Hakkımda Bilmediğiniz 11 Şey

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
53
Bu mimi yazmakta biraz geç kaldım kusura bakmayın lütfen Sn. BiPudra Hanım. Evet anladığınız üzere beni BiPudra mimledi. Mimi başlatan ise Lerzan KARA Hanım. İsimlerine tıklayıp onların yazılarını da okuyabilirsiniz.

Mimde 11 kişisel soru var. Aslında cevaplamayı beceremediğim soru tipleri bunlar ancak yine de elimden geleni yapacağım. Nedense bu tarz soruları cevaplayamıyorum ben. Bu tarz soruları da nasıl sınıflandırarak size anlatacağımı bilemiyorum. Soyut konularla ilgili sorular desek doğru olur mu acaba? Bu mime başlarken de hatırladım seni Ali kardeşim. Tekrar hakkını helal et. :)

Başlıyoruz...


* Kendinde sevmediğin özelliğin nedir?

Ben çok çabuk sinirlenen biriyim. Eskiden bunu daha üst seviyede yapıyordum ancak özellikle evlendikten sonra törpüledim kendimi. Çabuk sinirlenirim ancak kimseyi üzmek de istemem. Kimseye kin besleyemem de bu yüzden. Saman alevi misâli benimkisi...

* En büyük takıntın nedir?

Benim öyle takıntım yok sanki ama küçük detaylara çok önem veririm. Bazen eşim kızar bu konuda veya olayda gittin oraya mı takıldın der. Bir de hatalara takıntılıyımdır. Bu hata takıntılarımın başında da tabii ki Türkçe hataları gelir. Genel anlamda tüm hataları düzeltmeye çalıştığım zamanlarda "Bay Doğru" derler. Aslında bu hataları bulmamdaki amaç kimseyi kırmak, üzmek değildir ama insanlar artık çok alıngan. Kırılandan özür dilemek de bana kalıyor her seferinde. Haklıyken bile özür diliyorum.

* Kimsenin bilmediği bir sırrın var mı?

Var. Daha yeni bir gelişme. Uzun süre saklayamam herhalde söylerim. Ben öyle sırla, gizemle yaşayıp da hayatımı mahvedemem. :)

* Hayattaki en büyük başarın nedir?

Öyle çok başarılı bir insan olduğum söylenemez. Neyi söylesem ki şimdi? İlk evlendiğimiz zamanlarda 2 dil bilen biri olarak asgarî ücretten az bir maaşla ev geçindirebildiğimi mi söyleyeyim yoksa 4,5 sene önce yangında yanan tüm eşyam ve mal varlığından sonra hayata devam edebildiğimi mi söyleyeyim? Düşünüyorum da kendimi övecek bir şey bulamıyorum. Bulduklarımı da yazamıyorum ayıp olur diye. :)

* Seni en mutlu eden şey veya şeyler nelerdir?

Ben tam bir ev erkeğiyim. O yüzden eşim ve oğlum benim için mutluluk kaynağıdır. Onlar mutlu olduğu zaman ben mutlu olurum. Eşim ve oğluma da sürekli sorarım "Mutlu musun?" diye. Oğlum benim bunu sormamdan da bıkıyor bazen ama olsun. Bu arada kafama takıldı "ev erkeği" tanımını doğru mu kullandım acaba diye? :)

* En sevdiğin ünlü kim?

Benim öyle ünlülerle işim olmaz. Şunu seviyorum dediğim bir ünlü yok. Ben ünsüzsevergillerdenim. :)

* Şansa inanır mısın? Şans getirdiğini düşündüğün eşyan var mı?

Şansa inanırım ama şans getirdiğini düşündüğüm bir eşyam yok.

* Hayalindeki meslek ve nedeni?

31 yaşıma geldim artık meslek seçme şansım yok. Öğrenciyken veya gençken de öyle bir hayalim olmadı nedense. Sonuç; işim var ama mesleğim yok. :) Meslek ile iş arasındaki farkı biliyorsunuzdur herhalde. Ha şimdiki aklım olsa avukat olurdum diyorum ama 2 dakika düşününce hukukun olmadığı ülkede neyin ve kimin avukatlığını yapacaksın diyerek o düşünceden de sıyrılıyorum.

* Kafan bozukken yaptığın şeyler nelerdir?

Kafam öyle çok bozulmaz benim. Bozulduğunda da hızlıca normale döner. Kafayı bozmaya, kafayı takmaya değmez bu hayat...

* En sevdiğin film veya dizi?

Uzun soluklu bir dizi veya film izleyicisi değilim. Çok aram yoktur. Dizi olarak bu sene 3-5 bölümünü izlediğim Mucize Doktor vardı son bölümlerine bakmadım bile. Film olarak da şu an aklıma gelen etkisinde kaldığım bir film yok.

* Kendine hangi sorunun sorulmasını isterdin ve cevabın ne olurdu?

