüm bunu. Hatırlatma için teşekkürler.

      Bu temayı ben de sevdim Sibel Hanım. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Zorda kalmadıkça otelde konaklamıyoruz Recep abi, ama bir seferinde bizde de benzer bir problem olmuştu. Direkt olarak yöneticiye bildirmiştik problemin çözümü için.. ama dediğiniz gibi sorun birebir konuşulduğunda birkaç kez tekrardan sonra ancak giderilmişti. Haritalardan yapılan yorumunuz isabetli olmuş.. hele ki kıble gerçekten de önemli konu bu tür konaklama yerlerinde..

    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben işim gereği mecburen ayda 3-4 gece konaklıyorum otellerde. Otellerin sadık müşterisi değilimdir ve sürekli yeni otel denerim. Bir ara "ReHiTu Otelde" kategorisine çok yazı giriyordum.

      Uzun zamandır yoktun. Tekrar hoş geldin...

      Sil
    2. Buralardayım, okuyorum; ama sık yorum bırakamıyorum :) Teşekkür ederim

      Sil
    3. Askere mi gitmiştin ben mi öyle hatırlıyorum?

      Sil
    4. Yok abi, sadece şu sıralar yeni yazılar kaleme alamıyorum diyelim, işler güçler :)

      Sil
    5. Anladım kardeşim. Kolaylıklar dilerim.

      Sil
  3. Kıble işareti aslında en güzeli tavana koyulanıdır ama dediğiniz gibi bu konuda hassasiyeti olmayan adamın aklına bile gelmez. :(

    YanıtlaSil
  4. O abim bu kafayla giderse o kafayı çok taşlara vurur. Alaycılığa hiç tahammülüm yok.

    YanıtlaSil
  5. Maalesef zincir otelleri bu sebeple tercih etmek zorunda kalıyoruz. Profesyonellik çok zor bulunuyor küçük işletmelerde. Tamamen yönetimiyle ilgili, sen nasıl iletirsen ilet..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Sevgili Günlük. Dediğiniz gibi zincir otellerde hizmet daha iyi muhakkak ama fiyatları da ona göre...

      Sil
  6. Ne kadar amatörce bir yanıt. Ne kadar saçma bir marka yönetimi. Bir pazarlamacı olarak utandım. Oteli ve ismini bir kenara not aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskişehir'e yolunuz düşerse Adalar etrafında bir otel ararsanız buradan uzak durun bence.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!