Millet'in Berberleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
1
Benim en sevmediğim şeylerden bir tanesi berberde sıra beklemek. Başka yerlerde de sıra beklemeyi sevmem ama nedense berberde sıra beklemeyi ayrı bir yerde konumlandırıyorum. Sırf sıra beklememek için de kendim bir makine aldım ve kendi tıraşımı kendim oluyorum. Zaten berbere de gitsem makine ile dalıyor saçıma. O yüzden makine ile işi beleşe getirmiş oluyorum. 

Berbere oğlum için gidiyorum her ay. Berberde sıra beklememek için bazen tüm Millet Mahallesi'ni turladığımız da oluyor. Geçen hafta Cumartesi günü öyle günlerden bir tanesiydi. Önce yarışmalarda derece yapmış bir kuaföre gittik. Eşim götürmüştü daha önce ve güzel kesiyor diye yine oraya götürmemi tembihlemişti. Gittik ve 2 koltuk da doluydu. Kimse sıra var da demedi bize. İçeride kimse olmayınca sormadık da. Bir baktık koltuğun birinden dışarıdan gelen Araplar sırayla akıyor ki onlardan daha çok para alıyorlar muhtemelen. Diğer koltuğa da bizden sonra gelen birini aldılar. Ben tepki gösterince de "Randevulu müşterimiz." dedi. "Baştan niye söylemediniz?" dediğimde ise ses çıkarmıyor. 


Ben sinirlenip çocukla birlikte çıktım oradan. Başladım dolaşmaya Millet Mahallesi'ni. Derya Caddesi'nin paralelinde uzanan 6. Ova Sk. üzerinde boş bir berber bulduk. Neyse çocuğun saçını kesti. 50,00₺ uzattı benim çocuk sonrasında da adam para üstünü katlayıp çocuğa verdi. Dışarıda fark ettim ki 25,00₺ almış çocuk saçı kesiminden. Kardeşim bu nedir ya hu? Ne zaman 25,00₺'ye çıktı 5 yaşındaki çocuğun saç kesimi? Fırsattan mı istifâde edildi yoksa gerçekten bu kadar arttı mı saç kesim ücretleri? 

Millet Mahallesi'nde sizin tercih ettiğiniz berber hangisi? Yerini ve adını yazabilir misiniz yorum olarak? Mesela yukarıdaki maceradan sonra Millet Mahallesi'nde ucuz bir berber gördüm önünden geçerken. Bakgör Yaşam Evleri - 5'in sırasındaki Bim'in hemen yanında. Saç kesimi 13,00₺ yazıyordu. İşte gider orada sıra beklerim mesela. Devir tasarruf devri azizim! Sizin önerdiğiniz berber ve kuaförü yazarken kaç liraya tıraş olduğunuzu da yazın lütfen. 

Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Beklerken istemediği muhabbetleri de dinlemek zorunda kalıyor insan. Bende arayıp ne zaman müsait olursa o zaman gidiyorum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!