Dünyanın En Uzun Sosisi 62,75 km

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
21
Bu bilgiyi yabancı bir kaynakta okuduğumda 39 mil diye vermişlerdi dünyanın en uzun sosisini. Gittim Guinness Rekorlar Kitabı'nı açtım baktım. Tam tamına 38,99 milmiş. İnsan 0,01 mil daha üretir de düz hesap 39 mil yapar be kardeşim. Malzemeniz mi bitti? Kesseydiniz oradan bir tane daha domuz. Ayrıca 39 da olmaz o kadar uğraşmışsınız 41 mil uzunluğunda yapsaydınız da "41 kere maşallah" deseydik size. Neyse bu değerli bilgiyi arayanların zihnini bulandırmayayım daha fazla, yayılacak doğru bilgi şudur ki dünyanın en uzun sosisi tam tamına 62,75 km (38,99 mil) uzunluğunda imiş. 

En Uzun Sosis Rekoru

Dünyanın en uzun sosisini Rumenlar üretmiş. S.C. Carrefour Romania S.A. ve Aldis SRL Calarasi kurumlarının iştiraki ile üretilen dünyanın en uzun sosisi rekoru 1 Aralık 2014'te kırılmış. Bu tarihi özellikle veriyorum çünkü Türkçe bir arama yapıp Google Amcama sorduğunuzda karşınıza çıkan bilgiler genelde 200 metre, 392 metre, 530 metre, 2000 metre gibi kısa uzunluklar ve eski tarihli rekorlar. Bu eski bilgileri sizlere verenler ise o çok güvendiğiniz, arkalarında koca koca mâli güçlerin olduğu, büyük medya patronlarının yönettiği haber siteleri. Kim mi onlar? CNN Türk, Milliyet, Haberler.com ve EuroNews gibi siteler. Bakın buradan siz değerli okuyucularıma sesleniyorum. Doğru haber bloglardan alınır! Blogculara güvenin. Okuyun, yorum yapın, bloglar âlemine can suyu verin! Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır. Bakın bu böyle olmaz. Elin Amerikalarında blogculara para veriyor okurları. Biz sizden para da istemiyoruz. Yorum yapın ya hu! Biz buradayız deyin! Yazdıklarımızı paylaşın eşiniz dostunuzla. Ha ille de para vereceğim diyorsanız her türlü fitre, zekat ve bağış kabul edilir. İlgili kurumlara sizi yönlendiririz. 

İşin şakası bir yana gerçekten de Türkçe kaynaklara bakıyorum "en uzun sosis rekoru" olarak hep eski bilgiler mevcut. Hem de büyük haber sitelerinde. Ya hu diyorum acaba İngilizce "sausage" ile bizim "sosis" arasında farklı bir anlam kayması var da ben mi bilmiyorum diyorum kendi kendime ve gidip sözlüğe soruyorum. Yok arkadaş bir fark yok. Hani "sausage" belki domuz etinden yapılana deniyordur da dana etinden yapılana başka bir şey deniyordur gibi falan. Mesela "hot dog", sıcak köpekten yapılıyor. Onu biliyoruz da bu "sausage"nin ne eti olduğu belirsiz ya hu! Neyse demek ki ajanslar atlamışlar bu bilgiyi. İçimde bir endişe de var hâlâ yazarken acaba ben mi atladım sazan gibi diye. :) (Espriyi kaçırmayın tamam mı?)

Benim kaynaklarım sağlam. İnanmıyorsan tıkla buraya ve git Guinness'e. O bu değil de adamlar 200 metrelerden başlayan rekoru nasıl 62,75 km'ye getirmiş ya hu? Bu nasıl bir hırstır arkadaş!? Hayır rekoru kıranlar da genelde Rumenler ile Hırvatlar. Nedir bu uzun sosis rekoru kırma aşkı? Romanyalı kankam Andreea'ya sorayım ben bunu. Bir de şey aklıma geldi. Acaba Türkiye'de en uzun sucuk rekoru kırmak için yeltenen Kayserili veya Afyonlu üretici olmuş mudur? Sucuk denilince aklınıza neresi geliyor sizin? Afyon mu Kayseri mi? Durun bu soruyu Telegram'daki kanalımda sorayım ve buraya da bir link atayım. Siz de katılın tamam mı ankete? Telegram kullanıyorsanız kanalıma abone olmayı unutmayın. Altta "like" var ona bas... Ha pardon o Youtube idi değil mi? :)



Yine daldan dala atladım ve sizlere gereksiz bir bilgi verdim. Seviyorum bunu yapmayı. Belki ileride sorarlar bir yerlerde ve siz de hava atarsınız belli mi olur? Haydi kalın sağlıcakla! Coronasız günler dilerim hepinize. Hayırlı Ramazanlar...

Yorum Gönder

21Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. 62 km uzunluğunda sosis yapmışlar dünya rekoru kırmak için ilginç

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar nelerle uğraşıyorlar ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir rekor uğruna yâ Rab ne çılgınlıklar yapılıyor! :)

      Sil
  3. Yine ilginç bilgilerle bizi bilgilendiriniz sağ olun :)
    Ama bu sosis işi saçma geldi bana yani bunu niye yaparlar ki 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama öyle demeyin Esra Hanım. Türkiye'de de en uzun börek yapmışlardı hatırlıyorum ben.

      Sil
  4. Adamlar çıtayı bayağı bi yükseltmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Gökhan Bey. Bursa'dan Yalova'ya kadar yapmışlar sosisi. :)

      Sil
  5. İlginçmiş,sosis tehlikeli olmasına rağmen sosis rekoru..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada yeni temanız hayırlı olsun..Yanlız en son yazınızı zor buldum,"en son yazı" diye bir belirteç koyarsanız iyi olur..😊

      Sil
    2. Son yazılar diye bir bölüm var zaten ama muhtemelen siz telefondan girdiğiniz için biraz aşağılarda kalmış olabilir.

      Sosis neden tehlikeli o kısmı anlamadım Ertuğrul Bey?

      Sil
    3. Tamam şimdi gördüm,bilgisayardan giriyorum ama son yazılar aşağıdamış,ben üst taraflarda arıyodum..🙂

      Sosisler sağlık açısından tehlikeli,özellikle de kalp problemleri yaratabilmesi açısından ciddi riskleri vardı,onu demek istemiştim..😊

      Sil
    4. Anladım Ertuğrul Bey. Dönüş için teşekkürler...

      Sil
  6. Yine yeni bir bilgi. İşleri mi yok acaba insan bunu yapmakla neden uğraşır ki? Bu arada doğru bir çok site de yazılar eski neyse biz yorum yapıyoruz. Youtube değil ama zile basıp bildirimleri açın arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden yorum bildirimlerini açmaya çok özen gösteriyordum ancak o zamanlarda çok yorum yaptığım için mailim çok doluyordu. Şimdi bıraktım o alışkanlığımı. Manuel kontrol ediyorum bir cevap bekliyorsam.

      Sil
  7. Artık insanlar şaşırıyor herhalde

    YanıtlaSil
  8. Bizimkiler yoğunlaşmamış bu işe anlaşılan. Yoksa Rumenler ile Hırvatlar'ı cebimizden çıkarırız dünyanın en uzun sosisi yarışında :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!