Online Market Alışverişlerim

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
71
Ben her zaman şunu savunan birisiyim. Tüketici ve müşteri olarak tüm deneyimlerimizi üreticilerle, satıcılarla, o hizmeti bize sunanlarla paylaşmak zorundayız. Bu paylaşımı ister çevrimiçi ister çevrimdışı yollarla yapalım ancak muhakkak firmaya geri dönüş sağlayalım. "Memnûniyetinizi dostlarınızla, şikayetinizi bizimle paylaşın." der firmalar ancak siz her ikisini de hem dostlarınızla hem de firmayla paylaşın. Paylaşın ki firma da kendi hatalarını görsün ve çeki düzen versin. Olumlu bir geri dönüş yaptıysanız da firmaya ve çalışanlarına bir moral olsun. O yüzden ben mümkün mertebe aldığım hizmetle ilgili düşüncelerimi sosyal medyadan muhakkak yazıyorum. Fenomen değiliz birçok kişiyi etkileyelim ancak içimizde kalmasın. Derdimiz bu. Paylaşmayı seviyoruz. :)

Ben uzun zamandan beri online alışveriş yapan birisiyim. Online market alışverişi de yapardım zaman zaman. Hatta bununla ilgili de bir yazım olmalı bu blogda. Bulursanız haber verin tamam mı? :) Korona karantinası sebebiyle (Müfred'e not: Burada "vesilesiyle" diyemezdik mesela. Anladınız siz onu.) evlere hapsolduğumuz şu günlerde online market alışverişinin de dibine vurduk açıkçası. Haftada birkaç defa marketlerden alışveriş yapıyorum ve sağ olsunlar evimize kadar getiriyorlar. İşte o poşetlerin eve giriş anı var ya görmeniz lâzım. Eşim, Son Virüs Bükücü ekipmanlarını kuşanıyor ve savaşa hazırlanıyor. Allâh'a şükür şimdiye kadarki tüm savaşlardan galip çıktı kendisi. Birkaç defa marketin sevkiyat elemanına da büküm işlemi uygulayacaktı da zor tuttum kendisini. 
Online Market Alışverişi

İşte bu market alışverişlerimden bahsetmek istiyorum sizlere. Twitter'da kısa kısa değindim aslında. Ben Bursa Millet Mahallesi için online market alışverişi deneyimlerimden bahsedeceğim. Her bölgede farklı geri dönüşler olabilir tabii ki. 


Benim bulunduğum muhite online market alışverişi hizmeti sunan (benim bildiğim) marketler şöyle:

Onur Market
Seyhanlar
Şok
Hepsi Express
CarrefourSA
Migros 

Bunların haricinde n11 gibi büyük online satış kanalları da online market alışverişi hizmeti sunuyor ancak ben burada aynı gün veya bir sonraki gün direkt kendilerinin getirebildiği sistemlerden bahsediyorum. Kargo ile ürün teslimatından değil yani. Üste yazdığım marketler hakkında tek tek birkaç cümle karalamak isterim:

Onur Market


Normalde de alışverişlerimizde sıklıkla tercih ettiğimiz bir market. Akuğur bize daha yakın olmasına rağmen özellikle manav reyonunda fiyatlarının daha uygun olduğunu düşündüğümüz Onur'u tercih ediyoruz. Onur Market, sanki bu Korona muhabbetini biliyormuş gibi birkaç ay önce aktif hâle getirdi online market alışverişi sistemini. Öncesinde davrandılar ancak hâlleri çok da iyi değil bence. Websiteleri de uygulamaları da aşırı yavaş. 10 kalemlik siparişi tamamlamanız abartmıyorum 20 dakika sürer. O da sabredebilirseniz tabii ki. Onur'un acilen bu duruma el atması gerekir. Onur Market, size en yakın mağazada hazırlayıp gönderiyor siparişleri. Evlere servis için hizmet bedeli ödemeksizin alım yapmak istiyorsanız alt limit 100,00₺.

