Sünnet Üzere Tırnak Nasıl Kesilir?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
5
Geçenlerde bir arkadaşım Whatsapp üzerinden aşağıdaki görseli iletmiş ve "Sünnet üzere tırnak gerçekten böyle mi kesilir?" diye sormuş. Açıkçası sünnet üzere bir tırnak kesim şekli olduğunu biliyordum ancak uygulamıyordum. Arkadaşıma da "Evet bir kesim şekli var ancak tam olarak bu mudur bilmiyorum; araştırayım." dedim. Arkadaşımın ikilemde kalıp bana sormasının sebebi ise maalesef internette her gördüğümüze güvenememekten kaynaklanıyor. 

Ben kısa bir araştırma yaptım ve sünnet üzere tırnak kesimi hakkında bilgi sahibi oldum. Bundan sonra uygulamada da aktif olacağım için artık hiç unutmam diye düşünüyorum.


Arkadaşımın ilettiği görsel yukarıdakiydi. El parmaklarımızın tırnaklarını keserken ilk olarak sağ elimizin şehâdet parmağından başlıyoruz. Sonrasında orta parmak, yüzük parmağı ve serçe parmağı da kesilerek sol ele geçiliyor. Sol elde ise serçe parmaktan başlayıp baş parmakta bitiriyoruz. Son olarak da sağ elin baş parmağını kesiyoruz. Yukarıdaki görsel de zaten gayet açıklayıcı olmuş.

Ayak parmaklarında ise durum biraz farklı. Sağ ayağımızın serçe parmağından başlıyoruz, sol ayağımızın serçe parmağında bitiriyoruz.

Sizler tırnaklarınızı yukarıdaki gibi sünnete uygun bir şekilde mi kesiyorsunuz yoksa herhangi bir sıraya dikkat etmeden mi kesiyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum...

Yorum Gönder

5Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. ben de işaret parmağından başlayıp birer atlayarak kesildiğini duymuştum ancak benimki kulaktan dolma bir bilgi olduğu için geçerliliği yok. Açıkçası araştırmamıştım. Öğrendiğim iyi oldu sünnet üzere tırnak nasıl kesilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugünden itibaren ben de bu kurala uyarak keseceğim. Sizin de başlamanıza vesile olmuş addediyorum kendimi ve bahtiyar oluyorum efendim. :)

      Sil
  2. Tırnak kesmenin de detayları varmış. Ben sadece önce eller sonra ayaklar kısmını biliyordum. Ellerdeki bu uygulama aklımda nasıl kalır diye düşündüm: Eller amin yapar gibi açılırsa daha kolay sanki. Yani sağ baş parmağı es geçip sağdan sola sıradan 9 parmağın tırnağı kesilip en son baş parmağa dönüyoruz. Bak ben bunu yazarken de aklımda iyice pekişti. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Duo gerçekten de akılda kalıcı bir yöntem buldun. Teşekkürler. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!