Google Amcamın Akrabaları da Varmış!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
40 gündür şu bloga yazı girememiş olmak benim için büyük bir ayıp. Diğer bloglarıma yazılarım hazırken burada 40 gündür yazamamaktan dolayı kendimi kötü hissediyorum ve diğer bloglarıma yazmak da içimden gelmiyor. Konseptimize uygun olmayacak bu yazım ama yine de bir ses vermek beni rahatlatacak, siz değerli sayıları binlere ulaşan takipçilerimi de sevindirecektir diye umuyorum. [Milyonlar mı deseydim acaba? :)]

Bugün yine yavru bloglarımdan biri olan Enler ve İlkler'e bir yorum gelmiş. Oradaki yorumlarda geçen "Google Amcam" ifadesine karşılık olarak KETA91 rumuzlu bir okuyucum "Yandex Dayı veya Yaani Enişte olmaz mı niye illa Google Amca?" demiş. Bu soruyu görünce "Hah!" dedim. "Google Amcama Sordum için bir konu buldum. En azından hâlâ hayatta olduğumu bilsinler." diye düşünerek bu yazımda Google Amcamın akrabalarından bahsetmeye karar verdim.



Google Amcamın ilk akla gelen akrabası Yandex Dayı'dan bahsedelim. Yandex Dayı da aslında son zamanlarda atağa geçen bir arama motoru. Rusya merkezli firma özellikle navigasyon konusunda bence Google'dan daha iyi. Yandex'in de bazı hizmetlerini şahsen kullanıyorum ve beğeniyorum. Navigasyon ve Disk hizmeti bunlardan birkaçı. Yandex'ten de güzel dayı olur aslında ne dersiniz?

Diğer bahsedilen akraba ise Yaani Enişte. Aslında Yaani Enişte için çok tanıtımlar yapıldı ancak eksik kaldı sanki. Tam anlamıyla tutunamadı diye düşünüyorum. Turkcell bence biraz daha düşmeli bu işin üzerine ancak Google ve Yandex gibi devlerin arasında işi zor sanki. Amca ile dayı işleri götürüyor; enişte ise her zamanki gibi dışlanıyor. Sonradan sülâleye girmek zordur öyle değil mi?

Bunların haricinde Google Amcamın akrabaları arasında Bing Teyze de var. Bing Teyze de çok fazla tutunamadı ülkemizde. Belki ait olduğu topraklarda ünü iyidir ancak Türkiye'de istediğini bulamadı bence. Arayıcıların istediğini bulamayınca adı sanı duyulmaz oldu Bing Teyze'nin.

Siz Google Amca'yı mı tercih edenlerdensiniz yoksa Yandex Dayı, Yaani Enişte veya Bing Teyze ile mi aranız daha iyi? Mutlu bir Pazar günü geçirin. Yorumlarınızı bekliyorum. 

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Popüler olan her zaman daha kolay alışılan oluyor (ya da öyle olması gerektiğine kendimizi inandırıyoruz). Dolayısıyla Google Amca genel olarak ilk tercihimiz. Yandex Dayı'nın sadece mail hizmetinden faydalanıyorum ama Google Amca son zamanlarda canımı çok sıkmaya başladığından, belki Yandex'e geçiş yapabilirim... Yaani ve Bing'in hiç cezbedici yanı yok, dolayısıyla şimdilik bana uzak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google Amca, güncellemelerden dolayı mı sıktı canınızı XHayat? :)

      Sil
    2. Güncellemeler mutlaka olacak, olmalı da ama tuhaf bir tanrısal ego geliştirdiğini hissetmeye başladığımdan beri biraz soğudum amcamızdan ;)

      Sil
    3. Yandex Dayımıza doğru yelken açın o zaman siz. :)

      Sil
  2. Yaniyo bilmiyorum ama yandex in aksayan taraflari var en önemlisi de çoğuhizmeti rusça. Geçen yanliş bir yere basmişim tüm resimlerimi istemeden yandex disc e aktardim. Bing ise maalesef google kadar gelişemedi henüz. Yandex her hizmetinin çevrilmesine izin verirse google a rakip olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çoğu hizmeti çevrilmiş şekilde ancak ilk girişte .ru olarak kaldıysa veya sizi oraya yönlendirdiyse dediğiniz gibi sayfalar Rusça görünüyor. Bu yaştan sonra Rusça mı öğrenelim dayımız için? :)

      Sil
  3. Google amcanın alternatifleri olmalı. Örneğin bir çocuğun 2 amcası varsa, 2 farklı harçlık alabilir, iyidir yaani. Bu arada youtube a da soruyoruz bazı şeyleri, onu da es geçemeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube biraz uzaktan akraba oluyor ama dediğiniz gibi aslında bahsedilebilirdi. :)

      Teşekkürler...

      Sil
  4. SEVDİM GOOGLE AMCA VE AİLESİNİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da kullandığınız sürece sizi seviyor :)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Diğerlerinin de iyi olduğu yanlar var. Mesela Yandex'te görsel arama yaptığında tam ölçüyü veriyorsun sana o ölçüye uygun görselleri sunuyor hemen. Google Amcam'da da vardı bu özellik kaldırmış kerata. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!