Nerelerde Ya Hu Bu ReHiTu?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
55
Son zamanlarda yüzlerce mail, mesaj, yorum alıyorum nerelerdesin görünmüyorsun diye. Takipçilerimi daha fazla merak ettirmemek adına bir yazı yazayım istedim. Bu gelen mesajlardan anladığım kadarıyla benim gibi dört kulvarda koşturan birisini sadece tek bir yerde takip ediyor takipçilerim. Oysa bende birçok blog ve sosyal medya hesabı var. Birinde göremezseniz diğerinde olurum. [Şu ilk baştaki cümleyi kuranlar bana hiç inandırıcı gelmez. Ben yazınca inandırıcı oldu mu acaba? Yani demek istiyorum ki beni arayan soran olmadı. Olduysa da bir elin parmağını geçmedi. Eksikliğim hissedilmedi yani. :) "Yüzlerce mesaj" ha? 100 mü 999 mu abim/ablam benim? :) Yazar burada diğer blogger ve sosyal medya fenomenlerini kıskanıyordu. Zaten Fenomenolamayangiller'in kurucusu da kendisi değil miydi ki? :)]
 
Nerelerde şimdi by Aylin5 acaba?
Yazıyı dallandırıp budaklandırmada üstüme yoktur. 

Atlarım daldan dala, 
Yazarım size birkaç konuyu bir arada. 
Şairim diye geçinenler var burada, 
Haydi bulsunlar bakalım işte uyak orada!

Eksikliğimi hissedip yazanlar olunca bir şeyler karalayayım dedim ve sabahın köründe geçtim bilgisayar başına. Aslında dün gece yazacaktım bir şeyler ancak bir anda bloglardan soğudum nedense. Sileyim komple blogları ve sosyal medya hesaplarından ilerleyeyim diye içimden geçirdim. Biraz daha bu düşünce içinde olsam yapardım çünkü geçmişte yapmışlığım vardı. O yüzden o düşünceden sıyrılmak için hemen kapattım bilgisayarı ve biraz mobilde takıldıktan sonra erkenden yattım. Sabah kalkınca tekrar bloglarıma aşkla sarıldım. :)

Evet buraya ayda bir yazar hâle geldim ancak benim yavru bloglarım olduğunu Mısır'daki sağır sultan bile duydu. Burada yoksam yavru bloglarımdan birisindeyimdir. Yavru bloglarımı görmek ve takip etmek istiyorsanız geniş ekranlı bir cihazdan giriyorsanız solda, dar ekranlı bir cihazdan giriyorsanız da bu yazının altında mevcuttur. Ayrıca Blogger hesabımı da ekliyorum buraya. Ona tıkladığınızda da yavru bloglarım karşınıza çıkacaktır. Benim en kötü hedefim 2 haftada bir her bloguma yazı girmek. En iyi hedefim ise her hafta konu girmek. Zibilyon kadar blog olduğu için bu mümkün olamıyor belki ama uğraşmaya devam. 

Aslında bloglardan da biraz uzak kaldım. Ben eskiden blogları RSS sistemiyle takip ediyordum. Sonrasında ise Facebook gruplara üye oldum, orada da paylaşımlar gördükçe uğrarım bloglara düşüncesi ile RSS takibini bıraktım. Facebook veya diğer sosyal mecraları da mobilden kullandığım için linke tıklayıp gitmek yerine çoğu zaman beğenmekle yetiniyordum. Bazen paylaşıyordum ama içine girip okumayı bilgisayar başında yaparım hem rahat rahat yorum da yazarım düşüncesi ile es geçiyordum. Bu blog sektörü de açıkçası karşılık istiyor. Yani sen birine gidip yorum yapmazsan kimse sana gelip yorum yapmıyor. Menfaatler üzerine kurulu bir düzen var maalesef. Ben gitmeyince o gelmiyor o zaman da unutulup gidiyorsun. Buna bir ayar çekeceğim yakın zamanda. 