+ Hocam istediğimiz sorudan başlayabiliyor muyuz?
- Evet evlâdım! :)

Teşekkür ediyorum mimi hazırlayana da beni etiketleyene de. Mim görevinin nihayete erebilmesi için benim de birilerini mimlemem gerekiyormuş. Bu mimi yapmayan kaldı mı ki? Neyse yine de mimleyelim birilerini:

@Mor Düşler Kitaplığı
@Biriktirdiklerim Yaşam Portalı
@Merve Nur Karaca
@Çıplak Ayaklı Şövalyeler

Bu arkadaşlarımı Fenomenolamayangiller grubundan on paylaşımları baz alarak seçtim. Umarım ilgi gösterirler.

Yorum Gönder

53Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Hayatinizlailgili yaptiklariniz bence başarı olarak kabul edilebilir. Geçmiş olsun yangın çok kötü bir deneyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Derya Hanım. Aynen yangını kimseye yaşatmasın Rabbim...

      Sil
  2. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bence en büyük başarınız aile kavramının bozulduğu bu günlerde iyi bir aileye sahip olup onlar için yaşıyor oluşunuz. Yangın gerçekten de çok kötü Rabbim kimseye yaşatmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Lerzan Hanım. Aile kurumu çok önemli evet ama aileye en büyük zarar hiç ummadığımız yerler veriyor maalesef. :(

      Sil
  3. Güzel mim için editöre teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil
  4. Çabuk sinirlenen insanlar daha vicdanlı olurmuş. Eşimin böyle bir iddiası var. Sizce de doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben öyleyim mesela. Diğerlerini bilmem ama aşırı vicdanlıyım. Çoğu zaman böyle olmamdan dolayı çok kızarlar hem iş yerindekiler hem ailem.

      Sil
  5. "O yüzden eşim ve oğlum benim için mutluluk kaynağıdır" şu cümle bir insan hakkında en büyük ipuçlarını barındırıyor bana göre. Teşekkürler paylaşımınız için

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir mim olmuş. Emeğinize sağlık. Ailecek huzurunuz daim olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  7. Benim için 2 dil bile başarıdır. Tek dili bile normal konuşamayan birisi olarak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de üst seviye değil ama hâlimi anlatabiliyorum. Teşekkürler...

      Sil
  8. Ünsüzsevengiller :D Keyifle okudum, yangına üzüldüm tabii ama önemli olan atlatmışsınız ve ailenizle mutluluk önemli, huzurunuz daim olsun...

    YanıtlaSil
  9. Yangın içi çok geçmiş olsun bu dünya da yaşamak bile artık büyük bir başarı ayrıca mutlu bir yuva kurabilmek ayrı bir başarı hem çalışıp hem böyle güzel yazılar yazmak küçümseyelim başarılarınızın devamını diliyorum saygılar.

    YanıtlaSil
  10. Sizi mime davet edip en son ziyarette bulunan olmaktan dolayı çok özür diliyorum. Fırsat bulamamak değil tamamen özel sebeplerden geciktim . İlk olarak davetime icabet ettiğiniz için çok teşekkürler. Yangın olayına çok üzüldüm ama toparlanmış olmanıza sevindim. Sinir güzel değil boşverin efenim 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah efendim olur öyle şeyler. Davete değer bulduğunuz için ben teşekkür ederim. Yangın geçti gitti artık. Sinir minir yok artık bende. :)

      Sil
  11. Sinirli olmak geçici bişey bence. Lisedeyken ben de kendime öyleyim derdim, sonra bi baktım yok olmuş. Yaşantılar, olaylar, öğrenilenler hepsi insan üzerinde etkili ve değişiyoruz zamanla. Başarı olarak şu bloglarını yazsaydın ya. Ben daha sizin gibi birini tanımadım, bu kadar bloğu aynı anda idare eden:) Ünlü konusuna da iyi cevap yazmışsınız. Ne de olsa fenomenolmayangillerdeniz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam anlamıyla idare ediyorum sayılmaz da o yüzden yazmadım. Her zaman derim "kemiyet önemli değildir; keyfiyet önemlidir" diye. Sayıya aldanmayın kaliteye bakın. :)

      Sil
  12. Bu mim sayesinde sizi daha yakından tanımış olduk Recep bey:)
    Aileyle birlikte olmak en büyük mutluluk sanırım.
    Yangın zor birşey geçmişler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile dediğiniz gibi en büyük mutluluk kaynağı.

      Yorumunuz için teşekkürler Düş Tasarımcısı...