Seyhanlar


En rahat sipariş verebildiğim, kullanımı kolay sitelerden bir tanesi Seyhanlar'a ait. Onların da gün içinde teslimatları yok. Bir gün sonrası için sipariş alıyorlar ve açıkçası açgözlülük de yapmıyorlar. Belirli bir limite ulaştıklarında online alışveriş sistemini kapatıyorlar. Kapalı olduğunda sipariş veremiyorsunuz. Bence bu güzel. Belki sadece bir sonraki gün için değil de Migros veya CarrefourSA'nın yaptığı gibi 4 gün sonrasına kadar opsiyon tanırlarsa sistemi kapatmaya da gerek duymayabilirler. Seyhanlar siparişleri merkez depolarında hazırlayıp getiriyor. Açıkçası bundan dolayı da sebze ve meyveler daha taze geliyor. Hizmet bedeli ödemeden alışveriş yapmak için hatırladığım kadarıyla alt limit ilk başta 75,00₺ idi son siparişimde fark ettim ki 125,00₺'ye çıkarmışlar.

Şok


CepteŞok'u aslında çok önceleri hizmete sunmuştu Şok ancak sadece sipariş verip ayırtıyordunuz ve sonradan siz gidip mağazadan alıyordunuz. Bu virüs muhabbetiyle onlar da evlere servis hizmetini başlattılar. 50,00₺ üstü siparişlerinizi evlere ücretsiz getirmeye başladılar ancak sosyal medyadan da takip etmişsinizdir en yakın marketi bu işe görevlendiriyorlar ve araç da vermiyorlar. Eğer sipariş fazlaysa market arabası ile değilse yürüyerek getiriyor market çalışanı. Bu da tepki çekti insanlardan. Bunu reddeden çalışanları ise işten çıkardılar bildiğimiz kadarıyla. Şok'un CepteŞok uygulaması da verimli değil. Aşırı yavaş. Web üzerinde kullanımı yok. Adresi giriyorsunuz ama her seferinde tekrar adres girmenizi istiyor. Bir defa alışveriş yaptım bir daha da yapmadım. 

Hepsi Express


Hepsi Express sizin de bildiği üzere HepsiBurada'nın bir hizmeti. Sadece uygulama üzerinden çalışıyor. Ayrı bir uygulamaya gerek yok HepsiBurada uygulamasından geçiş yapabiliyorsunuz. Ürünleri CarrefourSA'dan tedarik ediyorlar. Genelde ilk 2 gün bulunduğumuz konuma hizmetleri dolu oluyor ancak acil değilse 3. güne alabiliyorsunuz. 75,00₺ üzeri siparişlerde taşıma bedeli ödemiyorsunuz. Ürünleri getirdikleri yıkanabilir torbalar çok güzel. :)

CarrefourSA ve Migros


Bu iki marketi birlikte ele aldım çünkü hem şu dönemde aşırı yoğun olduklarından dolayı onlardan hizmet alamadım hem de adamlar zaten rüştlerini ispat etmişler benim yazmama ne hâcet! Dediğim gibi 4 günlük periyotlarda bölgenize sevkiyat var mı yok mu görebiliyorsunuz ancak bizim bölge nedense hep yoğun şu aralar. Şimdi baktım Migros en erken 15 Nisan Çarşamba 15:00-17:00'ye teslim edebiliyormuş. CarrefourSA ise 4 günü artırmış herhalde ki şimdi girdiğimde bu bölgede kapasitelerimiz 6 gün boyunca doludur uyarısı aldım. 

Özellikle Bursa'da oturanlara soruyorum. Sizin tercih ettiğiniz bir online market alışverişi platformu var mı? Yoruma yazar mısınız? Bursa haricinden arkadaşlar da kendi online market alışverişi deneyimlerini yorumlayabilirler mi? Sağlıcakla kalınız...

Yorum Gönder

71Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bir deneyim de ben ekliyeyim abi. Carrefoursa dan 4 kere alışveriş yaptık 2 sinde de sorunsuz getirdiler. Diğer ikisi yasaktan dolayı pazartesiye kaldı. Tek sorun sayabilrcegim ürünlere bir poşet vb ye koymadan kasa içinde getiriyorlar kasayı da vermiyorlar tek tek alıyoruz ama çalışanların ilgisi müşteri hizmetleri vb güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poşet istemiyorum seçeneğini seçersen öyle yapıyorlar evet. Poşete para verip de çevreyi kirletmemek adına güzel bir tercih. Keşke onlar da Hepsi Express gibi yıkanabilir torbalara dönseler.