Bloglardan uzak kalmamın farklı sebepleri var. Onlardan bir tanesi de iş değişikliği. 21 Ocak itibariyle eski işimden ayrılıp daha kurumsal bir firmaya geçtim. Çalışma mantığım eski işimle benzer ancak burada daha rahat bir ortamım olacak diye ümit ediyorum. Duâ edin de muvaffak olayım. 

Çok yazdım yine değil mi? Beni merak eden, arayıp soran yüzler(c)e (kişiye) teşekkür ederim. :) Beni @rehitucom kullanıcı adı ile Twitter, Instagram ve Facebook'ta bulabilirsiniz. @rehitu veya @recephilmi olanları takip etmeyin (etseniz de oradan geri takip etmiyorum) çünkü oraları daha çok gerçek hayatta tanıdıklarımı, eş, akraba ve dostlarımı takip etmek için kullanıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın sizler de benim dostumsunuz. :) 

Daha fazla sıvamadan ben kaçıyorum. Kendinize iyi bakın. Beni unutmayın. 

Takibe takip, 
Yoruma yorum, 
Tanıtıma tanıtım, 
Mime mim, 
Dişe diş, 
Kana kan! 
Selamlar olsun size Antalya'dan...
Tags:

Yorum Gönder

55Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. New way of writing.. ☺👍 Thanks for sharing in such a nice way.. ..

    YanıtlaSil
  2. Nerede bu adam dedim içimden ve ziyaret edip, yavru bloglarindan en sevdigime yorum atmistim. Sabahina sen yazi yazdin hocam. Birde ticarete atildigini yazmayi unutmussun hocam. Ticaretten sonra sanki yazilarin azaldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ticarret.com henüz çok vaktimi almıyor ancak dediğim gibi iş değişikliği falan yavaşlattı beni.

      Sil
  3. o blog silme işini ben yaptım,birkaç ay uzak kalıp sonra yine kaldığım yerden devraldım :) blog yazma işi bir kere sirayet edince bünyeye kolay kolay vazgeçilmiyor.

    Takibe takip,yoruma yorum kısmı bana göre değil..naçizane fikrim..Kalabalıktan ziyade
    paylaşımlarınızla (her sosyal mecrada) ilgili birkaç hoş insanın varlığı en güzel olanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eskiden çok yaptım ve pişman oldum. Şimdi pişman olmak istemiyorum tekraren.

      Bana göre de değil karşılıklı olanlar; zaten oraya da iğneleme amaçlı yazdım.

      Sil
  4. Sosyal medyayla haşır neşir olmak zor tabii iş ticaret olunca bu daha da zor oluyo..Umarız çok başarılı olursunuz,emeğinizin hakkını alırsınız..Bol kazançlar..😊

    YanıtlaSil
  5. Ben heryerde görüyorum Rehitu seni :D Instagram, facebook, bloglar :D

    YanıtlaSil
  6. Geri dönüşümü harika bir yazıyla taclandırmışsin okurken insan tebessüm etmenden geçemiyor . Yeni işin hayırlı olsun .

    YanıtlaSil
  7. Bu 2020 yılı çok enteresan bir yıl kardeşim.

    YanıtlaSil
  8. Karikatüre bayıldım abi :) Yazıya da bayıldım. Çok da uzak kalma ya bu dünyalardan özlüyoruz seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buralardayım Ali de farklı odalarda bulamıyoruz birbirimizi...

      Sil
  9. Bence bu blog yani re-hi-tu ana blog, diğerleri de yavru olduğu için anasına bi tık daha önem verebilirsin. Mirasta bile anaya pay daa fazla düşer:)) Buraya haftada bir yazı, diğerlerine de müsait oldukça girersin. Mesela seni yeni tanıyan biri bi yere kaydedip takip etmek istese, rehitu yu kaydeder, zaten buradan diğerlerine ulaşırım diye düşünür. Blog kapatmayı da düşünme bence. Takibe takip kısmı üzücü ama doğru,neden çünkü bu camia gerçek bir yaşamın izdüşümü sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerilerini dikkate alacağım Duo. Haklısın. Teşekkür ederim.

      Sil
  10. Takibe takip yapılır abi :) Bir zamanların efsane sözüydü.

