İkinci Üniversite Macerası Başladı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26
Ben yine hayatımdan kısa kısa yazmaya devam edeyim. Bu yazımı da 5 Kasım'a planlıyorum ancak önceden yazıyorum haberiniz olsun. Ben yazdıktan sonra farklı gelişmeler olur da yazı güncelliğini yitirirse ne diyor bu adam demeyin. Kişisel konular ama belli mi olur ben yine de uyarımı yapayım. :)

Geçenlerde bahsetmem gerekiyordu ama unutmuşum. Ben bir anda bir karar aldım ve ikinci üniversite hakkımı kullanmak istedim. Planlı bir şey değildi ama güzel bir bölüm seçtiğimi düşünüyorum. Bölümüm 4 yıllık lisans programı olan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin açık öğretim programı kapsamında alacağım dersleri. Ben sınavlara girer geçer giderim diyordum ancak öyle olmayacak sanırım. Dersler zorlayacağa benziyor. O yüzden benim çalışmam gerekiyor. Bunun için bazı adımlar attım. Kitapların PDF hâllerini indirdim. Ayrıca ders özetlerini de MP3 olarak indirdim ve gün içinde arabada dinliyorum kulak aşinalığı olması için. Bulduğum tüm Whatsapp gruplarına dâhil oldum. Bloglara daha az vakit ayırıp hazırlanmam lâzım bu sınavlara. 42 gün kaldı vizelere çünkü. Duâ edin dostlar bana.

*****

Geçen hafta ehliyetimi kaybettim. Ben cuma günü kaybetmişim ancak kaybettiğimi cumartesi günü anladım. Olabileceği her yere bakıp bulamayınca yeni ehliyete başvuru yaptım. Pazar sabahı ise telefondaki Facebook hesaplarım arasında geçiş yapınca bir mesaj isteği gördüm. Meğer cuma sabahı bana Facebook'tan mesaj atmışlar ehliyetinizi buldum diye. Pazar günü öğleden sonra buluştuk bana mesaj atan arkadaşla ve ben de ehliyetimi teslim aldım. Ben ehliyetimi oğlumu okula bıraktığımda okulun önünde düşürmüşüm. Yandaki farklı bir okulun öğrencileri de benim kimliğimi bulup müdür yardımcılarına teslim etmişler. Bana mesaj atan da o müdür yardımcısı imiş. Şöyle bir düşününce sosyal medya iyi ki var aslında. Birilerine ulaşmak böylece daha kolay bir hâle geldi artık. Yeter ki siz birilerine ulaşmak isteyin.


Bahane ile yeni ehliyete de başvurmuş olduk deyip sağlık ocağından sürücü sağlık raporu almaya gittik ancak bizden istedikleri ekstra tetkikler var; onları da biz yapamıyoruz o yüzden hastanelerden, tıp merkezlerinden alabiliyorsunuz dedi aile hekimimiz. Gece görüşlü göz muayenesi ve işitme testleri isteniyormuş. İşitme testinden çekiniyorum açıkçası. Biliyorsunuz bende işitme kaybı var ve işitme cihazı kullanıyorum. İlk ehliyetimi aldığımda yoktu işitme cihazım. Oradan sıkıntı çıkarırlar mı acaba bilemiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın. Benim randevum 30 Ekim saat 14:00 içindi. İşlemler yetişmeyecek diye hiç başlamadım ve randevumu da iptal ettim.

*****


Tags:

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İkinci üniversiteniz için tebrikler ve sınavlarınız için de başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. 2.Üniversiteniz Hayırlı olsun Recep hocam ben ikinci üniversiteyi bitireli çok oldu. İnşallah siz de kazasız belasız bitirirsiniz. ehliyetinizi bulmanıza da çok sevindim. sosyal medyadan çoğu zaman şikayetçi olsak da bazen işe yarıyor işte Teşekkürler kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için ben teşekkür ederim abi.

      İnşallah 4 yılda bitirir geçerim. :)

      Sosyal medya bazen iyi ki var dedirtiyor...

      Sil
  3. Başarılar dilerim
    Allah muvaffak etsin.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun abi :) Sınavlarda başarılar. Umarım işitmeden kaynaklı bir sorun yaşamadan yeni ehliyetini de alırsın :)

    YanıtlaSil
  5. Bir firma, mobilya adlarına Kuranı Kerim sure adlarını vererek satış yapıyormuş..Bu tarz konularda güzel yazılar yazıyorsunuz.Belki haberiniz yoktur diye yazdım.Çok şaşırdım Recep Bey..Yorumu okuduktan sonra silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duymamıştım ama bir araştıracağım. Haber verdiğiniz için teşekkür ederim Sibel Hanım.

      Sil
  6. İmreniyorum böyle şeyler duyunca, başarılar size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macera başladı ama nasıl devam edecek ve bitecek bilemiyorum. Vizelere bir ay kaldı. :)

      Sil
  7. ay yaparsın nolcak yaaa herkes yapıyo açıköğretim, sınav zamanları çalışıyolar işte tamam :) kolaylıklaar :)

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. Batsın böyle rekortmenlik! İlgilenemedikten sonra kıymeti yok. :)

      Sil
  9. Hocam ikinci ünv okumaniza sevindim ehliyetlinizi kaybettiginize üzülmüştüm ama iyi bir insan bulup teslim etmiş Rabbim iyi kalpli insanların sayısını artırsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hocam. Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın...

      Sil
  10. 2. üniversiteniz hayırlı olsun:)
    Ehliyet kaybolmuş ama face book işe yaramış ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevil Hanım. Aynen Facebook bir işe yaradı. :)

      Sil
  11. Eğitime devam etmek güzeldir. Ömür boyu gelişim devam eder , öğrenmenin sonu yok ☺️

    YanıtlaSil
  12. 2. üniversiteniz hayırlı olsun, muhakkak çıkmış sorulara bakın, kolay gelsin şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Gül Hanım. Çıkmış sorular üzerinden ilerliyorum zaten. Haftaya sınavlar var. Duâ ediniz lütfen...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!