      Sil
  13. Oysaki çok sakin görünüyorsunuz. Kin duygusu taşımak bir insanın kendine yapacağı en büyük kötülük olur. Bu duygudan tamamen arınmış olmanız çok iyi... Dediğiniz gibi, adalet olmayan bir yerde avukat olunmaz, tıpkı adam kayırmanın olduğu bir yerde sosyal hizmetler görevinin içinin boşaltılması ve bu işin yapılamaz hale gelmesi gibi. Ben sosyal hizmet uzmanıyım ama hizmetlerin ulaşması gerekenlere ulaşmadığını gördüğüm ve buna asla göz yummayacağım için istifa ettim. Bu kararımdan hiç pişmanlık duymadım. Yani adaletsizlik varken çok sevdiğimiz mesleğimizi bile yapamıyoruz... Bana kalırsa (düzene rağmen) siz gayet başarılısınız; bir baba olarak, eş olarak, vicdanlı bir insan olarak, blogger olarak ve hakkınızda bilmediğimiz daha bir çok konuda... Yüreğinize sağlık :)
    Bu arada yangın için de çok geçmiş olsun. Neyse ki can kaybı yaşanmamış, şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakin görünenler zaten bir anda parlamaz mı Deniz Hanım?

      İstifa edecek asıl kişiler istifa etmiyor da sizin gibi onurlu kişiler istifa ediyor ya işte bu ayıp bize yeter de artar. Sizin de bu takdire şâyân özelliğinizi öğrenmiş olduk. Tebrik ediyorum sizleri. Herkesin yapabileceği bir şey değil çünkü.

      Çok şükür can kaybı olmadı evet.

      Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
  14. Güzel mim olmuş bende hazırlıyorum bakalım neler çıkacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin cevaplarınızı da bekliyorum dört gözle Erhan Bey.

      Sil
  15. Felaketten sana yaşam devam edebilmek, toparlayabilmekten daha büyük başarı mı olur. Ah o saman alevi durumu bende de var. Epey de zararını gördüm. Elimde değil, geride bıraktığım gün sayısı arttıkça törpüleniyor. Güzel bir mim, güzel cevaplar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok zararını görmedim veya şu an hatırlayamıyorum ancak iyi bir şey olmadığı kesin. Nevbahar Durağı çabuk sinirlenenler daha çok vicdanlı olur demişti. Onun da kocası demiş. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz peki Mehmet Bey?

      Sil
    2. Vicdan konusunu ilk kez duydum, açıkçası vicdanlı olduğumu düşünürüm. Vicdanlı insandan zarar gelmez, ancak insanlar tanıyana kadar bana karşı önyargı gelişebiliyor. İlişkilerde en zor olan da bu önyargıları yıkabilmek, iletişime yenik başlayabiliyorum açıkçası. Akdenizli kanı, tezcanlılığımı kontrol altına alamıyorum.

      Sil
    3. İnsanlar günümüzde herkese karşı bir önyargı taşıyor bence. Gittikçe birbirinden uzaklaşır hâle geldi çünkü insanlar.

      Sil
  16. Bu tür mimlerde bende zorlanıyorum abi. Kendimi yazmak her zaman zor gelmiştir bana.

    YanıtlaSil
  17. "Ev erkeği" sanki olmamış Recep Bey.Malum "ev kadını " deyince gelir getiren her hangi bir işte çalışmayan kadın akla geliyor.Ama "evcimen" olabilir bakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet "evcimen" güzel. Daha da ileriye götürüp "kılıbık" denmeden kapatalım bu konuyu. :)

      Sil
  18. her ne kadar küçük harf kullansam da yazım yanlışlarına ben de tahammül edemem. çok okuyorum deyip de bağlaç ayıramayan bi insanın okuduklarına pek saygı duymuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da içimdekini yazdınız. Maalesef günümüz kitapları da kitap okurları da sürekli yazım yanlışları içindeler. :(

      Sil
  19. ay boşver düzeltme kimseyiiiii ne uğraşcan yaa sonra bi daha düzeltmek için durumu :)

    YanıtlaSil
  20. Eline sağlık abi güzel bir mim olmuş :) Benim mimide düşünme artık ya :) :)

    YanıtlaSil
  21. Ne güzel bir mim ne güzel cevaplar. Yangın için çok üzüldüm Allah bir daha yaşatmasın, beterinden korusun. Ailenizle birlikte mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel bir mim, ben biraz geç gördüm ama mimlediğiniz için teşekkür ederim. En kısa sürede yanıtlayacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsun da güç olmasın Mor Düşler Kitaplığı. Bekliyorum sizin yanıtlarınızı da.

      Sil
  23. iyi geceeeleer geçerken bi uğradıım :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba. Biz uzun süre uzak kaldık buralardan. Yeni mimler gelmiş. Sizi daha yakından tanımış olduk bu mim sayesinde. Ben de biraz asabiyim sanırım. Sizin gibi çabuk sinirleniyorum. Mucize doktor dizisini izlemedim ama sanırım Doktor House dizisinin uyarlamasıymış. Ben House'u izlemiştim gerçekten efsane bir diziydi. Bizimkiler nasıl yapmıştır hiç fikrim yok. İzlemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doctor House'da aşka kaydıysa bizimkilerde de fazlası var. O yüzden ben izlemiyorum artık.

      Tekrar hoş geldiniz bloglara...

      Sil
  25. Samimi cevaplar bence,gizli saklınız kalmadı artık,şimdi sizi iyi tanımış olduk..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlisi saklısı olan biri değilim zaten. :) Teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!