    YanıtlaSil
  11. Aslında herkesin zamanı kısıtlı o yüzden genelde insanlar karşılıklı iletişim halinde olduğu insanları tercih ediyor. Gerçek hayatta da bu böyle değil mi ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok haklısınız artık vakit yetmiyor insanlara. Bir gün 24 değil 48 saat olsa gene yetmeyecek sanki. Vaktin de bereketi kalmadı. :(

      Sil
  12. güldürdün beni yaaaaa :) hoşgeldin. biz blogçuyuz işte. bu blogun bizim için yaniii asıl yerin :)

    YanıtlaSil
  13. bikaç defa gelip sorduydum biliyon. önceki yazındaki konuyla meşgul olduğunu düşündüydüüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onunla çok ilgilenemedim açıkçası ancak farklı bir dönem oldu. Bundan sonra daha aktif olurum inşallah. :)

      Sil
  14. Karikatür çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karikatür başka bir blogcu arkadaşa ait. Sağ olsun kendisi buna lâyık görmüş bizleri.

      Sil
  15. Ayy nereden başlayayım bilemedim valla. Ama bir klasik yapıp çok güzel yazmışınız teşekkür ederim diyeceğim. Şaka şaka öyle demeyeceğim keyifle okudum hatta bazı bölümlerinde gülümsedim, keyifliydi gerçekten. İş değiştirmene sevindim tebrik ederim umarım yeni işinde mutlu , mus mutlu çalışırsın. Şu karşılıklı yorum ziyeret vs gelecek olursak orada çok haklısın gerçekten. Ben bu konuda sizi destekliyorum böyle şeyler karşılıklı olmaz destektir. En baştan beri kendime şunu hedef aldım 3 tane blog seçiyorum girip yorum yapıp ziyaret yapıp reklamı varsa tıklayıp çıkıyorum. Bundan karşılıkta beklemiyorum herkes bunu yapsa yeter. Aslında daha çok yazar burada gevezelik te yapardım ama bir daha gelmeye yüzüm olsun diye kısa kesiyorum. Gitmeden şunu da söylemeden geçemeyeceğim (keşke benine 999 kişi merak etse:) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben karşıma çıkan bloglara vaktim el verdiği sürece yorum yapıyorum. Reklama tıklama konusunda bonkör olduğum söylenemez. İlgimi çeken reklama tıklarım sadece.

      999 kişi merak etse bizi şimdi zirvede olurduk zaten. :)

      Sil
  16. Öncellikle yeni işin hayırlı uğurlu olsun evet biraz fark ettik yokluğunu ama insanız yoruluyoruz işlerimiz oluyor bu tip durumlardan dolayı çok aşırı bir sorgu içerisine girmiyoruz ama süre çok uzayınca harekete geçmiyor da değiliz blogları silmek kötü bir fikir olmuş neyse ki vazgeçmişsin antalya yı anlamadım Bursa da değilmiydin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni işimin merkezi Antalya ama ben Bursa'dan devam edeceğim. Geçen hafta oradaydım da o yüzden öyle yazdım.

      Sil
  17. sende yoksun ReHiTu..
    hoşgeldiniz tekrar. bu arada antalyadan selamlar demişsiniz. taşındınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senin kadar ara vermedim abi hiç değilse. :)

      Yok taşınmadım ama iş değiştirdim. Yeni işimin merkezi ise Antalya.

      Sil
    2. Hayırlı olsun inşallah.. yeni işin.

      Sil
  18. Abi ne kadar çok bloğun varmış 🙂 ben de bir tane olmasına rağmen yeterince ilgilenemiyorum. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yeterince ilgilendiğim söylenemez ama işte bulaştık bir işe. :)