      Sil
    2. HepsiExpress'i bende çok merak ediyorum ama henüz ankarada olmadığı için kullanamıyorum :) Gerçi diğer ihtiyaçlarımın tamamı için hepsiburada'yı kullandım hepsinde de memnun kaldım ama Hepsi Express'i de merak etmiyor değilim.

      Sil
    3. Ankara'da olmadığından emin misin Ali? Uygulamadan bir bak bence. Sizin bölgeye sevkiyat yoktur belki ama Ankara'da vardır diye düşünüyorum.

      Sil
    4. Maalesef şaşırtıcı şekilde yok abi İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nde var şimdilik.

      Sil
    5. İzmir' de de yok Recep bey :/

      Sil
    6. Benim oturduğum bölgede de Getir ve Banabi yok. Çok da takmayalım kafaya. :)

      Sil
    7. Aa elbette.. bunu da takar mıyım hiç kafaya allasen :)) maksat bilgi bir de lakırdı olsun :))

      Sil
    8. Aynen öyle. Bu arada "allâsen" kelimesini de incelemiştim ben blogda. Bakmayı unutmayın. :)

      Sil
    9. Bu arada bir güncellme geçeyim. Carrefours 2 siparişimi de getirdi ve bu sefer poşetle getirmişler :)

      Sil
    10. Poşetten para kesmedilerse şikayet edeyim hemen :)

      Sil
    11. Bizi duyuyorlar sanıırm abi :) HepsiExpress bugün Ankara'da açıldı :D

      Sil
    12. Benim HepsiExpress siparişim de geldi biraz önce. Bazı eksikleri vardı onları tespit etmek için içine girdiğimde ben de gördüm Ankara'ya geldiğini. Sana söyleyeyim diye gelmiştim ki sen yazmışsın zaten. :)

      Sil
  2. Hepsi express'i bilmiyordum. Teşekkürler ona da bakacağım. Ben Migros' u kullanıyorum. Evet dediğiniz gibi yoğunlukları var ve genellikle "seçtiğiniz adrese 4 gün teslimat dolu" mesajı çıkıyor ancak püf noktası var :) isterseniz yazayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın tabii illegal bir şey değilse. İllegal ise lütfen bana mesajla ulaşın. :)

      Sil
    2. Yok yok illegal değil :) gece 12:10 da tekrar siparişi geçmeyi deneyin, bir önceki günün siparişleri temizleniyor ve listede yer açılıyor. :)

      Sil
    3. Hastaneden randevu alma sistemi gibi demek ki. :) Tamamdır teşekkürler...

      Sil
    4. Bu arada Migros online alışverişi çok uzun yıllardır uyguladığından sistemini oturtmuş bir şirket. Virüsten önce alışverişin hemen ertesi gün gelirdi, ancak bu yoğunluğa hangi şirket olsa dayanamaz.. oldukça büyük çoğunluk sipariş yapıyor ve şu anda kadar gördüğüm 4 günden fazla gecikme söz konusu değil. Kendi adıma çok memnunum, sipariş ettiğim ve gelen sebze meyveleri, kendim seçsem bu kadar iyi seçebilirdim. Ödeme konusu da son derece güvenli. Sipariş ettikleriniz rakam olarak fazla ama gelen ürünlerde eksiklik varsa onlar alınmıyor kartınızdan. Bilgi vermek istedim.

      Sil
    5. Migros'u ben de kullanıyordum virüsten önce evet. Sizin de belirttiğiniz gibi bu yoğunluğa kimse dayanamaz ama yavaş yavaş da bu konuda artık daha iyi adımlar atmalı market zincirleri. Tekrar dönüp katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ben de şok marketten yapmıştım ancak dediğiniz gibi market personelini gönderdikleri için Vazgeçtim. Taze meyve sebze için dışarı çıkıyorum. Emin olamıyorum taze olup olmadıklarından. Sanki online alışverişer daha pahalı gibi bir algım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Market grubunda bir nebze daha pahalı olabilir belki ancak normal alışverişlerde online alışveriş kesinlikle daha ucuz Yağmur Tozu.

      Sil
  4. Bu yazınızla güzel bir hizmette bulunmuşsunuz. 👍🤚

    YanıtlaSil
  5. Şok'un yaptığı baya ayıp, herhalde üst yöneticileri insan değil. Migros da kötü hizmet veriyor diye duymuştum. Siz de bunu bir kez daha anlamamı sağlamış oldunuz.

