511: Öldü Denilen Çocuk Hayata Tutunmuş!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
#BirYaşımaDahaGirdim etti 511!

Sizleri 2010 yılına götürmek istiyorum. Ben de bunu aylar, yıllar önce Quora'da yer işaretlerime eklemişim. Sizlerle paylaşmak bugüne kısmetmiş. Quora'da sormuşlar "Gördüğünüz en mutlu (luk verici) fotoğraf hangisidir?" diye. İşte o soruya gelen cevaplardan bir tanesini sizlerle paylaşıyorum.


Fotoğraftakiler Kate ve David OGG çifti. 2010 yılına ait olan fotoğrafta Kate'in kucağındaki ise o anda ölü olarak doğduğu düşünülen çocukları Jamie. Jamie'nin ikiz kardeşi Emily tamamen sağlıklı olarak erken doğumla dünyaya gözlerini açarken, Jamie'ye doktorlar öldü demişler. Annesi Kate, ölen çocuklarına ilk ve son kez dokunabilmek için kucağına almış ve ona uzun uzadıya sarılmış. Anne sıcaklığını hisseden ölü dedikleri bebek 5 dakika sonra kıpırdanmaya başlamış. Bu kıpırdanmalara doktor "Bunlar refleks hareketleri, yaşam belirtisi değil." bile demiş ancak annesi sarılmaya devam etmiş. Jamie gözlerini de açmaya başlamış. Annesi sütünden vermiş ve ölü denen çocuk tekrar hayata tutunmuş.

İşte yukarıdaki fotoğraf bu anı yakalayan ve anlatan en güzel ve mutluluk verici fotoğraflardan bir tanesi. Olay gerçek mi diye biraz araştırdım ve gerçek olduğunu öğrendim. Şimdi 10 yaşında olan çocuklara kardeşler bile gelmiş. Facebook'ta Kate OGG'u arattığınızda mutlu aile tablolarını görebiliyorsunuz.

Bu olay hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Doktorunuz size böyle yanlış bilgi verse sizin tavrınız ne olur? Yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kate ve David OGG un bu hikayesini hatırlıyorum çok duygusal bir anı. Bir anne olarak eğer bana böyle bir şey söyleseydiler ve aynı sahneyi yaşasaydım eğer taş taş üstünde kalmazdı o kadar yani. Bir annenin çocuğuna beslediği duygu çok farklıdır. Bunu anlatmak ifade etmek örnek göstermekle anlaşılacak bir şey değil tarifi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelik belki de en kutsal sıfattır şu dünyada. Annenin yeri doldurulamaz kat'iyyen!

      Sil
  2. İnanmıyorum 😲Ne kadar güzel, ne kadar etkileyici bir olay.. Sanırım bu durumda, ben de Kate ile aynı şekilde davranırdım. Ve annelik öyle muhteşem, öyle güzel bir şey ki o anın büyüsüyle, öldü sandığım yavruma kavuşmanın mutluluğu ile başka hiç bir şeyi düşünmezdim🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne değilseniz eğer en kısa sürede annelik sıfatıyla mevsuf olmanız dileğiyle. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!