Tema Değiştirtmeyin Bana!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
36
Her yeni temaya geçişimde tamam artık bu sefer bunu uzun süreli kullanırım diyorum ancak sonrasında muhakkak bir sorun çıkıyor ve değiştirmek zorunda kalıyorum. Hepsiyle tek tek Türkçeleştirme için uğraşmayayım diye de Türkçeleştirdiğim tek bir temayı tüm bloglarıma uyguluyorum.

Bir önceki temayı değiştirmemin sebebi yorum kısmında yorumlaşma olduğunda yanıtla butonu sadece ilk yorumun altında bulunuyordu. Bu da o yorumlaşmaya dahil olmak isteyenleri zor durumda bırakıyordu ve bazen farklı bir konuymuş gibi o yorumlardan bağımsız başka bir yorum şeklinde yazılmasına sebep oluyordu. Anlatamadıysam derdimi aşağıdaki görsele bakın lütfen:


Gördüğünüz gibi yoruma gelen yorumlarda "reply (yanıtla)" butonu yok. Bu da verimli bir yorumlaşma ortamı sağlamıyordu.

Şimdiki temamın adı Enfold. Bundaki sorunum ise başlık kısımlarında. Benim alt bloglarımdan ismi uzun olan Bir Yaşıma Daha Girdim gibi, Türkiye İstatistik Blogu gibi bloglarımın bu isimleri verilen alana sığmıyor. Logo koyayım dedim ancak onda da görsel çok küçülüyor otomatik olarak. Header kısmındaki yazı boyutunu küçülteyim dedim ancak onun kodlarını da bulamadım bir türlü. Tema değiştirtmeyin bana yardım edin! :)

***

Hafta sonları da olmasa yazı üretecek vaktimiz olmayacak. Bloglarımın 2-3 tanesi tam anlamıyla güncel diğerleri de haftada bir yazı ile gidiyor. Blog yazmak bir hastalık olmuş bende. Hâlâ uslanmıyorum ve aklıma yeni yeni blog fikirleri gelip duruyor. Bir tanesi kısa film blogu diğeri ise daha önce açıp sildiğim zamlarla ilgili blog. Tekrar açsam sürekli malzeme çıkacağa benziyor. Ben açıyorum da siz diğer bloglarımı takip ediyor musunuz bakayım? Her blogda aynı temayı kullanmam doğru mu sizce?

***

Eskisi gibi bloglarınıza çok fazla uğrayamıyorum ancak takip etmeye devam ediyorum. Günde hiç değilse 5-6 bloga mutlaka yorum bırakıyorum. Yaz geçti ve insanların bahaneleri de bitti artık. Bakalım bloglar âlemi biraz daha hareketlenecek mi kışın yaklaşması ile? 

***

Aklıma yine tema konusu geldi. Var mı bana önerebileceğiniz başarılı bir tema? Beni kaldırabilecek bir tema olmalı. 2500 mü? 2500 benim arabamın mazotuna yetmez! Anlayanlar anlamayanlara anlatsın!

Yorum Gönder

36Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu çok üzücü bir durum size sibel hanım önereyim kendisi hobi olarak bu konuyla ilgileniyor sosyalmedyakafe.com'dan yardım alarak kendiniz bir tema yaptırabilirsiniz :) iyi günler bu arada blogumada beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisini tanıyorum ama bir türlü detaylı görüşemedik kendisiyle. Teşekkür ederim öneri için.

      Blogunuza da uğrayacağım muhakkak.

      Sil
  2. Bugün ben de değiştirdim temamı :)
    Şahsen bir sıkıntı yaşamıyordum ama çok uzun zamandır kullandığımdan dolayı sıkıldım. Temaya çok önem verdiğimden dolayı da şahsen para vermekten çekinmiyorum. etsy'deki temaları çok beğeniyorum, ücretli bakabilirim diyorsanız bir bakın... Ben de daha bugün oradan alıp uyguladım bloguma...
    Umarım dilediğiniz gibi bulabilirsiniz. Ayrıca evet çoğu blog yazamıyor artık ben de aynı şekilde anca hafta sonları aktif olabiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç paralı tema almadım açıkçası. Ücretsiz sürümlerden yararlandım hep. Para vermeyi de düşünmem sanki hiç ama ne olacağı belli olmaz tabii ki. Yine de göz atacağım Etsy'e.

      Hafta sonları da olmasa insan sevdiği şeylere vakit ayıramayacak.

      Sil
    2. Daha sade bir temaya geçmelisiniz evet içerik bol kategoriler çok olabilir ancak olabildiğince sade olmalı temalar.
      Günümüzde hangi siteye girsen sürekli bir şeyler çıkıyor pop-up reklam pencereleri ekranın altından üstünden beliren reklâmlar vs,bu durum sizde de var biraz olabildiğince okuyucu için sade olmalı okuyucu konuları yani içeriğe odaklanmalı içerik önplana çıkmalı diye düşünüyorum bir de ağır kod içeren tema seçimi doğru değil mutlaka sorun çıkartır.
      En popüler siteler dahi sade ve kullanımı kolay temaları tercih ediyor şu anda bu temanız mobilden bakılınca özellikle anasayfa çok çok dolu karışık ve kalabalık duruyor.

      Sil
    3. Ornek olarak bu tema mesela okuyucu için özellikle mobilden harika bir tema bana göre:https://gorkemcan.com

      Sil
    4. Görkem Abi'nin blogu Wordpress üzerinde harika bir tema evet.