    Online alışverişe çok güvenmediğimiz için babam ennyakın markete gidip alır ihtiyaçlarımızı. Keşke size yardımcı olabilseydim. İsterseniz Getir, Banabi gibi uygulamaları da deneyin. Bababi bildiğim kadarıyla nakit ve pos cihazıyla ödemeyi kabul ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getir ve BanaBi henüz Bursa'nın Yıldırım ilçesine hizmet vermiyor. Nilüfer'in belli kesimlerine hitap ediyorlar.

      Katkınız için teşekkürler...

      Sil
  6. nice article for online market

    # Stay safe, healthy and virus free

    YanıtlaSil
  7. Online sipariş vermedik biz henüz, bu tecrübeleri okumak güzel oldu. Ona göre karar veririm :))

    YanıtlaSil
  8. Ben de Migros ve Özdilek'in sitelerini tercih ediyorum online alışverişte.. Her ikisinden de memnunum açıkçası ama dediğiniz gibi aynı gün teslimat olamıyor tabii çoğunlukla🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özdilek'i yazmayı unuttum ben aslında. Özdilek'ten de bu karantina döneminde olmasa bile daha önce market alışverişi yapmıştım. Ben de tavsiye ederim Özdilekteyim'i...

      Sil
  9. "Son Virüs Bükücü" iyiymiş, sevdim :D Bir de şu okuduğunuz yazılarda hiçbir detayı kaçırmamanız (yanlış kullanımlar gibi) çok iyi. Bir ara bu konuda videolarınız da vardı, değil mi? Neyse, konuyu dağıtmayayım :)
    Online alışveriş için özellikle tercih ettiğim bir e-ticaret sitesi yok. Genellikle fiyat araştırması yapar ve uygun olduğunu düşündüğüm yerlerden ihtiyaçlarımı temin ederim. Market alışverişi için ise telefonla ya da internet üzerinden hiç sipariş vermedim. Bu gidişle buna da başlayacağım galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal online alışverişlerde bundan sonra ticarret.com adresine de bakın lütfen Deniz Hanım. :)

      Online market alışverişi de hızlı bir şekilde girdi bence hayatımıza. Bu bir nimettir ve yararlanmak lâzım.

      Sil
    2. ticarret.com'u yer imlerine eklemiştim. Mutlaka ziyaret ederim :)

      Sil
    3. Bekliyorum her dâim Deniz Hanım. :)

      Sil
  10. Online alışveriş yapmadım ama yapacaklar için çok faydalı.Tek kişi olduğum için aldıklarım uzun süre gidiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Yalnızlık zor iş" mi anlayalım buradan yoksa "bekarlık sultanlıktır" mı Yurdagül Hanım? :)

      Sil
    2. Kişiye göre değişir sanırım :) Kim nasıl mutluysa öyle yaşasın diyorum :)

      Sil
    3. O da doğru ya. Mutluluklar diliyorum herkese...

      Sil
  11. Abi firmaların gölge müşteri dedikleri bir uygulama var. Gölge müşteri tanımına uyan müşteri tam sensin. Çok iyi geri dönüş verirsin şirketlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç defa gölge müşterilik yaptığım da oldu zaten Cem. :)

      Sil
  12. Paramı var ki alışveriş yapalım. millette para yok.

    YanıtlaSil
  13. online daha iyi tabii. markette bulaşma riski vaar :)

    YanıtlaSil
  14. Online market alışverişi alışkanlıgım yok, şu günlerde hemen gelmedigini de duydum o yüzden evime yakın marketlerden giderek alıyorum ihtiyacım olan ürünleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir tercih meselesi tabii ki Esra Hanım. Aman dikkat edin sosyal mesafenizi de koruyun.

      Sil
    2. dikkat etmeye çalışıyorum, eskisi gibi degil çok sık alışveriş yapmıyorum artık

      Sil
    3. Evet sizin yaptığınız en güzeli zaten. Teşekkürler katkılarınız için Esra Hanım.

      Sil
  15. Sadece bunun gibi çeşitli türler olduğunu öğrendim, bu gerçekten bana çok yardımcı oldu. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey öğrendiğinden çok emin değilim ama neyse. :) Hoş geldin.

