En Hızlı 100 Mil Koşucusu Zach Bitter

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
8
Biliyorsunuz önceden bu yazıları "Enler ve İlkler" adı verdiğim yavru blogumda yazıyordum. Şimdi neredeyse tüm yavru blogları kapatıp ana blogda topladım. Yavru blogların adını da etiketlere çevirdim ve artık bu şekilde devam edeceğim. Sanırım benim için bu daha kolay olacak.

Bir konunun ilkleri veya enleri beni her zaman merak ettirmiştir. O yüzden sadece o konu için bir blog açtım zaten. "İlk",  "en", "rekor" gibi ifadeler ilgimi çeker ve o makaleyi muhakkak okurum. Dünyanın en hızlı 100 mil koşucusu kimdir, rekoru nedir diye sormuşlar Quora'da. Oradan merak saldım ve araştırdım ben de.

Dünyanın en hızlı 100 mil koşucusu, rekorları da hâli hazırda elinde bulunduran Amerikalı ultramaraton koşucusu Zach Bitter imiş. Zach Bitter bu rekoru 24 Ağustos 2019'da kırmış. Şu anki rekor süre 11 saat 19 dakika 13 saniye imiş. Sanırım burada 100 milin kaç kilometreye tekâbül ettiğini söylemek gerekecek. 100 mil tam olarak 160,9344 km'ye tekabül ediyor. Düz hesapla 161 km. Düz olmadı diyorsanız 160 yapalım. :) Uzunluğunu anlamanız için ise Karadeniz yöresini bilenler için örnek vereyim Artvin - Rize arası 159 km'dir. İşte bu mesafeyi 11 saat 19 dakika 13 saniyede koşmuş bu adam. Bundan önceki rekor ise 2002'de Oleg Kharitonov tarafından kırılmış ve Bitter'in süresinden 11 dakika daha fazla imiş.

Bu 100 mil koşularıyla birlikte gerçekleştirilen başka bir yarış daha varmış ki o da 12 Saat Koşusu. Yani 12 saatte ne kadar yol koştuğuna bakıyorlar. Bitter çikolata arkadaşımız 24 Ağustos 2019'da bu rekoru da kırmış ve 100 mil koşusundan sonra durmamış 40 dakika daha koşmuş ve 12 saatin sonunda 104,8 mil yol katetmiş. Bu da bir dünya rekoru şu an. 104,8 mil de 168,66 kilometreye tekabül ediyor.

Bir insanın 12 saat boyunca koşabilmesi için ne kadar dayanıklı olması gerektiği konusunda şöyle bir düşündüm de adam sağlam iş yapıyor hacım! Tipine baksak çiroz gibi biri aslında. Bakacak mısınız tipine? Buyurun o zaman:


Siz 12 saat koşabilir misiniz? 12 saatte kaç km yol katedebilirsiniz? Ben düşündüm de cevapsız kaldı tüm bu sorular. Sizden cevap bekliyorum ama muhakkak. 

Yorum Gönder

8Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. dış görünüşe aldanmamak gerekiyor o zaman =:)

    YanıtlaSil
  2. Bundan 24 yıl önce falan 5 km koşuyorduk şimdi 1 km bile koşamam

    YanıtlaSil
  3. Yavru blogları kapayıp, tüm konuları buraya almanız bence çok iyi oldu. Bu tür konuları tek bir yerden takip ediyoruz böylelikle. Zach Bitter hakkında açıkçası herhangi bir bilgim yoktu. Sayenizde öğrenmiş oldum. Evet adamın tipi çiroz gibi ama demek yetenekliymiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da yaradı blogları tek yere toplamak Gülhan Hanım. Alexa değerlerimde iyileşmeler var.

      Milyoner'de falan çıkar belki bu soru. Bilmek lâzım. :)

      Sil
  4. O mesafenin koşulabilmesi için hem kasların hem ciğerlerin hem de mental olarak güçlü olması lazım. Tebrikler Zach Bitter

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!