Helale Harama Dikkat Ediyor muyuz?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
Ülkemizde haramlardan kaçınmak maalesef çok zor. Bireysel olarak bir şeyler yapmaya çalışsan bile devlet tarafından önleyici tedbirler olmadığı için senin bireysel çabaların çok da iyi sonuç vermiyor. Sözde Müslüman bir hükümet tarafından yönetilen devletimiz haramı engellemeye yönelik adım atmazken tam tersine harama teşvik edici hareketler peşindeler. Ben bugün gıda yönünden haram konusunu işleyeceğim. Diğer haram konulara ayrıca değiniriz.

Ülkemizde maalesef 2006 yılından itibaren adını almaya bile iğrendiğimiz domuz (hınzır) eti, kasaplık et statüsüne alındı. Yani marketlerde, kasaplarda "D. Eti" şeklinde kısaltmalar görürseniz hemen atlamayın dana etidir diye; dikkat domuz eti çıkabilir. Dana eti bile olsa kesen adam besmele ile kesmediyse de durum farklı değil o hayvanın da eti yenmez zaten.

Yazarken aklıma geliyor geçenlerde bir araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Araştırmada "İslâm'a en uygun yaşayan İslâmî ülkeler" sıralanıyordu. Biliyor musunuz ilk sıralarda hatta ilk 40'ta hiçbir Müslüman devlet yer almıyor.


2018'deki istatistiklere göre Türkiye, İslâm'a en uygun yaşayan ülkeler sıralamasında 95. sırada. Ağlanacak hâldeyiz be azizim!

Asıl konumuz dediğim gibi ürünlerdeki helallik - haramlık konusu. Maalesef çoğu ülkede gerek sağlığa zararlı olmasından dolayı gerekse dînî hassâsiyetlerden dolayı yasak olan katkı maddeleri ülkemizde serbest. Üretilen ürünlerde de çok fazla hileler, haramlar var. Aşağıya bir video bırakacağım. Bu videoda Gıda Mühendisi Hayreddin İŞBİLİR, firmaların bizden sakladığı hatta kendilerinin bile bilmediği gerçekleri yüzümüze yüzümüze vuruyor. GİMDES'in düzenlediği bir konferansta konuşmuş sanki Hayreddin Bey. GİMDES bile tek başına güvenilir bir kaynak değil ama şu boşlukta kabul edilebilir diyebiliriz belki.


Gerçekten günümüzde imânı korumak çok çok zor. Dört bir taraftan düşmanlar imânımızı yıpratmak için saldırıyor. İmanı koruyan kaleler vardır; bunlara sıkı sıkı yapışmak ve hayatımızda tatbik etmeliyiz. Helali ve haramı iyi ayırt etmeli ve uyanık olmalıyız. Önce kendi nefsime sonra sizlere öğrendiklerimizle amel edebilmeyi nasip etsin Yüce Yaradan!

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok güzel faydalı, şu zamanda gerekli ve elzem olan bir konuyu kaleme almışsınız, yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyup anlamayı ve uygulamayı Rabbim hepimize nasip etsin (ben de dâhil).

      Sil
  2. Ahir zamanda helal ve harama dikkat etmek offff diyelim rabbim helal dairesinden ayırmasın

    YanıtlaSil
  3. Ne yediğimiz ne içtiğimiz nasıl yaşadığımız çok önemli.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!