      Aslında bloga girenlerin çoğu mobilden giriyor ancak biz temaları maalesef masaüstü kullanıcılarına göre seçiyoruz. Dediğiniz gibi daha sade bir temaya, mobil kullanıcıları düşünerek seçilmiş bir temaya geçmeliyiz.

      Yine değiştirteceksiniz bana temamı. :)

      Sil
    5. :) ben 5 yıldır aynı temayı kullanıyorum biraz sıkılınca sadece logon değişiyor.
      Daha sade ve içeriğe yönlendiren tema olmalı bloggerda da böyle güzel temalar var yani sanıyorum siz biraz magazin tarzı temaları tercih ediyorsunuz bundan vazgeçemiyor olabilirsiniz🙈

      Sil
    6. Sizi ve tahmin ediyorum ki diğer ziyaretçileri rahatsız eden otomatik reklamları kaldırdım. Biraz daha iyi sanırım böyle. Magazin tarzı temalar daha çok hoşuma gidiyor doğru.

      Sil
  3. Tema seçimi benim de en büyük dertlerimden abi. Bir türlü bir tanesine karar verip de uzun süre kullanmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim gibisin zaten kardeşim bu konuda. Bakalım beğendiğimiz bir tema ne zaman çıkacak karşımıza?

      Sil
    2. Bu sefer kararlı gibiyim abi bunu uzun süre kullanacağım. :) gerçi en son böyle dediğimde 2 ay sürdü ama olsun. :)

      Sil
  4. Hocam aslında ortaklaşa premium tema alınıp 3-4 kişi kullanabilir gibi geliyor bana. Böyle bir düşünceniz olursa iletişime geçelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar onun bir yöntemini muhakkak bulmuşlardır Sn. Prof. Yapılabilirliğini araştırmak lâzım kanımca.

      Sil
    2. https://themeforest.net falan çoklu kullanıcıya izin veriyor zaten hocam. Senin yabancı dilin gelişmiş sen bir blogger için olanları inceleyi ver. :)

      Sil
    3. Müsait bir zamanda göz atalım hocam birlikte.

      Sil
  5. Bazen insanlar yerine bloglara sarıyor olabiliriz :)

    YanıtlaSil
  6. Abi, anladığım kadarıyla tema kalsın uzun başlıklı altblog onarılsın istiyorsun, yanlış mı anladım? Bir önerim var, naçizane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz detaylı yazdım mailinize gönderdim, ekran fotoğraflı şekilde, abi, müsait zamanınızda inceleyebilirsiniz

      Sil
    2. Kardeşim sabah gördüm mailini ama inceleyemedim detaylı. Şimdi oturdum bakıyorum sırayla maillere. Ellerine sağlık. Teşekkür ederim.

      Sil
  7. temalardan anlamıyoms hiç :)

    YanıtlaSil
  8. Blogger'da çok fark edeceğini düşünmüyorum açıkçası ücretli ile ücretsizin ama dediğiniz gibi WP ayrı bir derya deniz.

    Otomatik reklamlar kullanıyordum kaldırdım bu yazıyla birlikte ve daha iyi oldu. Yazı boyutu konusuyla da ilgileneceğim. Hız optimizasyonu ile ilgili tek tıkla bir şey yapılamayacak önceden edindiğim tecrübelere göre ama yine de bakacağım.

    Çalışkanlık demeyelim de boş zamanı bir nebze yararlı şeylerle değerlendirme diyelim.

    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  9. Bende tema konusunda o kadar eleştirildim ki en son bir kaç tane değiştirdim şuan kullandığım da biraz durağım sanırım Allah sabır versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin abi. Ben bunda kararlıyım. Bana gelen şikayetlerden bir tanesi otomatik reklamlardan kaynaklanan mobilde üstte çıkan reklamlardı. Otomatik reklamı devre dışı bırakınca bu temada birkaç küçük sıkıntı haricinde problemim kalmadı.

      Sil
  10. Bence bu tema iyi, yazılar bir tık küçük geliyor bana sadece. Her bloğunda aynı temayı kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıları büyüteyim bari siz ikinci kişisiniz bunu dile getiren.

      Sil
  11. Son tema iyi geldi bana daha öncede yazmıştım.Eski konuların daha görünür durumda...Ama her temanın artılari /eksileri var haklisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımda da kim diyordum Sibel Hanım çıktı. :) Hoş geldiniz efendim.

      Sil
    2. Iki ayrı blog var birini eşim yazmaya başladı..isim konusunda değişim yapınca ikisinde de sibel gorunuyor bu sefer olmuyor...Bende hakkımda yaptım.. böyle daha iyi oldu...

      Sil
    3. Anladım Sibel Hanım. Hayırlısı olsun. Eşiniz de yorumlamaya çıktığında ona da "Sibel" diyecekler o kötü olacak. Keşke ayrı hesaplar üzerinden ilerleseydiniz.

      Sil
  12. Bir yıldır Blogger temalarını inceliyor ve düzenliyorum. Önerebileceğim templateify sitesinin temalarına bakın olmazsa kod desteği verebilirim size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Templateify'a hiç denk gelmemiştim. Tavsiye için teşekkür ederim. Kod desteğine ihtiyacım olduğunda size ulaşacağım muhakkak.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!