"Sübhâneke Duâsı'nı Okur musunuz?"

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Yukarıdaki soruyu Sarı Mikrofon ekibi rastgele yoldan geçenlere soruyor ve maalesef Müslüman memleketteki içler acısı hâlimizi görüyoruz. Videoyu elbette sizlerle de paylaşacağım ancak üzerine birkaç kelam etmek lâzım geldi. Gencinden yaşlısına herkes bu dînî ilimler konusunda gaflette. Şu dünyada kalacak olan maddî ilimler için çocuklarına her türlü imkanı sunan anne - baba; iş dînî eğitime gelince kılını bile kıpırdatmıyor. Dersleri iyi olsun diye özel okullara, özel öğretmenlere, özel kurslara tomarla para akıtılırken dinini öğretmekten imtinâ ediyor. Küçük yaşta kafası karışır diyor. Kütük gibi olunca da "Biz Hıristiyan olduk." diye evladı önlerine çıktığında ise üzülüyor. Bunu ben uydurmuyorum. Buyurun sizi şu yazıya alayım:


Dönelim biz "Sübhâneke" mevzusuna. Biliyorsunuz "Sübhâneke" namazda okunan duâlardandır ve bir çocuk Kur'ân Kursu'na gittiğinde ilk öğretilen duâdır. Yâni 3-4 yaşında dînî eğitim alan bir çocuk bile okuyabilir. Koca koca adamlara soruyorlar ve gelen cevaplar gerçekten üzücü.

İlk baştaki amcamız bu soruya "Ben Müslümanım gardaş, gerek yok ona!" dedi yürüdü gitti. İnşallah okuyabiliyordur. Kimisi yuvarlayıp gidiyor ve çoğu harfi yutuyor ki bu da bir kitaptan değil de ağızdan öğrendiğini gösteriyor. Kuralsız, tecvidsiz bir şekilde. Yaşlı amcalar gençlerden daha kötü okuyor bunu da görmüş olduk bu videoda. Kimisi dalga geçiyor ve tıpkı bir bürokratın "Bakara Makara" dediği gibi "Sübhâneke Sümbülteke..." (Hâşâ) diyor. Kimisi "Sübhâneke" yerine İhlâs Sûresi okuyor. Kimisi Sübhâneke'ye sûre diyor. Amcamızın biri ise "Ben Şâfîyim." dedi kaçtı gitti. Allah Allah! Şâfîler, Sübhâneke okumuyor mu acaba? (Araştırdım okumuyorlarmış. Amcamın da okuduğu Veccehtü Duası varmış Şâfîlerde.)

Ayrı bir paragraf yapıp 3:25'teki arkadaşımızdan bahsetmek istiyorum. İşte o arkadaşın var ya ay başında yıktıkları Sâdâbâd Yurdu gibi cennet bahçelerinde yetişmiş olduğu belli. Adam gâyet güzel bir şekilde tecvidine, mahrecine dikkat ederek Sübhâneke'yi okuyor ve herkese ders veriyor.

O kadar bahsettim bu büyük ayıbımızdan. Buyurun siz de izleyin ve yorumlarınızı lütfen benimle paylaşın:

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. İnşallah gün gelecek kıymetleri bilinecek ama umarım iş işten geçmiş olmaz...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!