Otobüslerdeki Yedek Şoförlerin Uyuduğu Yer

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
18
Geçenlerde üst üste otobüs yolculuklarım oldu ve bu yolculuklar sırasında aklıma takıldı yedek şoförlerin uyudukları yerler nasıl acaba diye düşündüm, merak ettim. Ben bunu en iyisi Google Amcama sorayım dedim ve işte şimdi buradayım. Eğer sizler de merak ediyorsanız otobüslerdeki Hilton'u yazımı okumaya devam edin.

Benim gibi aklına takılıp da otobüslerdeki uyuma yerlerini araştıran çok olmuş olmalı ki bir Youtube girişimcisi bunu fırsata çevirmiş ve Otobüs Videoları adını verdiği bir Youtube kanalı açmış. Kanalının 102 bin abonesi var ve en çok izlenen videoları da otobüslerdeki uyuma yerlerini gösterdiği videolar. Aşağıya ekleyeceğim video yazıyı yazdığım an itibariyle tam 1.968.819 görüntüleme almış. Şaka gibi değil mi? :)


Bizim yazılarımız 300 - 500 görüntüleme alırken videolu içerikler alıp başını gidiyor. Youtuber olabilsek keşke biz de. :)

Neyse konumuza dönelim. Bütün otobüslerde yatma yerleri böyle değil ancak çok konforlu olduğu da söylenemez. Bazı araçlarda biraz daha geniş bazı araçlarda biraz daha dar olabiliyormuş. Hem dışarıdan hem de otobüsün içinden giriş var içeriye. Mezara veya MR'a giriyor gibi oluyorsunuz ama uyurken hissetmezsiniz herhalde. Çok uykun yoksa girilmez ama oraya ya. Hele benim gibi göbekliler hiç giremez oraya. Yeni otobüslerde biraz daha geniş sanırım o uyuma yerleri.


Yukarıdaki fotoğraf 2017 Travego'ya aitmiş mesela. Burası bir nebze daha iyi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Daha önce hiç otobüslerdeki uyuma yerlerinde uyudunuz mu? Böyle bir tecrübeniz oldu mu? Yorumlarınızı bekliyorum...

Yorum Gönder

18Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. ben de merak ediyordum bu adamlar nereye gidiyor nerede uyuyor diye :)) pek konforlu değil hatta ürkütücü bile. Koltukta uyumayı tercih ederim ben şoför olsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Girmesi ayrı dert, üst baş değiştirmesi ayrı bir dert, yatması ayrı bir dert çıkması bambaşka dert. :)

      Sil
  2. Bacaklarını uzatsan yeter... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yetmez ya, boğulacak gibi olurum ben orada. :)

      Sil
  3. fotolara bakarken bile nefes alamadım. klostrofobik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klostrofobi boğulma korkusu idi sanırım. Bende yok ama rahat edemeyeceğimi düşünerek girmem böyle yerlere. :) Ne korkması azizim! :)

      Sil
  4. Allah kolaylık versin şoförlere. Ben de pek sevmem dar yerleri. Nefes alamayacakmışım gibi geliyor. Böyle bir fobimin olmadığını düşünüyordum. Asansöre vs. biniyorum. Fakat bir kere mr.'a girme ihtiyacı oldu. Zor durdum içeride. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim de çok korktu ve yarıda ağlayarak çıktı MR'dan. Bu yazımı okuyunca da aynı muhabbeti yaptık zaten. :)

      Sil
  5. Otobüs şoförleri sanki ölmeden mezara girmiş gibiler;) Youtube olayı inanılmaz ama ya gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youtube'da iyi bir video oluşturma konusunda becerim olsa çok mutlu olurdum. Ha klâsik Hilmi olarak o becerilere sahip olmak için hiçbir şey de yapmıyorum ama hayıflanmaya devam ediyorum. Ya hu şu videoda ne var da 2 milyon görüntülenme almış ki öyle değil mi? İlginç...

      Sil
  6. Okumaktan ziyade izlemek daha kolay ve daha az yorucu olduğundan, en sıradan videolar bile yazılı olandan çok daha fazla görüntüleme alabiliyor. Youtuber olma konusunu bir düşünün derim. Bence genel başarı potansiyeliniz oldukça yüksek, ekrana yakışacaksınız ;)
    Seneler önce, şehirler arası bir otobüs yolculuğu sırasında merak edip "yedek şoför nerede uyuyor" diye sormuştum :)) Mola verdiğimizde uyudukları yeri göstermişti. Bu videodakine benzer daracık bir alan. Görmek bile soluğumun düzensizleşmesine neden olmuştu. Orada uykuya dalmak benim için neredeyse imkansız olurdu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekrana yakışırım belki yakışmasına ama orada da az çok video düzenlemeden falan anlamak gerekir. Çok amatör kalıp sırıtmamak lâzım izleyiciye. Aslında bir kanalım var ama kendi videolarımdan ziyade sağdan soldan bulduğum videolar var içinde. Bir şeyler yapmak gerek. :)

      Sil
  7. Bende hep merak etmişimdir abi :) Sayende öğrenmiş oldum. Çok darmış. Bunalırım gibime geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı fikirde sanırım bu konuda. İşte o adamlar da ekmek parası için giriyor demek ki o daracık alana. :(

      Sil
  8. değerli bilgileriniz için teşekkürler https://www.tarimilanlari.com tarım alışveriş sitesinden ihtiyacınız için yardımcı olabilirim iyi günler

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!