Dünyanın En Büyük Çiçek Bahçesi: Dubai Miracle Garden

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Bu aralar Telegram'da güzel kanallara takılıyorum sürekli. Oralarda da güzel paylaşımlar oluyor. Bir önceki yazımda da oradan beslenmiştim sanki şimdi de aynı kanaldan besleniyorum. Rusların bir kanalı ve güzel paylaşımlar yapıyorlar. Ben de dünyanın herhangi bir yerindeki güzel manzaraları New Places, New Friends isimli grupta paylaşıyorum. Eğer sizler de gruba katılmak isterseniz aşağıya bırakıyorum davet bağlantısını:

 
New Places, New Friends
Herkese açık grup · 113 üye
Gruba Katıl
We are sharing new places and finding new friends around the world.
 
Enler ve İlkler kategorisine giren bilgilere eriştiğimde de burada sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Dünyanın en büyük çiçek bahçesi Dubai'deki Miracle Garden imiş. İçerisinde farklı temalarda onlarca çiçek türü ve bahçesi bulunan Miracle GardenTürkçe isimlendirecek olursa Mucize Bahçe diyebiliriz. 12 yaş üstü yetişkinlerin 55 AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi) ödeyerek ziyaret edebildiği Miracle Garden'da Lake Park, Hearts Passage, Floral Clock, Floral Castle, Big Teddy Bear, Mickey Mouse ve Emirates A380 gibi farklı bölümler var ve bu saydıklarımın tamamı çiçekten. 

Mucize Bahçe

72 bin metrekare alanda ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatan Miracle Garden, en büyük çiçek bahçesi olma özelliğinin yanısıra içerisindeki farklı donanımlarda da Guinness Rekorları'nda yerini almış durumda. Mesela üstte de bahsettiğim Emirates A380, en büyük çiçek aranjmanı ünvanını elinde tutuyor. 72.95 m x 78.34 m x 21.98 m boyutlarındaki bu çiçek aranjmanı tahmin edebileceğiniz üzere bahçenin en çok ilgi çekenlerinden.

Çiçek Airbus

Miracle Garden'da ayrı bir rekoru elinde bulunduran diğer donanım ise Big Teddy Bear. En uzun boyutlu ağaç budama sanatı işinde rekoru elinde bulunduruyor bu ayımız. 18.06 metre yüksekliğindeki bu yapı tahmin ettiğiniz üzere destekli bir şekilde duruyor. Üzerinde 100.000 adet bitki ve çiçek bulunuyor ve toplam ağırlığı ise 35 ton civarında. 

Toplamda 45 milyon çiçeğe ev sahipliği yapıyor Miracle Garden. Yılın 7 ayı açık oluyormuş ki bu aylar Kasım - Haziran ayları arası. 2013'te 14 Şubat Sevgililer Günü'nde açılmış bu bahçe. "Çöldeki Cennet" diye de isimlendiriliyor ziyaret edenler tarafından. Siz daha önce duydunuz mu burayı? Daha da önemlisi ziyaret ettiniz mi? Yorumlarınızı bizimle de paylaşın da gitmek için daha da şevkimiz artsın. Tabi önce paramızın artması gerekiyor. :) 

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Sizin bu bilgilendirici yazılarınızi çok seviyorum geçen de sayeniz de en büyük şelaleyi öğrenmiştim .
    Yazılarınızın devamı bekliyorum.
    Hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu heves bende olduğu sürece yazmaya devam edeceğim. İlk yorum yapanım oluyorsunuz ikidir; teşekkür ederim.

      Hayırlı Ramazanlar...

      Sil
  2. Ayy çok güzel. Orada olmak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bunu herkes ister. Uzun sürerse ve her adım başı fotoğraf çekilme olayı olursa ben sıkılırım herhalde.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!