      Sil
  19. Selam ve saygılar ReHiTu. Yeni işiniz hayırlara vesile olsun. Bu karşılık olayı aslına bakarsanız gerçek hayatta asla tasvip etttiğim bir durum değil derim fakat maalesef blog dünyasında sanırım kurallar bu yönde şekilleniyor. Aslında polemik yapmadan ben de hazır sizin yazınız minvalinde bazı serzenişlerde bulunacağım “sözüm meclisten dolayı”. 40’ımdan sonra bazı eski alışkanlıklarım ve huylarımı gözden geçirme dönemindeyim. Eskiden herkesin üzerine düşer, arar’ hal hatır sorar ve karşılık beklemezdim. Sanırım bende “bencillik ve ego çağında” bu yönse veriliyorum, değişiyorum. Nedense bu problemli durumu sizin gibi blog arkadaşlıkları ile aşıyorum. Aslında bazı merkezler belirleyip sanal bu arkadaşlıkları pekiştirecek ve sosyalleşmeyi arttıracak çareler bulsak diyorum. Elbette bunlar masraf işleri fakat aynı il ya da yakın illerde belki de geçerken merhaba deme zahmetinde bulunanlara cevap verme...benim aklıma gelenler. Mesela Bursa’ya gelsem size merhaba demek isterim😀En azından nerede bu ReHiTu demezdim 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu çok istiyorum ağabey. Keşke blogcular gerçek hayatta da tanışıp kaynaşlar. Bursa'ya ne zaman gelirsen beni arayabilirsin. Numaramı da yazıyorum buraya şimdi. 546 443 07 05. Kocaeli tarafına geldiğimde de ben de sizi ziyaret etmek isterim.

      İşim gereği bu aralar geziyorum. Mesela önümüzdeki hafta Antalya'da olacağım yine. Antalya'da olan arkadaşlarla ben de gerçek hayatta görüşmek isterim.

      Sil
  20. Özellikle ziyaret ettiğim belli bloglar var; fırsat buldukça bu bloglara mutlaka uğrarım. Diğer arkadaşları da biraz daha nadir ziyaret ediyorum vakitsizlikten (maalesef)..
    2-3 haftadır ben de eskisi kadar aktif değilim. Şu aralar o kadar yoğunum ki, normalde 2 günde bir bloğa içerik girerken, neredeyse 3 hafta sonra bir yazı girebildim. Bu süreçte sanırım benim de yokluğum pek hissedilmemiş olacak ki, mesaj kutum destek talepleriyle dolup taşmışken ve ben bu mesajlara 2-3 günde bir anca dönüş yapma fırsatı bulurken, hiç kimse "hayırdır, nerelerdesin, görünmüyorsun" diye bile sormamış :D (birkaç kişi sormuş, haksızlık etmeyeyim). Sanki hiç uzaklaşmamışım gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz... Eh bundan şikayetçi olduğumu da söyleyemem aslında :)
    Bu arada yeni işiniz hayırlı olsun. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin blogunuzun adresi nedir acaba?

      Yeni işimle ilgili temenniniz için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Her zaman profil link kullanmıyorum, sadece isim yazınca da "acaba kim bu" diye merak edenler oluyor. Blogger yorum sistemine bir düzenleme şart. (Xhayat .com) )

      Sil
    3. Adı/Url seçeneğini seçtiğinizde de adınızdan sonra url olarak xhayat.com'u girseniz keşke de böyle meraklandırmasanız bizi. :) Şaka bir yana evet Blogger yorum sistemi daha efektif hâle dönüşmeli. Disqus gibi olsa süper olur.

      Sil
  21. yeni işiniz hayırlı olsun :) blog tanıtımı yapmak zor gerçekten... ben de .com veya .com.tr alan adına geçmek istiyorum ama hala emin değilim yapabileceğimden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yapılamayacak bir şey yok. Devam etmeyi düşünüyorsanız bloglar âleminde .com güzel olur.

      Sil
    2. teknik bilgi eksikliği...

      Sil
    3. Çok zor bir konu değil aslında. Bunun hakkında yazılmış makaleler vardır muhakkak bulamazsanız ben yazayım bir tane. :)

      Sil
  22. Vay Teyzemin oğlu. Nasılsın? "Nerelerdesin?" diyeyim benim de senden hiç haberim yokmuş gibi :) Zor bir süreçten geçtik/geçiyoruz... Allah aile hayatında huzur ve mutluluk, iş hayatında bol bol e-mail checking'ler versin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin teyzemin oğlu amin. Bilmukabele diyorum. (Bilmukabele ne kadar güzel bir sözcük ya hu! Her şeyi kapsıyor.) :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!