      Sil
  16. Bizde baba çalıştığı için gelirken alıyor veya şirkete sipariş verilirken bize de sipariş veriyor. Genellikle kıyafet ve bazı kitaplar konusunda internetten alışveriş yapıyorum ama bu aralar o da yasak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasak derken? Kendi içinizde aldığınız bir karar sanırım bu.

      Biraz önce HepsiExpress siparişim geldi. İçinden 3 ürünü tedarik edemeyip çıkarmışlar. Online market alışverişinin böyle bir dezavantajı var maalesef. :(

      Sil
    2. Evet.Kargo şirketlerinde çalışanlar ve bu sipariş merkezinde çalışanlar biz sipariş verdikçe dışarı çıkacaklar.Bir nebze de olsa onları düşünmemiz gerektiğini söyledi ve bu kararı aldı. Dezavantajı olmasına rağmen fazlasıyla iyi bir uygulama bana göre.:)

      Sil
    3. Harika bir düşünce. Tebrik ederim sizleri. Teşekkürler Kalemimden Dökülenler...

      Sil
  17. I've been shopping online for groceries and other stuff since our government announced we should stay at home during corona but I always end up buying unnecessary things, like... clothes and some new skirts, haha. Duh -__-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Where will you wear those skirts Ran? So you need to buy new pyjamas to wear while staying at home. :)

      Sil
  18. Tek kelime ile harika bir içerik uretmisiniz. oldukca aciklaayici ve net. tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım içerik işinize yaramıştır Verimisyon. Teşekkürler...

      Sil
  19. Faydalı bir yazı olmuş. :) Şok hakkında kötü yorumları ben de gördüm umarım dikkate alıp değişiklik yaparlar. Migrostan bir kere alış veriş yaptık karantinada. Bir adet unutulan ürün dışında pek sorun olmadı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şok ve Migros geçen haftasonu karantinadan dolayı çalıştıramadığı elemanlarına ek mesâi yazmış. Şimdi de bu çıktı, tam bir fiyasko!

      Migros siparişinizde ürünün faturası kesildi de mi unutuldu yoksa faturada hiç yer almadı mı? Faturada yer almadıysa unutmaktan ziyade stokta yoktur da o yüzden getirmemişlerdir Sn. Pastel.

      Sil
  20. I Totally Agree - Words Of Wisdom Here - Well Done - Be Well Brother Man

    Cheers
    P.S. The Answer Is 43

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks for dropping by The Padre.

      We will discuss the answer on your blog. I am coming.

      Sil
  21. Çok açıklayıcı bir yazı olmuş, en son Migros Bilkent Center şubesine alışveriş yapmaya gittikten sonra tövbe ettim. Sosyal mesafe olayı sıfır, ok insanları maskesiz ve eldivensiz asla içeri almıyorlar ve kasada siz işleminizi bitirip gidene kadar kasaya başkası yaklaşamıyor ama alışveriş yaparken insanlar dibinize kadar giriyor. Migros sanal market Ankara için oldukça başarılı, 4 gün sonra getiriyorlar ama sebzeler ve meyveler taptaze geliyor. Bende bir yazımda bu alışverişimden bahsedeceğim. Çok yol gösterici oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem Hanım siz bir de benim mimime cevap verecektiniz. Yazılar birikti haberiniz olsun. :)

      Sil
  22. Her internet alışverişimiz de dediğiniz gibi geri dönüşler çok önem teşkil ediyor hem firma hem aracı kurum hemde bu ürünleri ve uygulamayı kullananlar için çünkü alışveriş yapmadan önce genelde geri dönüş ve yorumlar okunuyor bu bağlamda çok güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani biz Türk milleti olarak aslında ürünler hakkında geridönüş yapma konusunda da zayıfız. Mesela ben dün akşam Kinetix'e yazdım Twitter'dan. Bir gün öncesinde aldığımız çocuk terliğinin amblemi düşmüştü. Tamam çok önemli değil ama üretici firma kullandığı yapıştırıcının beş para etmediğini bilmesi lâzım.

      Sil
  23. Şok,mim,a102,nigros gibi maketlerden bazen alısvers yapıyoz..Online alışveriş yapıyoz ama yiyecek alışverisi yapmadık hiç..Market tanıtımları iyi olmuş..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Şok"u neyle değiştirebileceğinizi düşününce alfabenin ikinci harfi geldi aklıma ve sustum Ertuğrul Bey...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!