Dünyanın ve Türkiye'nin En Genç Anneleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
9
Eskiden ayrı bir blogken Enler ve İlkler'de kaleme aldığım Dünyanın En Genç Ninesi'ni de taşıyıp ana bloga almıştım. Diğer taraftayken de buradayken de sizlerin ilgisini çekti ve hararetli yorumlaşmalara da sebep oldu. Böylesine ilgi çeken konunun benzeri olan Dünyanın En Genç Anneleri'ni de çok geçmeden kaleme alayım dedim.

Yazıma tam anlamıyla geçmeden önce belirteyim. Ben bu yaşlardaki çocuklar evlensin anne olsun veya nine olsun görüşünü savunan biri değilim. Yorumlarımdan birinden sanki böyle bir anlam çıkartılmış. Benim bahsettiğim konu insan anatomisinin bu yaşlarda gebeliğe uygun olmasının şaşırtıcı olduğu idi. O yüzden bu konuyu hem Enler ve İlkler hem de Bir Yaşıma Daha Girdim etiketleri altında yayımlıyorum.

Dünyanın En Genç Anneleri'nin yer aldığı listeyi incelerken bir Afyonlu ve Türk olarak ilgimi çeken noktadan başlamak istiyorum. Türkiye'den hatta memleketim Afyon'dan da bir kız çocuğu da bu listeye girmiş. 12 Mart 1990'da 9 yaşındaki bir kız çocuğunu ailesi hastaneye götürüyor ve sezeryanla doğum yaptırıyor. Dr. Mehmet TELEK (ki hâlen yaşıyor ve şehrin hatta Türkiye'nin ilk özel tüp bebek merkezinin kurucusudur kendisi. Eski milletvekillerinden aynı zamanda. Öğrendim ki geçen sene tüp bebek merkezini de devretmiş artık.) doğum yaptırdığı 9 yaşındaki kız için resmî olarak 9 yaşında ama benim görüşüm birkaç yaş daha büyük olabilir demiş. Kızın adı belirtilmemiş.


Üstteki gazete küpürü de o zamanın Reuter's Haber Ajansı'na ait. Mehmet Hoca'nın da dediği gibi uluslararası tıp literatüründe kaydı geçen en genç anne sadece 5 yaşında. Gelin ona da bir göz atalım, ne dersiniz?

5 yaşında anne mi olunur, inanılır gibi değil; öyle değil mi? Maalesef oluyormuş. Olay 14 Mayıs 1939'da Ticrapo, Peru'da gerçekleşiyor. Kızın adı da Lina Medina imiş. Doğurduğu erkek bebeğe Gerardo ismi verilmiş. Çocuk 2,69kg ağırlığında 47,5cm uzunluğunda doğmuş. Bakıldığında gayet de sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelmiş.

Medina'nın annesi karnında tümör var düşüncesi ile kızlarını hastaneye götürmüşler. Ancak çocuğun 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkmış. 1,5 ay hastanede bekletmişler ve 5 yıl 7 aylıkken, yani daha ilkokul çağında bile değilken, kardeşi doğması gereken yaşta çocuğu doğmuş. :( Doktorlar aileyi sorgulamışlar hatta babasını tutuklatmışlar ancak sonradan kanıt da bulunamadığı için salıvermişler. Hormonlarının çok hızlı gelişmesinden dolayı böyle bir şey yaşandığı söylenmiş. Bebeğin babasının kim olduğu hiçbir zaman tespit edilememiş.

Dünyadan ve Türkiye'den birer örnekle en genç anneleri yazdım sizlere. Daha fazlasına ulaşmak isterseniz Wikipedia'da bir liste var. 6, 8, 9 ve 10 yaşlarında anne olmuş çocukları ve öykülerini oradan okuyabilirsiniz.

Sizin çevrenizde var mı çok erken yaşta anne olanlar? Bu kadar erken yaşta olmaz belki ama genç kız yaşlarında anne olanlar vardır muhakkak. Yorumlarınızla bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim şimdiden.

Yorum Gönder

9Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. üzerinize alınmayın, midem bulandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebep olduğum için özür dilerim ancak amacımız bilgi paylaşımı idi.

      Sil
    2. paylaştığınız için değil, anlatmak zor

      Sil
  2. 5 yaşında çocuğun doğurması ne demek ya. Doğan ve doğuran ne kadar sağlıklı olur. Yazık ki dünyanın çivisi çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyanın çivisi çok çok önceden çıkmış evet ama ne hikmetse yuvarlanıp gitmiyor olduğu yerden. :(

      Sil
    2. Bu konularda çok söylemek istediklerim var ama neyse susuyorum.

      Sil
  3. Beş yaş, dokuz yaş aklım almıyor çocukdan anne mi olur? Bunların anne ve babaları neden sahip çıkmamışlar çocuklarına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık sahip mi çıkmamışlar yoksa farklı bir şeyler mi var bilemiyoruz. Gerçekten akıl almayan cinsten bilgiler bunlar...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!